AR loggo
 

banner
TipsaTillhemsidan   PDF-version Utskriftsversion
banner

Automation Region · Nyhetsbrev april 2012

Kompetens för tillväxt

Ledare, 2012-04-24: Karin Åkerman • Region- och näringslivsutvecklare • Länsstyrelsen
 

Tillgång till välutbildad och kompetent arbetskraft är en tillväxtfråga för arbetslivet och en nödvändighet för att behålla vår sociala välfärd. För att säkra kompetensförsörjningen behöver utbildningsnivån hos befolkningen höjas och fler utbildningar matchas fram för att svara upp mot industrins behov. För att nå dit krävs en helhetssyn på utbildningsväsendet och samspelet med arbetslivet, ett systemperspektiv som visar på vart insatser bör riktas och som hjälper oss att se hur vi – med gemensamma krafter – kan bidra på bästa sätt för att åstadkomma en hållbar förändring. I detta samspel blir Automation Region en nyckelspelare.

Läs mer »

Världens jobbigaste lektion gör det enklare att få jobb

Artikel 2012-04-24

Kan man, på bara 60 minuter, konvertera ett potentiellt hockeyproffs till en framtida ishockeyspelande automationstekniker? Med rätt kunskap, energi och motiverande förmåga; ABSOLUT! Att slå in ett uns av arbetsmarknadskunskap i en förvirrad tonårshjärna, kan resultera i radikala förändringar. Det grundläggande budskapet är lika enkelt, som det är genialt: Utgå från jobben!

Läs mer »

Hjälp oss utmana tjejerna med teknik i Hello World!

Notis 2012-04-24

En av Automation Regions främsta målsättningar att säkra branschens kompetensförsörjning. En naturlig del i det arbetet är – förutom att exempelvis initiera och förbättra automationsutbildningar på högskolenivå – att lägga grunden genom att väcka teknikintresset hos barn och ungdomar. Hjälp oss genom att bli uppdragsgivare!

Läs mer »

Vi hälsar Xdin välkomna!

Notis 2012-04-24

Xdin AB är ett teknik- och IT-konsultbolag med kunder inom bland annat energi, verkstad, telekom, flyg och försvar, olja och gas, medicinteknik och fordon. De är sedan 2008 ett helägt dotterbolag till Alten Group, ett av Europas största teknik- och IT-konsultbolag. Xdin förvärvade nyligen ENEA Experts och har nu 1 100 medarbetare på kontor i Göteborg, Stockholm, Malmö (Öresundskontoret), Västerås, Linköping och Virginia Beach (USA).
Läs pressmeddelandet om att XDIN har förvärvat ENEA Experts »
Läs mer på www.xdin.com.

Kommentera »

Night Aut den 19 juni – boka i kalendern!

Notis 2012-04-24

Nu är det snart dags för Night Aut, vår traditionsenliga helkväll inför sommarlovet. Som vanligt är vi diskreta inför arrangemanget och avslöjar inte några detaljer, men boka redan nu in den 19 juni i din kalender. En separat inbjudan kommer att skickas ut – tider och anmälan läggs också upp på www.automationregion.com.

Kommentera »

Paketresa till Scanautomatic/Processteknik

Notis 2012-04-24

I höst arrangeras för andra gången branschmässorna Scanautomatic och Processteknik parallellt i Göteborg. Västerås stad, ABB och Automation Region erbjuder ett mycket prisvärt paket med tågresa i egen vagn, två dagar på mässan, hotellövernattning och socialt program. Mer information och anmälan klicka här eller se www.automationregion.com.

Kommentera »

Välkommen till Jobb Shop 2012

Notis 2012-04-24

Jobb Shop i år kommer, liksom fjol, att arrangeras på Culturen i Kopparlunden. Även i år arrangeras den i samband med Career Days i Stockholm, det vill säga söndagen den 9 september. Jobb Shops fokus är att locka hit jobbsökande ingenjörer.

Läs mer »

Var med och locka ingenjörer till Västerås!

Notis 2012-04-24

Västerås Science Park, Automation Region och Jobba i Västerås tar tillsammans med Bra Tidningar fram en bilaga till Ny Teknik. Syftet med tidningen är dels att uppmärksamma Västerås som en attraktiv ort att leva, bo och verka i, dels att stödja företagen i jakten på nya talanger.

Läs mer »

Invigning av SICS i Västerås 15 maj

Notis 2012-04-24

Tisdagen den 15 maj klockan 09:30 invigs SICS Västeråskontor på Mälardalens högskola. Medverkar gör Karin Röding, rektor MDH, Christer Norström, vd SICS, Ulla Persson, kommunstyrelseordförande Västerås, Erik Oja, styrelseordförande Automation Region, Sofia Wallström, länsråd Länsstyrelsen Västmanland samt, naturligtvis, SICS Västerås nytillträdda vd Helena Jerregård. För mer information kontakta helena.jerregard@automationregion.com.

Kommentera »

Kanonpris för Hjärntillskott i september

Notis 2012-04-24

Hjärntillskott är en seminarieserie med världsledande föredragshållare. Den 25 (Göteborg) och 26 (Stockholm) september arrangeras seminarium 3 i Hjärntillskottserien med bland andra Daniel Burrus (rankad som USAs tredje bästa föreläsare) och Nick Leeson (presentation överflödig).

Läs mer »

ElektronikExpo den 4 maj

Notis 2012-04-24

Träffa branschfolk inom elektronik och inbyggda system, lyssna på intressanta seminarier och ät gott tillsammans med kollegor inom branschen. ElektronikExpo har årligen arrangerats sedan 2007 av Automation Regions medlemsföretag Motion Control, i år på Rocklunda Sport & Event i Västerås, hall ABB Arena Nord. Arrangemanget pågår mellan 12:00 och 17:00 och är kostnadsfritt – anmäl dig på www.elektronikexpo.se.

Kommentera »

SICS Open House 26 april

Notis 2012-04-24

Den 26 april är det dags för SICS Open House på Electrum i Kista. Programmet, som håller på mellan 09:00-16:00, innehåller bland annat föreläsningar av Robotdalens Erik Lundqvist och Maria Fahlström från Ericsson IT samt öppningstal av SICS vd Christer Norström. Under förmiddagen invigs också SICS-Ericsson Research Laboratory. Deltagandet är gratis och anmälan görs på www.sics.se/openhouse2012.

Kommentera »

Ny vvd på Frontit

Notis 2012-04-24

Automation Regions medlemsföretag Frontit förstärker sin organisation för fortsatt tillväxt genom rekrytering av Anneli Angeling som vvd. Anneli, som närmast kommer från Forma Publiching Group, kommer att ha ett huvudansvar för att vidareutveckla Frontits koncept, metoder och modeller. Frontit har gått från 7 till 70 anställda under perioden 2007-2011 och blev Gasellföretag 2011. Mer information finns på www.frontit.se.

Kommentera »

Prevas köper teknikföretag i Karlskoga

Notis 2012-04-24

Prevas har förvärvat teknikföretaget Zetiq Development AB i Karlskoga. Företaget har 15 medarbetare och bygger sin verksamhet på uppdrag från externa kunder från Europa. Zetiq Development är specialister inom inbyggda system och ägnar sig främst åt elektronikutveckling och hårdvarunära programmering för allehanda industrier. De har specialkompetens inom sensorapplikationer och deras profil kompletterar Prevas verksamhet väl. Läs mer på www.prevas.se.

Kommentera »

Tekniksprång ger framtidens ingenjörer

Notis 2012-04-24

Regeringen och näringslivet genomför en satsning för att få fler ungdomar att vilja bli ingenjörer. Genom fyra månaders betald praktik på ett företag ska ungdomar få en chans att lära sig vad ingenjörsyrket innebär. Under en längre period har för få velat utbilda sig till ingenjör, samtidigt som pensionsavgångarna är stora framöver.

Läs mer »

 
Automation ger oss de verktyg som behövs för långsiktigt säker produktion med uppfyllda miljökrav. Mälardalen är en ledande region för automation. Här har stora och små företag samlats i mängd med produkter och applikationskunnande i världsklass. Företagsklustret Automation Region syftar till att ta tillvara denna mångfald och ytterligare utveckla vår globala position och kompetens inför framtiden. Läs mer om oss och våra aktiviteter på vår hemsida.