AR loggo
 

banner
Tipsa   PDF-version Utskriftsversion
banner

Nya personer, nya idéer och högt tempo i alla led

Ledare, 2013-06-26: Helena, Karolina, Gunnar, Björn, Stefan, Jennie

 

Den här våren har varit väldigt intensiv, både vad gäller Business As Usual och nya initiativ, något vi tror är nödvändigt och livgivande för ett dynamiskt kluster som Automation Region. Arbetet med att etablera innovationsområdet inom klustret har varit lyckosamt och till hösten kör vi igång innovationsprocesser hos flera företag, flera seminarier planeras på samma tema och i Almedalen tjuvstartar vi med en Mälardalen Open. Om ni vill så ses vi i Almedalen den 3 juli!

Läs mer »


Utbildningssatsning ger starkare nätverk

Artikel 2013-06-26

Chalmers Professional Education är medlemmar i Automation Region och en av de aktörer som står bakom utbildningen Lean Automation. Sedan starten 2006 har ”basversionen” av Chalmers Lean-utbildning genomförts ett 60-tal gånger med över 1 200 deltagare. De erbjuder även andra företagsanpassade utbildningar inom ett flertal områden. Här följer två exempel på utbildningar inom skärteknik respektive Lean: Från den högautomatiserade produktionen hos Sandvik Coromant till AkzoNobels avancerade processautomation.

Läs mer »


Ny medlem – välkommen Tritech!

Notis 2013-06-26

”På Tritech menar vi att teknik ska generera hållbar affärsnytta. Tillsammans med våra kunder utvecklar vi lösningar och produkter som är viktiga för människor och organisationer. Vi är experter på utveckling av intelligenta system för det uppkopplade samhället. Med beprövad metodik, flexibla tekniska plattformar och ett team av ingenjörer, affärsutvecklare och teknikledare, arbetar vi för att skapa värde i alla led från idé till innovation.” Läs mer på www.tritech.se.

Kommentera »


Energismarta lösningar sökes i ny innovationstävling

Notis 2013-06-26

Idéer inom Energismart boende är välkomna att delta den öppna innovationstävlingen Mälardalen Open som pågår under sommaren och hösten 2013. Ett särskilt fokus på är på hur privatpersoner att bli mer energismarta, exempelvis genom att producera energi. Det kan röra sig om allt från solceller på tak, lagring av energi i batterier till laddning av telefoner på cykeln – eller något helt annat.

Läs mer »


Jobb Shop den 8 september

Notis 2013-06-26

Rekryteringsmässan Jobb Shop är ett samarrangemang av Västerås Science Park, Jobba i Västerås och Automation Region – och det är Sveriges största och enda ingenjörsmässa. Det gemensamma målet är att hjälpa företag att hitta kompetent arbetskraft och på så sätt bidra till regionens tillväxt. I år genomför vi en kampanj med stöd av Västerås stad som bland annat innebär att vi besöker ingenjörstäta städer för att attrahera rätt medarbetare till Västerås. Jobb Shop genomförs helgen efter Automation Summit, som arrangeras torsdag-fredag den 5-6 september – Jobb Shop genomförs söndagen den 8 september. Håll dig uppdaterad på www.jobbshop.com.

Kommentera »


Automation Student – 10 000 kr för bästa uppsats!

Notis 2013-06-26

Tävlingen Automation Student arrangeras för fjärde året i rad av Automation Region i samarbete med Branschorganisationen Svensk Automation och fackmässorna M.A.X (Manufacturing & Automation Expo) och Scanautomatic & Processteknik. Syftet med initiativet är att lyfta fram spännande och inspirerande studentarbeten inom automation och därigenom betona vikten av en stabil återväxt inom detta område.

Läs mer »


Frukostseminarium om samband mellan kravhantering och test

Notis 2013-06-26

Den 3 september arrangeras ett frukostseminarium i samarbete med ARKEN som tar upp vikten av kravhantering och test, tar upp samband mellan kravhantering och test och ger konkreta tips om hur du kan jobba mer effektivt. Du får även tips om kursutbud med både certifieringar och icke-certifieringskurser. Seminariet riktar sig till alla som har en roll i krav- eller testarbetet, samt de roller som blir påverkade av dessa områden. Principerna är generella och kan appliceras i alla utvecklingssammanhang, oavsett hur mycket det handlar om ren IT-utveckling. Sista anmälningsdag är den 20 augusti och platsen är Automation Center i Västerås. Mer information har gustaf.svensson@cornerstone.se, 070-449 64 68.

Kommentera »


Ny vd för Branschorganisationen Svensk Automation

Notis 2013-06-26

  Lena Norder övergår till att på heltid arbeta som vd för Branschorganisationen Svensk Elektronik, vilken liksom Svensk Automation har sitt ursprung i den tidigare IM-föreningen. Ny vd för Branschorganisationen Svensk Automation blir Mats Holme, civilingenjör och marknadsekonom med mångårig erfarenhet av branschorganisationer och även aktiv inom Hydralik- och Pneumatikföreningen. Vi önskar Lena lycka till – och räknar med fortsatt goda kontakter! – samtidigt som vi hälsar Mats varmt välkommen till den nya tjänsten.


Kommentera »


Ska du söka Forska&Väx eller är intresserad av andra möjligheter till finansiering?

Notis 2013-06-26

Håll då utkik efter en kommande inbjudan till ett seminarium den 15 augusti då Helena Theander från Chalmers Industriteknik kommer hit och ger sina bästa tips kring Forska och Väx. Dessutom arrangerar vi en ”skrivarstuga” där olika företag också berättar om hur de har lyckats med sina projekt.

Läs mer »


Tungt innovationspris

Notis 2013-06-26

ProcessIT Innovations har valts till Östersjöregionens främsta innovatör vad gäller gränsöverskridande innovation och tilldelats Baltic Sea Region Innovation Award 2013. Priset delades ut den 29 maj under BDF Summit, ett toppmöte för samarbete i Östersjöregionen. Totalt tävlade 13 nominerade med inblandade organisationer från mer än tio länder. Ett tungt vägande skäl till att juryn valde ProcessIT Innovations är att organisationen etablerat en internationell plattform med potential att bli en global aktör inom processindustrin.

Läs mer »


Succé för Automation Expo i Västerås

Notis 2013-06-26

Den 18 juni arrangerades Automation Expo återigen i Västerås – och det kändes som att det var både välkommet och efterlängtat! Över 100 besökare lockades av de utställande företagen i Automation Center, liksom av de intressanta presentationerna från såväl Lars Gustafsson (Vinnova) som Matilda Eriksson (Västerås Science Park).

Läs mer »


Solenergi ger rent dricksvatten

Notis 2013-06-26

Två unga studenter vid Rudbeckianska skolan i Västerås, Frida Cronqvist och James Janani, har haft fantastisk framgång med sin uppfinning WaterPhoria. Med hjälp av solenergi kan de rena saltvatten till drickbart vatten, en vattenrening som baseras på ett styrsystem som de fått från ABB.

Läs mer »


Annorlunda Night Aut (Light)

Notis 2013-06-26

Halv sex den 18 juni samlades medlemmar från Automation Region för den årliga ”festkvällen” Night Aut, som vanligt på Elbakajen vid Mälarens strand. Med tanke på höstens stora satsning på Automation Summit arrangerades i år ett Night Aut Light, alltså ett något mindre arrangemang än tidigare – men fortfarande fullt med överraskningar!

Läs mer »


Ny ordförande för ProcessIT Innovations

Notis 2013-06-26

Västerbottens landshövding Magdalena Andersson (se bild, foto Johan Gunséus) blir ny ordförande för ProcessIT Innovations. Det som började som en satsning i norra Sverige har idag vuxit med ambitionen att vara en ledande aktör för automationsfrågor inom processindustrin också nationellt och internationellt.

Läs mer »

 
Automation ger oss de verktyg som behövs för långsiktigt säker produktion med uppfyllda miljökrav. Mälardalen är en ledande region för automation där stora och små företag samlas med produkter och applikationskunnande i världsklass. Företagsklustret Automation Region syftar till att ta tillvara denna mångfald och ytterligare utveckla vår globala position och kompetens inför framtiden.