AR loggo
 

banner
Tipsa   PDF-version Utskriftsversion
banner

”Make the most of your energy”

Ledare, 2012-10-31: Anders Mårtensson • Vice President, Industry • Styrelseledamot Automation Region • Schneider Electric Sweden
 

När vi nu har klivit över tröskeln till en framtid där energin inte längre är billig, utan något som måste hushållas med, är det många krafter som måste samverka. Vi har förstått att vårt sätt att använda vår tillgängliga energi på ett klokt sätt påverkar vår planet. Vi behöver tänka i banor som ”Make the most of your energy”, där industrin har en viktig påverkan. Enklast är att minska på energiuttaget, vilket naturligtvis är väldigt viktigt. Men det är minst lika viktigt att ständigt arbeta med att lägga den energi vi har till förfogande på rätt saker och att få ut så mycket som möjligt av den energi vi använder.

Läs mer »


Mässor med mervärde

Artikel 2012-10-31

Efter bokmässan och lanseringen av vår barnbok ”Cax – den trettonde roboten” har Automation Regions utåtriktade aktiviteter fortsatt under hösten. Under oktober har vi deltagit i två av branschens viktigaste mässor med både paketresor, seminarier och Automationsnästet.

Läs mer »

 

Ny sponsor – vi välkomnar WorkFlow

Notis 2012-10-31

WorkFlow Scandinavia AB grundades mot bakgrund av ett behov av specialister med tyngre teoretisk bakgrund. Deras lösning på utmaningen är att hitta välutbildad personal i framförallt från i första hand Östeuropa. Läs mer på www.work-flow.se.

Kommentera »


Grattis Marina Rantanen!

Notis 2012-10-31

Vinnare av Automation Student 2012 blev Marina Rantanen från KTH för sitt examensarbete på scenteknikföretaget Visual Act. Marina har haft uppdraget att utveckla en drivenhet till ett autonomt vagnssystem för hantering av tung dekor. Tester visar att det nya drivsystemet ger såväl bra köregenskaper som god lastförmåga.

Läs mer »


Succé för Automationsnästet på MAX-mässan

Notis 2012-10-31

På Manufacturing & Automation Expo den 24 oktober genomfördes Automationsnästet under ledning av projektledare Tord Käck. Tillsammans med Produktionslyftets Lean-seminarium var detta arrangemang det mest välbesökta av alla scenarrangemang på hela mässan – och då höll Automationsnästet ändå på i närmare två timmar! Meningen med Automationsnästet är inte att hitta någon ”vinnare”, utan att lyfta fram intressanta frågeställningar kring automation och förhoppningsvis kunna leda deltagande företag rätt i deras automationsutveckling.

Läs mer »


Automation Expo i Ludvika 20 november

Notis 2012-10-31

Det är åter dags för en premiär för Automation Expo i en ny stad: Ludvika! Detta är samlingspunkten för automationsbranschen och alla som verkar i den – men även för dig som ”bara” är nyfiken. Automation Expo genomförs i enkelhetens tecken som en trivsam mötesform där ingen föranmälan för besökare behövs och där vi bjuder på fika och lättare förtäring.

Läs mer »


Stort intresse från portugisiska ingenjörer

Notis 2012-10-31

Automation Region deltog på en rekryteringsmässa i Lissabon, Portugal, mellan den 25-26 oktober tillsammans med medlemsföretagen Bombardier och Motion Control. Mässan besöktes av 4000 personer – och det var bara första dagen! Vi träffade hundratals intresserade och högutbildade ingenjörer, en del med lång erfarenhet, andra nyutexaminerade.

Läs mer »


Engagera dig i Innovationsgruppen!

Notis 2012-10-31

Arbetet i Automation Regions fjärde arbetsgrupp, Innovationsgruppen, håller på att dra igång och du kan vara med och påverka vad vi ska fokusera på! Är du intresserad av att bidra eller delta i arbetet med Innovationsgruppen är du välkommen att kontakta ordförande Tomas Lagerberg från ABB Corporate Research på tomas.lagerberg@se.abb.com.

Kommentera »


Årets julklapp eller en kul give-away?

Notis 2012-10-31
 

  Vi har skickat ut ett erbjudande till alla medlemsföretag om att köpa Cax-boken till extra förmånligt pris. Beställ den gärna till kunder och anställda så sprider vi teknikintresset tillsammans! Alla pengar som kommer in återinvesteras i nya projekt för att skapa teknikintresse hos barn och ungdomar. Ett exemplar av boken finns också med i utskicket till ditt företags kontaktperson – vet du inte vem det är så kan du höra av dig till oss så berättar vi! Kontakta karolina.winbo@automationregion.com.
 


Innovationsmöte med teori och praktik den 19 november

Notis 2012-10-31

Tatiana Butovitsch Temm med kollega Camilla Palmertz tittar på innovationer utifrån ett kundperspektiv och delar med sig om hur du hittar metoder för att nå dem, kryddat med både goda exempel och fatala misstag! Tatiana och Camilla kommer till Västerås den 19 november för att inspirera företag kring innovationer.

Läs mer »


Dubbla vinnare vid Swedish Embedded Award

Notis 2012-10-31

Två av Automation Regions medlemsföretag stod som vinnare vid Swedish Embedded Award vid Embedded Conference i Stockholm i början av oktober. Det var dels ingenjörsstudenten Mikael Schwartz som vann första pris i Micro/Nano-klassen i den nationella tävlingen med sitt examensprojekt vid Motion Control, där han utvecklat en ljudlokalisator; en handhållen enhet som hjälper döva och hörselskadade att uppfatta var ljud kommer ifrån (den övre enheten i bilden).

Läs mer »


IT-branschdag med Automation Region i Sandviken

Notis 2012-10-31

Under rubriken ”IT som konkurrensmedel” arrangeras FindITs branschdag för sjätte året i rad den 21 november i Sandviken. Syftet är att lyfta fram ny teknik och goda exempel inom Industriell IT samt erbjuda en mötesplats som främjar nya kontakter.

Läs mer »


Epsilon går samman med ÅF

Notis 2012-10-31

Automation Regions medlemsföretag Epsilon, ett av Sveriges största inom teknik- och systemutveckling, går samman med börsnoterade ÅF som också är medlemmar i företagsklustret. Den nya ÅF-koncernen omfattar cirka 6 800 fast anställda, där Epsilon kommer att ingå i ÅFs divisioner Technology och Industry. Mer information finns på hemsidorna www.afconsult.com och www.epsilon.nu.

Kommentera »

Seminarium i Köping om turkisk fordonsindustri

Notis 2012-10-31

Efter Japan är Turkiet den största exportören av fordon till Europa med en tillverkning av 1,2 miljoner fordon under 2011. Den turkiska ekonomin visar på en stadig tillväxt och landet satsar på en högutvecklad teknisk infrastruktur för transport, telekommunikation och energi.

Läs mer »


Automationspris till HT-Svarv i Kalix

Notis 2012-10-31

Företaget HT-Svarv AB vann det nyinstiftade priset Nordic Manufacturing & Automation Award som delades ut vid MAX-mässan i Älvsjö i oktober. Priset uppmärksammar företag som lyckats utveckla sin verksamhet och förbättra produktivitet och konkurrenskraft genom automation och nytänkande kombinerat med innovativt och konstruktivt arbetssätt.

Läs mer »

 
Automation ger oss de verktyg som behövs för långsiktigt säker produktion med uppfyllda miljökrav. Mälardalen är en ledande region för automation. Här har stora och små företag samlats i mängd med produkter och applikationskunnande i världsklass. Företagsklustret Automation Region syftar till att ta tillvara denna mångfald och ytterligare utveckla vår globala position och kompetens inför framtiden. Läs mer om oss och våra aktiviteter på vår hemsida.