AR loggo
 

banner
Tipsa   PDF-version Utskriftsversion
banner

Automation Region · Nyhetsbrev juni 2012

Kan vi säkerställa sol på semestern?

Ledare, 2012-06-29: Stefan, Helena, Björn, Gunnar, Karolina och Nina

Måhända kan vi ställa frågan till höstens Automationsnäste där vi hoppas på många kluriga frågeställningar som våra skarpa experter inom medlemsföretagen kan hitta lösningar till … Under våren har vi annars genomfört en mängd olika aktiviteter, alltifrån rekryteringsresa till Holland, frukostseminarier i både Västerås och Stockholm, Hello World – teknik för tjejer och flera Automation Expo till presentation av en Nationell kraftsamling inom Processindustriell Automation och vår egen helkväll Night Aut; lyckat med god mat, spännande tävling och värdiga vinnare. Som alltid genomför vi arrangemangen tillsammans genom goda samarbeten!

Läs mer »

Inbjudande sommararrangemang

Artikel 2012-06-29


Mingel och god stämning på Automation Expo i Västerås på Automation Center i Kopparlunden.

Den 19 juni genomförde Automation Region ett värdigt sommaravslut med både Automation Expo och Night Aut. Vi tackar alla medlemsföretag, partner och deltagande personer för en riktig heldag – och kväll – i automationens tecken!

Läs mer »

STREAM – framtidens energieffektiva drift- och underhållslösningar

Notis 2012-06-29

SICS Västerås har av Vinnova beviljats projektet STREAM inom utlysningen Utmaningsdriven Innovation med totalt 20 miljoner i omsättning som ett resultat av ett samarbete inom Automation Region.

Läs mer »

Vill du kostnadsfritt utvärdera dina automationsmöjligheter?

Notis 2012-06-29

Det kan handla om allt från att anlägga en ny fabrik till att utveckla ett gripdon till en robot. Kanske ska du ta steget från småserietillverkning och funderar på om det lönar sig att automatisera? Nu har du chansen att effektivisera din verksamhet, minska energiförbrukningen och ta kontrollen över hela produktionsledet. Din förfrågan granskas av Automationsnästets styrgrupp och om ditt problem väljs ut så samlar vi en expertgrupp med rätt kompetens för att hitta en lösning.

Läs mer »

Gemensam monter på M.A.X och Scanautomatic/Processteknik

Notis 2012-06-29

Under hösten 2012 arrangeras två viktiga branschmässor – M.A.X, Manufacturing & Automation Expo, på Stockholmsmässan och Scanautomatic/Processteknik på Svenska Mässan i Göteborg. Automation Region satsar på båda mässorna och nu bjuder vi in våra medlemsföretag att medverka tillsammans med oss!

Läs mer »

Paketresa Scanautomatic/Processteknik

Notis 2012-06-29

I höst arrangeras för andra gången branschmässorna Scanautomatic och Processteknik parallellt i Göteborg. Västerås stad, ABB och Automation Region erbjuder ett mycket prisvärt paket med tågresa i egen vagn, två dagar på mässan, hotellövernattning och socialt program.

Läs mer »

Vad är Functional Safety?

Notis 2012-06-29

Välkommen till ett högaktuellt frukostmöte i Stockholm den 30 augusti. Flera nya standarder har utvecklats inom området funktionssäkerhet (Functional Safety). Hur påverkar nya maskinsäkerhetsstandarder ert företag och vilka fördelar ger det er som användare?

Läs mer »

Boka in Jobb Shop 2012 den 9 september

Notis 2012-06-29

Glöm inte att planera in Jobb Shop, rekryteringsmässan för ingenjörer och ett samarrangemang mellan Jobba i Västerås, Västerås Science Park och Automation Region. Mer information för både intresserade utställare och besökare finns på www.jobbshop.com.

Kommentera »

Mälardalens högskola söker mentorer

Notis 2012-06-29

Mälardalens högskola söker dig som vill vara mentor för en student under ett läsår! Just nu behöver vi fler mentorer som är yrkesverksamma inom miljö- eller energibranschen. För mer information och anmälan se www.mdh.se/samverkan/karriar/mentor.

 

Gröna Produktionssystem

Notis 2012-06-29

Du är välkommen till konferensen Gröna Produktionssystem den 6 september på Mälardalens högskola i Eskilstuna. I direkt anslutning till konferensen invigs också den nya industriforskarskolan INNOFACTURE. Mer information om agenda och anmälan kommer i augusti, men boka redan nu dagen i almanackan!

 

Dags för årets Hello World

Notis 2012-06-29

Är teknik typiskt manligt? Det finns en föreställning om att det ska vara så och den vill Mälardalens högskola förändra genom att ge kursen Hello World. Hello World, som helt finansieras av Automation Region, riktar sig till gymnasietjejer i Västerås och Eskilstuna och är en kombination av sommarkurs och praktikplats. Under kursen får deltagarna lära sig en metod för att jobba i projekt och hur de når ut med ett budskap genom programmering, kommunikation och design.

Läs mer »

Samverkan och utbildning i teknisk matematik

Notis 2012-06-29

Höstterminen 2012 startar Masterprogrammet i teknisk matematik på Mälardalens högskola. Programmet och dess delkurser lämpar sig perfekt för företag som önskar utöka sin kompetens och skapa förutsättningar för utveckling av ny teknik och effektiv uppbyggnad av ett hållbart samhälle. Högskolan är dessutom mycket intresserad av samarbeten med näringslivet. Läs mer på www.mdh.se/utbildning/program/master-teknisk-matematik.

Kommentera »

Utmana unga talanger genom Utmaningsverket

Notis 2012-06-29


 
  Utmaningsverket är en ny modell för hur unga på ett trovärdigt sätt kan synliggöra och utveckla sitt värde på arbetsmarknaden samtidigt som de skapar konkret värde för organisationer. 

Läs mer »

Kompetent rallystjärna

Notis 2012-06-29

Nina von Krusenstierna, vår projektledare för Automation Region Kompetens, ställer upp i Midnattsolsrallyt den 18-21 juli! Hon kör en klassisk ”Hundkoja” tillsammans med Susanne Johansson. Andra tävlande är exempelvis Mikael Persbrandt och Tina Törner – vi ses på Rocklunda för att heja fram vår egen rallystjärna!

Kommentera »

Welcome to SICS Software Week

Notis 2012-06-29

Welcome to SICS Software Week, three of SICS’ most successful conferences gathered together in one week in September!

Three days of seminars, exhibitions and mingle – a perfect reload after summer vacations:
• 10/9 Internet of Things Day
• 11/9 Cloud Day
• 12/9 Multicore Day
Time: September 10-12, 9:00-17:00
Place: Electrum, Isafjordsgatan 22, Kista
Registration fee: 900 SEK/day, plus tax, (200 SEK plus tax for students)
Breakfast, lunch, coffee breaks and mingle in the evening is included
Please register at http://conference.sics.se/softwareweek/register.jsp

 
Automation ger oss de verktyg som behövs för långsiktigt säker produktion med uppfyllda miljökrav. Mälardalen är en ledande region för automation. Här har stora och små företag samlats i mängd med produkter och applikationskunnande i världsklass. Företagsklustret Automation Region syftar till att ta tillvara denna mångfald och ytterligare utveckla vår globala position och kompetens inför framtiden. Läs mer om oss och våra aktiviteter på vår hemsida.