AR loggo
 

banner
Tipsa   PDF-version Utskriftsversion
banner

Agenda för elektronik-Sverige

Ledare, 2012-11-30: Maria Månsson • Prevas AB • Ordförande i Branschorganisationen Svensk Elektronik
  
  Utvecklingen inom elektronik och inbyggd intelligens i produkter och processer saknar motstycke. Bättre, billigare, mindre – i en exponentiell karusell. De flesta produkters framgång är idag i hög grad beroende av funktion och förmåga i den elektronik och mjukvara som göms under skalet. Lika beroende är tillverkaren av produkterna av allt intelligentare system för automatisering, effektivisering och spårbarhet. Att konstruktionen är produktionsanpassad och tillverkningen effektiv är avgörande för produktens konkurrenskraft på marknaden.

Läs mer »

Vi bygger för långsiktiga affärskontakter med Kina

Artikel 2012-11-30

I samarbete med Exportrådet arrangerade Automation Region en Kina-resa för drygt två år sedan med studiebesök i städerna Shanghai, Guangzhou (tidigare Canton) och Hongkong. Delegationen bestod av representanter från Mälardalens högskola, Robotdalen, DynaMate Industrial Services och delar av Automation Regions ledning. I år var det dags igen då en delegation under ledning av landshövding Ingemar Skogö besökte Shandongprovinsen den 11-17 november.

Läs mer »

Stort tack och lycka till Erik Oja!

Notis 2012-11-30
 


 
  Vi – Automation Regions medlemmar, ledning och övriga styrelseledamöter – vill rikta ett varmt tack till styrelseordförande Erik Oja, som nu lämnar posten för nya uppdrag. Under Erik Ojas ordförandeskap har Automation Region vuxit i styrka och på allvar blivit en aktör att räkna med. Samtidigt som vi kommer att sakna Erik som stöd och inspirationskälla så vill vi passa på att gratulera hans nya kollegor i Shanghai!! 

Kommentera »

Vi önskar Hugo Tillquist AB välkomna!

Notis 2012-11-30

Ny medlem är Hugo Tillquist AB i Stockholm, ett teknikhandelsbolag som under drygt 100 år försett marknaden med produkter och system för mätning och detektering inom energi- och industriautomation. Hugo Tillquist representerar utvalda specialistföretag från främst Europa och säljer produkterna antingen kundanpassade eller som standardlösningar. Bolaget är indelat i tre affärsområden: Kraftautomation, OEM-maskinbyggare och Processautomation. Läs mer på www.tillquist.com.

Kommentera »

Ny partnerorganisation – Chalmers

Notis 2012-11-30

Vi välkomnar Chalmers Professional Education, Chalmers organisation för uppdragsutbildning. De utbildar varje år över 4.000 deltagare i öppna kurser och företagsinterna program inom affärsområdena Energi, Industriteknik, Executive Education och Sjöfart. Utbytet med näringslivet bygger också upp värdefulla relationer som gör att utbildningen och forskningen kan utvecklas i en riktning som svarar mot både företagens och samhällets behov. Läs mer på www.chalmersprofessional.se.

Kommentera »

Frukostmöte den 4 december med Xdin och Expectrum

Notis 2012-11-30

Välkommen till ett frukostmöte med Patrik Juhlin från Xdin, som drar spännande paralleller mellan teknikbranschen och sin elithockeykarriär. Xdin är ett av Sveriges snabbast växande konsultbolag med över 1200 medarbetare. Patrik Juhlin lyfter gemensamma nämnare mellan teknikbranschen i allmänhet och Xdin i synnerhet med sina erfarenheter från elithockeykarriären. Göran Sandström kompletterar med att visa hur företaget nu breddar sin verksamhet genom inbyggda system, informationssystem och Test/QA i Mälardalen.

Läs mer »

Rekordmånga till årets julmingel

Notis 2012-11-30

Den 5 december hoppas vi på Västerås Science Park, Robotdalen, Sustainable Business Mälardalen, Expectrum och Automation Region att få se dig som gäst hos oss för traditionsenligt julmingel. Vi bjuder på glögg, pepparkakor, skinksmörgås, julmust och öl – här finns alla förutsättningar för en trevlig afton. Passa på att tillönska dina vänner och kollegor en god jul, vi har aldrig haft så många anmälda! Välkommen till Automation Center i Kopparlunden från klockan 16:00. Anmäl dig på www.automationregion.com!

Kommentera »

SICS & MDH Brokerage Event December 12

Notis 2012-11-30

Increase your R&D budget – welcome to a workshop about research collaboration! The aim of this workshop is to identify common interests when it comes to research and development – and to find and develop a number of ideas/proposals and matching financing.


When:
December 12 • 12:30-17:00
Where: Mälardalen University • Högskoleplan 1 • Västerås
Room: Kappa
Information and registration at www.mrtc.mdh.se/bre/. If you are interested in talking about cooperation in research, but can’t make it to the brokerage event – please contact malin.rosqvist@mdh.se.


Kommentera »

Motion Control utsett till Gasellföretag

Notis 2012-11-30

Automation Regions medlemsföretag Motion Control har av Dagens industri utsetts till Gasellföretag 2012. Gasellföretag är de snabbast växande företagen i Sverige och årligen utses färre än 0,5 procent av alla aktiebolag i Sverige till Gasellföretag. Utmärkelsen är ett kvitto på en både snabb och framgångsrik expansion som ett företag har gjort, då de måste växa och tjäna pengar tre år i rad och omsättningen ska minst fördubblas. Läs mer på www.motioncontrol.se.

Kommentera »

Film från Automationsnästet på M.A.X

Notis 2012-11-30

Nu finns det en film upplagd från Automationsnästet på M.A.X-mässan i oktober, länkad från hemsidan. Du kan se filmen genom att klicka här »

Kommentera »

Kompetens för tillväxt i Västmanland

Notis 2012-11-30

Välkommen den 14 december mellan klockan 09:00-13:00 till Mälardalens högskola och ett seminarium kring framgångsfaktorer för fungerande vägledning och matchning: Hur kan arbetslivet samarbeta med utbildningsanordnare på ett effektivt sätt? Hur når vi ut med kunskap om utbildningsvägar och jobbmöjligheter?

Läs mer »

Frukostseminarium om Lean Energy

Notis 2012-11-30

Torsdag den 6 december klockan 07:30 i Eskilstuna bjuder Chalmers Professional Education och Mälardalen Industrial Technology Center (MITC) på frukost och föredrag om Lean Energy – energieffektivisering med hjälp av Lean-filosofi. Vid seminariet, som arrangeras på Munktell Science Park, medverkar Per-Erik Johansson från DynaMate och Anette Winter från Chalmers Professional Education.

Läs mer »

 
Automation ger oss de verktyg som behövs för långsiktigt säker produktion med uppfyllda miljökrav. Mälardalen är en ledande region för automation. Här har stora och små företag samlats i mängd med produkter och applikationskunnande i världsklass. Företagsklustret Automation Region syftar till att ta tillvara denna mångfald och ytterligare utveckla vår globala position och kompetens inför framtiden. Läs mer om oss och våra aktiviteter på vår hemsida.