AR loggo
 

banner
Tipsa   PDF-version Utskriftsversion
banner

Automation Region ger Etteplan ökad kunskap och
närmare kundsamarbete

Ledare, 2012-09-28: Mathias Erlandsson, Liz Hoffman, Dag Lindahl, Daniel Aronsson

Ökad kompetens
För att lyckas med projekt krävs både teknisk kunskap och nära kundsamarbete. Automation Region ökar förutsättningarna för båda. Genom samarbeten med andra företag om kompetensutveckling i Automation Regions projekt kring kompetensutveckling, ARKEN, får vi dels möjlighet att lära oss nya tekniker och metoder samt visa upp våra kompetenser. Vi får en ökad förståelse för våra kunders behov och ett bredare kontaktnät. I nära samarbete med högskolor och universitet får vi tillgång till forskningresultat som hjälper oss att öka vår kompetens och lösa våra kunders problem.

Läs mer »

Cax – Den trettonde roboten

Artikel 2012-09-28

Automation Region har som säkert alla noterat tagit fram en bok om automation och robotar för barn. Blandat med sagan är rolig fakta, klurigheter och experiment! Möt alla Cax robotsläktingar: Tandborsten, tryckknappen, radion, brandvarnaren och alla de andra. I samband med lanseringen genomfördes ett antal olika aktiviteter, alla under devisen ”framtidens ingenjör finns bland barnen!”

Läs mer »

Ny medlem – Acando!

Notis 2012-09-28

Acando är ett IT- och managementkonsultbolag som levererar konkreta förbättringar genom att kombinera expertkunskaper inom verksamhetsutveckling, affärssystem, integration, informationslösningar och systemutveckling. Kundbasen är bred och omfattar såväl små som stora företag samt offentliga organisationer. Acando omsätter på årsbasis cirka 1,5 miljarder kronor och har ungefär 1200 medarbetare i fem länder i Europa. Läs mer på www.acando.se.

Kommentera »

Jobb + ingenjör = sant

Notis 2012-09-28

Intresset var stort då årets Jobb Shop arrangerades den 9 september i Kopparlunden, Västerås. Under några hektiska timmar besökte drygt 300 ingenjörer Sveriges största och enda ingenjörsmässa. Mässan hade föregåtts av en intensiv kampanj där allt från badbollar spreds på landets mest populära stränder till en egen bilaga i Ny Teknik.

Läs mer »

Välbesökt Lean-frukostmöte 12 september

Notis 2012-09-28

Frukostmötet hos Scania i Södertälje den 12/9 lockade fler än 50 intresserade som var på plats i god tid för mingel och frukost innan dagens huvudtalare Gert Frick tog plats på scenen. Scania har som mål att långsiktigt vara den ledande leverantören av lastbilar, bussar och motorer.

Läs mer »

Automation Expo med industrihistoria

Notis 2012-09-28

Den 20 september genomförde Automation Region och dess medlemsföretag ett Automation Expo, vilket var premiär i Nyköping. Schneider Electric med Georg Lannge i spetsen stod för lokaler och passade även på att tillsammans med Automation Regions biträdande processledare Karolina Winbo hälsa de 35-talet deltagarna välkomna.

Läs mer »

Ledarskapsutbildning inom ARKEN

Notis 2012-09-28

Björn Medin från LövuddenAkademien deltog som gästföreläsare vid frukostmötet den 4/9 där han berättade om vikten av att leda med hjärta och förstånd. Björn gav en snabb insikt i vad som motiverar grupper och individer – intressant och inspirerande till mer kunskap. I slutet av oktober planeras en ledarskapsutbildning inom ramen för ARKEN. Mer vet nina.von.krusenstierna@automationregion.com.

Läs mer »

Rekryteringsresa till Portugal

Notis 2012-09-28

Den 24-27 oktober (preliminära tider) anordnar Automation Region och Jobba i Västerås en rekryteringsresa till European Job Days i Lissabon. Enligt den information vi har fått så samlas cirka 6000 ingenjörer och IT-specialister för möten med ett 40-tal aktörer. Norge har rekryterat sedan flera år och i Sverige är det Volvo som har varit på plats. Det kan finnas ströplatser kvar på denna resa; för mer information kontakta linda@jiv.se.

Läs mer »

Nominerade till Automation Student 2012

Notis 2012-09-28

Årets upplaga av Automation Regions studentpris hade ett varierande och spännande startfält från universitet och högskolor i hela landet. Juryns arbete är nu avslutat och följande bidrag har nominerats som finalister i tävlingen:

Läs mer »

Affärsforum för framtiden den 16/11

Notis 2012-09-28

Affärsforum För Framtiden är en fortsättning och utveckling av Arosmässan, en mötesplats där företrädare från näringsliv och det offentliga träffas. Arrangörsgruppen består av ABB, Bombardier, Västerås stad, Västerås & Co, Västerås Science Park, Tekniska Föreningen, Almi Företagspartner och Mälardalens högskola.

Läs mer »

First Lego League

Notis 2012-09-28

Årets First Lego League (FLL) är i antågande och även i år behövs det domare som medverkar för att tävlingen ska bli lika bra som ifjol. Datum för årets tävling är den 10 november och temat är ”Senior solutions”. Lagen ska forska kring äldre människor och komma på lösningar kring de eventuella dilemman som äldre upplever.

Läs mer »

Automationsnästet – industrins svar på Draknästet

Notis 2012-09-28

Drakarna i Automationsnästet gästar M.A.X-mässan den 24 oktober för att där, inför publik, ge råd kring frågeställningar om automation. Dessa har skickats in av olika företag och Automationsnästets styrgrupp har därefter valt ut ett antal för att få en spännande mix.

Läs mer »

Frontit växer i Västerås

Notis 2012-09-28

Frontit, som gått från 7 till 70 anställda 2007-2011 och blev Gasellföretag 2011, fortsätter att stärka sin lokala säljorganisation i Västerås. Strax efter sommaren anställdes den senaste rekryterade. Den 19 september firade de ettårsjubileum i Västerås med ett fritt seminarium och efterföljande mingel för kunder och branschkollegor. Frontit erbjuder seniora projektledare och verksamhetskonsulter inom management och IT som hjälper kunderna att leda och styra projekt.

Kommentera »

Prevas öppnar kontor i Örebro

Notis 2012-09-28

Prevas fortsätter sin expansion och öppnar ett kontor i Örebro. Tillsammans med Prevas kontor i Västerås, Karlskoga och Karlstad stärks närvaron i den viktiga Mälardalsregionen. Kontoret öppnar den 1 oktober, mer finns att läsa på www.prevas.se.

Kommentera »

Ny lokaler för Rockwell Automation

Notis 2012-09-28

Den 23 november firar Rockwell Automation i Stockholm sina nya lokaler genom att bjuda in till öppet hus med god mat och trevliga möten! Dörren står öppen från klockan 10:30 och de bjuder på en bit mat från klockan 11:00. Nya adressen är Rockwell Automation AB, Kanalvägen 12 2tr, 194 61 Upplands Väsby.

Kommentera »

 
Automation ger oss de verktyg som behövs för långsiktigt säker produktion med uppfyllda miljökrav. Mälardalen är en ledande region för automation. Här har stora och små företag samlats i mängd med produkter och applikationskunnande i världsklass. Företagsklustret Automation Region syftar till att ta tillvara denna mångfald och ytterligare utveckla vår globala position och kompetens inför framtiden. Läs mer om oss och våra aktiviteter på vår hemsida.