AR loggo
 

banner
Tipsa   PDF-version Utskriftsversion
banner

”Ett ledande forum för automationsfrågor”

Ledare, 2013-03-28: Pia Nyzell • Projektledare Scanautomatic
Björn Lindforss • Projektledare M.A.X (Manufacturing & Automation Expo)

Som representanter för Sveriges två ledande branschmässor inom automation och industriteknik känns det självklart att sluta upp bakom arrangemanget Automation Summit. Med tanke på Automation Regions hemvist är Västerås en naturlig ort för konferensen och som ett återkommande arrangemang under udda år är den ett välkommet komplement till båda mässorna.

Läs mer »

Positiv klusterutveckling i Automation Region

Artikel 2013-03-28

Automation Regions femte årsmöte genomfördes den 8 mars på Automation Center i Västerås med ett 50-tal anmälda deltagare. Det bjöds på lunch och eftermiddagsfika, spännande nyheter kring klustrets utveckling samt föreläsningar från Blue Institute och Ostnor.

Läs mer »

Registreringen öppen till Automation Summit

Notis 2013-03-28

 

Automation Summit genomförs på Aros Congress Center i Västerås den 5-6 september, med branschöverskridande föreläsningar, automationsutställning och konferensmiddag. Målet är att etablera konferensen som en återkommande mötesplats i Västerås vartannat år.

Läs mer »

Ny medlem – välkommen Elektronikkonsult!

Notis 2013-03-28

 

Elektronikkonsult AB i Djursholm är specialister inom strömförsörjning, kraftelektronik, motorstyrning och avancerade mönsterkortslayouter. Deras styrka ligger i komplexa konstruktioner med höga krav vad gäller EMC, vibrationer, kylning eller annan yttre påverkan.

Läs mer »

Workshop den 11 april med Packbridge och Automation Region

Notis 2013-03-28

 

Packbridge är ett internationellt förpacknings- och logistikkluster som bildades 2010 och utgör ett snabbt växande nätverk för förpackningsindustrin och alla dess intressenter. Idén med Packbridge är att skapa en mötesplats som naturligt kopplar samman industri med akademi, forskning med kommersiell tillämpning, och – kanske viktigast – människor med människor.

Läs mer »

Automation Expo i Köping den 18 april

Notis 2013-03-28

 

Nu är det åter dags för Automation Expo i Köping. Som alltid finns intressanta automationsrepresentanter på plats, gott fika och fritt inträde – boka in ditt besök redan idag för den 18 april mellan 11:00-15:00! Automation Expo är en samlingspunkt för automationsbranschen och alla som verkar i den – men även för dig som ”bara” är nyfiken. Expot genomförs i enkelhetens tecken, en trivsam mötesform där vi bjuder på fika och lättare förtäring, allt för att skapa en attraktiv mötesplats för branschens kunder och kollegor. Arrangemanget genomförs i samarbete med Köpings kommun och platsen är Glasgatan 20A i Köpings Mekaniska gamla anrika lokaler (ligger mitt emot sjukhuset med goda parkeringsmöjligheter). Mer information finns på vår hemsida, men ingen föranmälan krävs för besökare och inträdet är som sagt fritt!

Kommentera »

Samverkan kring branschöverskridande automation

Notis 2013-03-28

 

Som ett led i det nya samarbetet mellan standardorganisationen SIS och Automation Region träffades vi – ett tjugotal automationsintresserade från leverantörer, tillverkare, användare, akademi och forskning – hos SIS i Stockholm den 19 mars. Temat för dagen var samverkan kring framtidens automationslösningar och standarder.

Läs mer »

Ingenjörspitchen på Automation Center

Notis 2013-03-28

 

Välkommen till Västerås den 14 maj för att ta reda på vad studenterna egentligen läser nuförtiden på ingenjörsprogrammen – passa på att nätverka med studenter för att stärka ditt arbetsgivarvarumärke! Här finns också möjlighet att ”pitcha” din egen verksamhet för studenterna, det vill säga en möjlighet till en kort och kärnfull presentation av dig som arbetsgivare under tre till fem minuter. Du kan även berätta om vilka rekryteringsbehov ni har och varför det är bra att jobba hos just er. Arrangörer till Ingenjörspitchen är Automation Region, Karriärtorget på Mälardalens högskola, Västerås Science Park och Samhällskontraktet. Sista anmälningsdag är den 7 maj – för mer information och anmälan se www.automationregion.com.

Kommentera »

Matchmaking på Robotics Innovation Challenge

Notis 2013-03-28

 

Den 25 april 2013 arrangeras Robotics Innovation Challenge i Eskilstuna, en dag med föreläsningar, prisutdelning, ”innovation catwalk” och mingel bland nya robotlösningar. För att göra dagen ännu mer intressant arrangeras även Productivity Connect, en matchmaking med snabba affärsmöten där du kan knyta nya kontakter.

Läs mer »

Frontit – en av Sveriges bästa arbetsplatser

Notis 2013-03-28

 

Frontit är en av de bästa arbetsplatserna i Sverige 2013 enligt Great Place to Works undersökning ”Sveriges bästa arbetsplatser”. Det är andra året i rad som Frontit vinner denna utmärkelse och de blev även Gasellföretag 2011 och 2012, vilket visar att företaget lyckats balansera lönsam tillväxt med en attraktiv arbetsmiljö. Mer finns att läsa på www.frontit.se.

Kommentera »

Prevas växer inom underhåll

Notis 2013-03-28

 

Prevas stärker sitt affärsområde Industrisystem genom att förvärva bolagen inom PSIAM-koncernen, specialister på IT-lösningar för underhåll.

– Förvärvet av PSIAM ger oss ett mer heltäckande erbjudande inom industriell IT, säger Christer Ramebäck, affärsområdeschef på Prevas. Vi ser stora möjligheter till produktionseffektiviseringar genom integration av underhålls- och produktionssystem.

För mer information se www.prevas.se.

Kommentera »

 
Automation ger oss de verktyg som behövs för långsiktigt säker produktion med uppfyllda miljökrav. Mälardalen är en ledande region för automation. Här har stora och små företag samlats i mängd med produkter och applikationskunnande i världsklass. Företagsklustret Automation Region syftar till att ta tillvara denna mångfald och ytterligare utveckla vår globala position och kompetens inför framtiden. Läs mer om oss och våra aktiviteter på vår hemsida.