AR loggo
 

banner
Tipsa   PDF-version Utskriftsversion
banner

Automation Region · Nyhetsbrev maj 2012

Energibesparing – morot eller piska?

Ledare, 2012-05-31: Roger Kroon • Beijer Electronics • Affärsområdeschef Automation
 

Bild

Under Sveriges EU-ordförandeskap 2009 myntades begreppet Eco Efficient Economy. Tanken bakom detta är att företag ska kunna se framtida affärsmöjligheter samtidigt som man har möjlighet att uppnå större klimat- och miljömål. En grogrund är skapad för så kallade Clean Tech-företag, och det återstår att se vilka aktörer på den svenska marknaden som kommer att gå i spetsen för denna utveckling.

Läs mer »

Avstamp för SICS och Automation Region i Västerås

Artikel 2012-05-31

Det var en uppskattad och välbesökt invigning av SICS nya lokaler på Mälardalens högskola den 15 maj. För Automation Regions och klusterföretagens del innebär samarbetet nya möjligheter, inte minst med tanke på Helena Jerregårds samordning av uppdragen som processledare för Automation Region och vd för SICS i Västerås.

Läs mer »

Heldag med Automation Region – Automation Expo + Night Aut!

Notis 2012-05-31

Bild

Den 19 juni är det dags! Vi inleder dagen med Automation Expo mellan 11:00-15:00 och rundar av kvällen med Night Aut mellan 17:00-22:00. För Automation Expo på Automation Center krävs ingen föranmälan för besökare, till Night Aut anmäler du dig på hemsidan. Välkommen till en heldag med automationskollegor!

Kommentera »

Ny medlem – Eltech Automation

Notis 2012-05-31

Eltech Automation grundades 1997 och har genom en bred kompetens inom automation och ständig branschnärvaro expanderat kontinuerligt sedan dess. Eltechs har en bred kundkrets som spänner över allt från livsmedels- och förpackningsindustrin till processindustrin och maskintillverkare. De erbjuder totalleverans inklusive framtagning av funktionsspecifikation, design, programmering, tillverkning, installation, idrifttagning och utbildning. Genom sin spetskompetens inom el och automation i kombination med innovativt tänkande tar de tillsammans med kunden fram den optimala automationslösningen. Huvudkontoret ligger i Lomma och övriga kontor i Stockholm och Helsingborg. Läs mer på www.eltechautomation.se.

Kommentera »

Ny medlem – IKG

Notis 2012-05-31

IKG är ett nytänkande teknikkonsultföretag med ett stort och genuint intresse av människor. Företaget startades 1990, finns idag på elva orter och består av ett gemensamt administrativt moderbolag och tre regionala konsultbolag. Rätt teknisk och social kompetens med en stark drivkraft gör att de levererar rätt och gör skillnad för varje kund. IKGs vision är att vara både ingenjörens och kundens första val som en attraktiv arbetsgivare och pålitlig leverantör. Läs mer på www.ikg.se.

Kommentera »

Tomas ordförande för Innovationsgruppen

Notis 2012-05-31

Bild

Automation Regions fjärde arbetsgrupp, Innovationsgruppen, håller på att bildas under ledning av ordförande Tomas Lagerberg från ABB Corporate Research. Sedan tidigare finns Kommunikationsgruppen, Kompetensgruppen och Affärsutvecklingsgruppen. Vad tycker du vi ska fokusera på i en Innovationsgrupp inom Automation Region? Vi räknar med att dra igång arbetet efter sommaren. Den som är intresserad av att bidra eller delta i arbetet med Innovationsgruppen är välkommen att kontakta tomas.lagerberg@se.abb.com.

Kommentera »

Jobb Shop 2012 den 9 september

Notis 2012-05-31

Missa inte Jobb Shop, Sveriges enda riktiga rekryteringsmässa för ingenjörer? Jobb Shop är ett samarrangemang mellan Västerås Science Park, Automation Region och Jobba i Västerås med syfte att locka ingenjörer http://www.jobbshop.com till regionen. Mer information för både intresserade utställare och besökare finns på .www.jobbshop.com

 

Årets mentor och adept utsedda

Notis 2012-05-31

Karriärtorget är högskolans mötesplats och mäklare mellan arbetsliv och studenter. Den 9 maj arrangerade de en avslutningskväll för de arbetsgivare och studenter som deltagit i årets mentorprogram. Flera av Automation Regions medlemmar har deltagit som mentorer och bland årets företag medverkade Dynamate Industrial Services.

Läs mer »

Regional exportdag den 14 juni

Notis 2012-05-31

Exportrådet bjuder in till en spännande eftermiddag den 14 juni på Aros Congress Center i Västerås med bland annat en utblick om affärsmöjligheter i Östeuropa, en inblick i hur andra ser på oss svenskar och en insikt i vilka möjligheter som finns för att få hjälp med sitt företags internationalisering.

Läs mer »

Guldmedalj till Robotdalen

Notis 2012-05-31

Bild

Erik Lundqvist, chef för Robotdalen, mottog Handelskammaren Mälardalens förtjänstmedalj i guld 2012 vid årsmötet den 22 maj. I motiveringen konstateras att Erik Lundqvist genom sitt driv och stora engagemang i högsta grad medverkat till utveckling och tillväxt av många företag som verkar i regionen. Erik Lundqvist var en av tolv nominerade och ett självklart val för en enad jury. Läs mer på www.robotdalen.se.

Kommentera »

 
Automation ger oss de verktyg som behövs för långsiktigt säker produktion med uppfyllda miljökrav. Mälardalen är en ledande region för automation. Här har stora och små företag samlats i mängd med produkter och applikationskunnande i världsklass. Företagsklustret Automation Region syftar till att ta tillvara denna mångfald och ytterligare utveckla vår globala position och kompetens inför framtiden. Läs mer om oss och våra aktiviteter på vår hemsida.