AR loggo
 

banner
Tipsa   PDF-version Utskriftsversion
banner

Konkreta insatser krävs för att sprida teknikintresse

Ledare, 2013-02-27: Åsa Jackson • Personaldirektör ABB Sverige

 

  ”Det är tanken som räknas” är ett fint uttryck, men inte alltid så konstruktivt. I arbetet med att behålla och utveckla en region med rätt förutsättningar för en världsledande automationsindustri är förvisso tankearbetet viktigt, men än viktigare är de konkreta resultaten. Automation Region driver tillsammans med sina medlemsföretag ett långsiktigt arbete med att sprida teknikintresset ner i åldrarna, mellan könen. Det här är helt i linje med ABBs ambitioner.
     

Läs mer »


Uppskattat och insatt kring risker i projekt

Artikel 2013-02-27
 


Harry Steinkeller
  Ett drygt 20-tal deltagare sökte sig till Stadshotellet för Frontits föredrag ”Ta risker – men bara kalkylerade sådana!” Föredragshållare var Harry Steinkeller, civilingenjör, civilekonom och Senior Consultant på Frontit, som gav åhörarna rikligt underlag för såväl aha-upplevelser som skratt.
     

Läs mer »


Välkomna nya medlemmar – SIS, PRC Engineering, CNC Factory och Elit!

Notis 2013-02-27
 


 
 

 

 

SIS, Swedish Standards Institute

 


PRC Engineering AB

     
 

CNC Factory AB

     
     
 

Elit Instrument AB

     

Läs mer »


Vi ses på medlems- och årsmötet den 8 mars!

Notis 2013-02-27

Hoppas att du har anmält dig, för du är varmt välkommen till Automation Regions årliga medlemsmöte och öppna årsmöte i Västerås! Missa inte årets föredrag om bland annat Lean-resan på Ostnor (FM Mattsson och Mora Armatur), Blue Institute om automation mot global omvandling och Vinnova om innovation och automation. Om du inte redan gjort det – anmäl dig på www.automationregion.com!

Kommentera »


Nå nya kundgrupper med stor köpkraft!

Notis 2013-02-27

Välkommen till en workshop den 22 april med teamet bakom Volvo Concept Car, ett samarrangemang mellan Automation Region och Västerås Science Park. Workshopen är specialanpassad för företag som jobbar med tekniska produkter och processer och riktar sig till dig som är intresserad av att konkret arbeta med hur en designprocess med användarna i fokus kan leda till innovationer.

Läs mer »


Automation Summit den 5-6 september

Notis 2013-02-27

I höst arrangeras för första gången Automation Summit – en tvådagars konferens som tar sikte på utveckling och framtida utmaningar i automationsindustrin. Bakom initiativet står Automation Region tillsammans med Västerås stad, Stockholmsmässan och Svenska mässan.

Läs mer »


Hur kan Lean kan göra mjukvaruutveckling smidigare?

Notis 2013-02-27

ARKEN arrangerar denna kurs den 10 april Klockan 11:30-13:00 hos Etteplan i kontorshuset Vråken, Iggebygatan 12, Västerås. Målgruppen är chefer, projektledare, utvecklare och testare inom mjukvara och antalet deltagare är begränsat till 20. Syftet är att ge deltagarna en inblick i aktuell forskning och tillämpning om hur principerna från agil utveckling och Lean produktutveckling kan användas för tillämpas för att effektivisera utveckling av mjukvara i reglerade miljöer för säkerhetskritiska system. Anmälan och mer information finns på www.automationskompetens.org.

Kommentera »


Automationsnästet i Ny Teknik

Notis 2013-02-27

I Ny Tekniks nummer som kom ut den 20 februari var det åter dags för ett Automationsnäste. Frågeställare var Flexy och expertpanelen bestod av Björn Langbeck, Ingemar Reyier och Andreas Rosengren. Vi är intresserad av att få tips på nya företag och frågeställningar till Automationsnästet. Har du tips och idéer så kontakta gärna tord.kack@automationregion.com!

Kommentera »


Framtidens standarder inom industriell automation

Notis 2013-02-27

Välkommen den 19 mars 2013 till första mötet med ett nytt nätverk för industriell automation i samarbete mellan SIS och Automation Region. Samarbetet innebär en nystart av kommittén SIS/TK 279 för industriell automation i samarbete mellan SIS och Automation Region. Tanken är att skapa ett nytt, trevligt och intressant nätverk där fackfolk från användare, leverantörer, tillverkare, akademi och forskning träffas kring ett gemensamt intresse – industriell automation. Vi möts hos SIS, Sankt Paulsgatan 6, Stockholm, tisdagen den 19 mars 2013 klockan 09:30-15:00. Vi bjuder på lunch – program och anmälan hittar du på hemsidan!

Kommentera »


ProcessIT-dagen 2013

Notis 2013-02-27

Välkommen till en dag med intressanta talare, spännande möten och inspirerande workshopar den 13 mars i Skellefteå, Hotell Aurums konferensanläggning. Bland talarna finns Örjan Larsson, tidigare Senior Vice President vid ABB Sverige, som berättar om den tredje automationsrevolutionen och det allt större förändringstryck som riktas mot dagens processindustrier.

Läs mer »


Automation med förpackningskluster

Notis 2013-02-27

Packbridge, det internationella förpacknings- och logistikklustret, har erhållit medel från Tillväxtverket vilket lett till en form av samarbete med Automation Region. De kommer att genomföra en variant av Automationsnäste med sina klusterföretag i Västerås, något som även kommer att sändas på Packbridge-TV. Arrangemanget kallas ”Automatisering ökar konkurrenskraften” och genomförs klockan 15:00-17:00 den 11 april, troligtvis på Automation Center (vi återkommer med detaljer). Läs mer på www.packbridge.se.

Kommentera »

 

Inspiration och verktyg för lyckade projekt

Notis 2013-02-27

Välkommen till Addivas seminarium och workshop den 14 mars kring inspiration och konkreta verktyg för lyckade projekt. Efter inledande lunch klockan 12:00 på Stadshotellet i Västerås avslutas dagen vid 16:30. Då har du förutom lunch och fika fått dig till livs information om självorganiserande projekt (Tomas Backström, MDH), globala agila projekt (Johan Holtmann, ABB Control Technologies), krav på mjukvarusystem (Ulf Westberg, Bombardier) samt en checklista ”Att tänka på när du lägger ut arbete till en leverantör” (Lars Rylander, Addiva). Anmäl dig senast den 7 mars till lyckadeprojekt@addiva.se.

Kommentera »


Automation Region på ITFs Automationsdagar

Notis 2013-02-27

Instrumenttekniska föreningen – för industriell automation (ITF) arrangerade den 6-7 februari en tvådagarskonferens om instrumenterings- och automationsteknik inom process- och verkstadsindustrin. ITFs Automationsdagar har ett högt anseende i branschen och engagerade som vanligt erkända föredragshållare från olika verksamheter inom industri och näringsliv. Automation Region medverkade vid den minimässa som arrangeras parallellt och bilden visar besökare från ABB och Mälarenergi.

Kommentera »

 
Automation ger oss de verktyg som behövs för långsiktigt säker produktion med uppfyllda miljökrav. Mälardalen är en ledande region för automation. Här har stora och små företag samlats i mängd med produkter och applikationskunnande i världsklass. Företagsklustret Automation Region syftar till att ta tillvara denna mångfald och ytterligare utveckla vår globala position och kompetens inför framtiden. Läs mer om oss och våra aktiviteter på vår hemsida.