AR loggo
 

banner
Tipsa   PDF-version Utskriftsversion
banner

Automation Region · Nyhetsbrev augusti 2012

Lyckade automationsprojekt – mer än programmering och elkonstruktion

Ledare, 2012-08-31: Per André • Lennart Sundell • John Adam Zamore

För att lyckas med automationsprojekt behöver vi integratörer och konsulter ta ett ansvar som sträcker sig utanför elkonstruktion och programmering. Våra kunder har inte tid och möjlighet att själva göra allt det förarbete som krävs för att ta fram en genomarbetad specifikation för projektet. De lever under tuffare och tuffare effektiviseringskrav och i en mer och mer komplex omvärld som projektet ska anpassas till.

Läs mer »

ARKENs kick-off med automatiserade kossor i Köping

Artikel 2012-08-31

Den 22 augusti genomförde ARKEN sin kick-off efter att klartecken kommit från ESF om att starta genomförandefasen. Ett inspirerande studiebesök vid en automatiserad anläggning för mjölkkor i Köping avslutades med workshop och middag på Kungsörstorps värdshus i Kungsör, där deltagarna diskuterade sina förväntningar kring projektet.

Läs mer »

Teaser & cliffhanger …

Notis 2012-08-31

Automation Region kommer under september månad att lansera en ny, annorlunda och spännande satsning för att stimulera teknikintesset hos barn och ungdomar. Alla kontaktpersoner kommer snart att få mer information – håll ögonen öppna!

Kommentera »

Automation Region på M.A.X och Scanautomatic/Processteknik

Notis 2012-08-31

Under hösten arrangeras två viktiga branschmässor: M.A.X (Manufacturing & Automation Expo) och Scanautomatic/Processteknik. Tillsammans med medlemsföretagen Prevas, EIE Maskin, LÅ-Konsult, Condesign, Addiva, Rejlers, Siemens, Metrum och Koteko ställer Automation Region ut på båda mässorna. Det finns ett fåtal platser kvar till våra gemensamma montrar på mässorna.

Läs mer »

Utvärdera dina automationsmöjligheter!

Notis 2012-08-31

Vill du kostnadsfritt utvärdera dina automationsmöjligheter? Nu har du chansen att effektivisera din verksamhet, minska energiförbrukningen och ta kontrollen över hela produktionsledet. Din förfrågan granskas av Automationsnästets styrgrupp och om ditt problem väljs ut så samlar vi en expertgrupp med rätt kompetens för att hitta en lösning.

Läs mer »

Automation Expo i Nyköping den 20 september

Notis 2012-08-31

Dags för ett spännande Automation Expo i Nyköping – som vanligt är det fritt inträde, så boka in din eftermiddag redan nu för den 20 september 11:00-15:00! Automation Expo genomförs i enkelhetens tecken som en trivsam mötesform där ingen föranmälan för dig som besökare krävs och där vi bjuder på fika och lättare förtäring, allt för att skapa en attraktiv mötesplats för branschens kunder och kollegor! Den här gången håller vi till hos Schneider Electric i Nyköping (Thorsmanfabriken, Tillverkarvägen 2, Arnö Industriområde). Programmet ser ut så här:

Läs mer »

Nu startar höstens kurser på KomTek

Notis 2012-08-31

KomTek är en kommunal teknik- och entreprenörskola och en satsning som Automation Region gärna lyfter fram. Här kan barn och unga gå på fritidsverksamhet, likt den kommunala musikskolan fast med teknik. KomTek erbjuder kurser efter skoltid för barn och ungdomar, med fokus på åldrarna 6-16 år.

Läs mer »

Glöm inte Jobb Shop 2012 den 9 september

Notis 2012-08-31

Se till att du planerar in Jobb Shop, rekryteringsmässan för ingenjörer som är ett samarrangemang mellan Jobba i Västerås, Västerås Science Park och Automation Region. Mer information för både intresserade utställare och besökare finns på www.jobbshop.com.

Kommentera »

AddQ Consulting startar kursverksamhet i Västerås

Notis 2012-08-31AddQ Consulting erbjuder en ISTQB-kurs som förbereder deltagaren för examen av ett internationellt erkänt certifikat. Den syftar till att ge kunskap om hur test kan bedrivas på ett tids- och kostnadseffektivt sätt samt ger en gemensam terminologi av testtermer.

Läs mer »

Gröna produktionssystem – konferens den 6 september

Notis 2012-08-31

Forskningsprojektet Green Production Systems (finansierat av FFI/Vinnova) avslutas med en heldagskonferens den 6 september, där miljöutmaningen lyfts in i fabriken med en diskussion kring hur tillverkningsindustrin kan bidra till minskad miljöbelastning från produktionen. I direkt anslutning till konferensen, mellan klockan 16:00-17:00, invigs också Mälardalens högskolas nya industriforskarskola Innofacture (finansierad av KK-stiftelsen). För program och mer information se www.mdh.se under ”På gång” i högerspalten – anmälan görs till annelie.sjoberg@mdh.se.

Kommentera »

Lyckade resultat för Hello World

Notis 2012-08-31


Hello World som arrangerades i somras med finansiering från Automation Region har lett till flera spännande resultat. Bland annat ingick ett projekt kring automationslaborationer på uppdrag av Motion Control; fem gymnasietjejer i Västerås fick i uppdrag att komma på laborationer om automation samt att presentera dem i en broschyr. Den som är intresserad av en pdf för utskrift av broschyren kontaktar christer.gerdtman@motioncontrol.se.

Kommentera »

Welcome to Multicore Day 2012 September 12!

Notis 2012-08-31


SICS Multicore Day in Kista is well established as the most important annual Swedish event within the multicore area. Multicore Day gathers Swedish and international experts from industry and academia to answer the question: How can we meet the challenge of exploiting multi- and manycore processors in servers, personal computers and embedded systems? Please note that the two other days in SICS Software Week 2012 have been cancelled. Welcome to Electrum, Isafjordsgatan 22, Kista, September 12, 9:00-17:00 – full program, abstracts and free registration at www.sics.se/multicore12.

Kommentera »

Exportrådet på gång i Västerås

Notis 2012-08-31

Affärsmöjligheter inom norsk offshore – 14 september
Kurs i Exportteknik – 18 september
Affärsmöjligheter söder om Sahara – 20 september

Läs mer »

 
Automation ger oss de verktyg som behövs för långsiktigt säker produktion med uppfyllda miljökrav. Mälardalen är en ledande region för automation. Här har stora och små företag samlats i mängd med produkter och applikationskunnande i världsklass. Företagsklustret Automation Region syftar till att ta tillvara denna mångfald och ytterligare utveckla vår globala position och kompetens inför framtiden. Läs mer om oss och våra aktiviteter på vår hemsida.