AR loggo
 

banner
Tipsa   PDF-version Utskriftsversion
banner

Att ta automation in i framtiden

Ledare, 2013-05-31: Håkan Nytorp • Styrelseordförande Automation Region
Divisionschef ABB Process Automation

 
Det är med glädje och förväntan som jag tar över efter Erik Oja som ordförande för Automation Region. Automation ligger mig varmt om hjärtat och är en viktig del av ABBs verksamhet. Under hela mitt yrkesliv har jag arbetat med industriell automation, i Sverige men framför allt i Asien. Det är stor skillnad på hur de möjligheter som automation ger används i praktiskt bruk mellan industrier, marknader och företag. En kulturfråga helt enkelt där den enskilda människan spelar en stor roll och både bör och kan påverka.


Läs mer »


Välkommen till Automation Summit

Artikel 2013-05-31

Den 5-6 september arrangeras för första gången Automation Summit, en tvådagarskonferens där vi tar sikte på utveckling och framtida utmaningar i automationsindustrin. Med föreläsningar, utställning och konferensmiddag etablerar vi Sveriges viktigaste automationsevent. Välkommen till Västerås och Aros Congress Center den 5-6 september 2013!

Läs mer »


Ny medlem – välkommen Sigholm Konsult!

Notis 2013-05-31

 

Sigholm Konsult AB hjälper kunder inom process- och kraftvärmeindustrin att få rätt mål och styrning på hela kedjan från strategiska, dagliga och projektdrivna området. Genom djup kunskap om bransch, teknik och en stor portion driv hjälper de kunderna effektivisera sin verksamhet. Deras vana att hantera komplexa projekt gör att de även har fått förtroendet an att byggleda Mälarenergis nya block 6. Läs mer på www.sigholmkonsult.se.

Kommentera »


”Produktionslyftet – inspirerande årsbarn & Perfect Match”

Notis 2013-05-31

Inom svenska företag finns en betydande produktivitetspotential som kan och behöver utvecklas. Detta är något den nationella satsningen Produktionslyftet arbetar med, där de tillämpar principer som bygger på Lean men med utgångspunkt i företagens egna styrkor och värderingar. I Produktionslyftet senaste nyhetsbrev har processledare Helena Jerregård skrivit ledaren – läs den och mer om Produktionslyftet på www.produktionslyftet.se.

Kommentera »


Välkommen till Automation Expo!

Notis 2013-05-31

 

Den 18 juni mellan 11:00 och 14:00 genomförs Automation Expo på Automation Center i Västerås. Expot genomförs i samarbete med Automation Center och för den som önskar fortsätter sedan kvällen med Night Aut Light (anmäl dig på vår hemsida). Besökare behöver bara dyka upp för att möta en samlad och trevlig automationskompetens samt bli bjuden på Peters hemgrillade hamburgare. Välkommen!

Kommentera »


Trots allt – Night Aut Light!

Notis 2013-05-31

 

  I år satsar vi helhjärtat på Automation Summit, men som nämnts tidigare kan vi inte helt hålla oss ifrån en festkväll. Boka därför redan in den 18 juni klockan 17:30. Vi samlas som brukligt är vid Elba-kajen för incheckning och därefter tar överraskningarna vid! För löjligt billiga 150 kronor per person får du både fast och flytande föda (400 kronor för icke medlemmar) samt den gäckande ovissheten om vart kvällen bär iväg … Anmäl dig genast på www.automationregion.com! 


Kommentera »


”Vi satsar på Jobb Shop den 8 september”

Notis 2013-05-31

”Kommunikationsgruppens syfte är att synliggöra Automation Region och Automation Region är medlemsföretagen – vårt mål är att stärka deras position i branschen!” Det betonar gruppledare Pamela Christensson på Addiva när hon berättar att kommunikationsgruppen har ansökt och fått bidrag från Västerås stad för att marknadsföra Jobb Shop i år.

Läs mer »


Förändringar inom Automation Region

Notis 2013-05-31

Klustret vidareutvecklas ständigt med nya medlemmar, aktiviteter och satsningar. På styrelsemötet den 24 maj blev det också klart med vår nye styrelseordförande, efterträdare till Erik Oja. Det är Håkan Nytorp, divisionschef för ABB Process Automation, som även presenterar sig i ledaren i detta nyhetsbrev. Vi hälsar Håkan varmt välkommen och ser fram emot samarbetet! En som också står inför nya utmaningar är Automation Regions processledare Helena Jerregård, som går vidare för att fokusera på sin vd-roll på SICS i Västerås.

Läs mer »


Stöd Hello World!

Notis 2013-05-31


Nu har det börjat lossna lite, men vi behöver fortfarande fler studentprojekt till vår satsning Hello World. Detta är satsningen där vi handfast inspirerar gymnasietjejer att intressera sig för teknik – och förhoppningsvis får dem att välja någon teknisk inriktning för sin högskoleutbildning.

Läs mer »


Frukostmötet den 7 maj

Notis 2013-05-31

Det var ett mycket lyckat möte med dryga 30-talet åhörare som lyssnade till Vidar Wernöes föredrag om kraven kring RoHS2, CE-märkning och dokumentation. Jennie Schaeffer och Annika Löfgren från Mälardalens högskola presenterade även satsning Spaces for Innovation & Wake Up Innovation Tool. Från Automation Regions sida berättade vi bland annat om möjligheterna med Hello World och om vår innovationssatsning samt Automation Summit. Vid minglet efteråt var flera intresserade av att delta med projekt till Hello World och även i innovationssatsningen.

Kommentera »


Matchning mellan studenter och företag

Notis 2013-05-31

 

Den 14 maj arrangerade Ingenjörspitchen på Automation Center i Västerås. För att uppdatera arbetsgivare på vad nuvarande studenter läser på ingenjörsprogrammen anordnades en panel med ingenjörsstudenter som fick berätta vad utbildningen innehöll, koppling till arbetslivet med mer. Samtidigt fick arbetsgivarna möjlighet att ”pitcha” sin egen verksamhet och arbetsgivarvarumärke gentemot studenterna.

Kommentera »


ElektronikExpo 2013

Notis 2013-05-31

Årets ElektronikExpo lockade ett 80-tal personer samt 15 utställare, däribland Automation Region. Den lokala minimässan inom elektronik och inbyggda system arrangerades den 17 maj för sjunde året i rad och under eftermiddagen hölls flera intressanta föredrag. Ett av mässans huvudsakliga syften är att informera om nyheter inom området för inbyggda system och sensorer. ElektronikExpo arrangeras av Aros Teknikgrupp som består av företagen Motion Control, Aros Circle och Elektronik Mekanik.

Kommentera »


Rekrytera ingenjörer från Spanien

Notis 2013-05-31

Den 6 maj genomförde Eures/Arbetsförmedlingen ett seminarium för företag som är intresserade av att rekrytera ingenjörer från Spanien, en alternativ lösning på kompetensbristen i ett längre perspektiv.

Läs mer »

 
Automation ger oss de verktyg som behövs för långsiktigt säker produktion med uppfyllda miljökrav. Mälardalen är en ledande region för automation där stora och små företag samlas med produkter och applikationskunnande i världsklass. Företagsklustret Automation Region syftar till att ta tillvara denna mångfald och ytterligare utveckla vår globala position och kompetens inför framtiden.