AR loggo
 

banner
Tipsa   PDF-version Utskriftsversion
banner

Automation – för en säker färd

Ledare, 2013-08-23: Ove Nee • Director TCMS • Bombardier Transportation Sweden AB
 


 
  Genom åren har Bombardier Transportation varit en global spelare på området automation inom tågstyrning. År 2008 – under den största internationella tågmässan, Innotrans – lanserade Bombardier Transportation en hel plattform med fullt stöd för IP-kommunikation, varigenom den ledande positionen inom området befästes. Den fortsatta utvecklingen fokuserade på säkerhet och uppfyllandet av utveckling enligt SIL-2 (Safety Integrity Level). Intressant att notera är att Projekt ARKEN inom Automation Region nu även introducerar en utbildning inom Safety/SIL, som har visat sig vara väldigt populär. 

Läs mer »

Anmäl dig till branschens egen konferens 5-6 september!

Artikel 2013-08-23

Du kommer inte undan automation …

Du har väl inte missat att Automation Summit genomförs i Västerås den 5-6 september? Äntligen får regionens ledande bransch sin egen arena och vi ser fram emot att ses på Aros Congress Center i Västerås den 5-6 september – anmäl dig redan idag på www.automationsummit.se! Sista anmälningsdag till konferensen är den 28 augusti.

Läs mer »

Ny partner – välkommen Packbridge!

Notis 2013-08-23

Packbridge är ett internationellt förpacknings- och logistikkluster. Detta snabbt växande nätverk riktar sig till förpackningsindustrin och alla dess intressenter – kunder, leverantörer, forskare och innovatörer. Idén med Packbridge är att skapa en mötesplats som naturligt kopplar samman industri med akademi, forskning med kommersiell tillämpning, och – kanske viktigast – människor med människor. Läs mer på www.packbridge.se.

Kommentera »

Tre starka kandidater till årets studentpris

Notis 2013-08-23

Juryns arbete i Automation Student 2013 är nu slutfört. I urvalsprocessen har vi arbetat med kvalificerade arbeten från ett tiotal universitet och högskolor runt om i landet. De bidrag som har nominerats som kandidater till förstapriset är:

Läs mer »

Kontaktpersoner för kompetensutveckling

Notis 2013-08-23

Automation Regions ESF-projekt Automationskompetens (ARKEN) är inne i slutfasen. Arvet efter projektet är en kompetensportal för Automation Regions alla medlemsföretag. För att företagen ska kunna dra nytta av de tjänster och funktioner som portalen kommer att erbjuda, söker vi nu minst en kontaktperson på varje medlemsföretag med ansvar för kompetensutveckling (till exempel HR-ansvariga, avdelnings- eller linjechefer etcetera). Anmäl dig och ditt företag på kompetens@automationregion.com om du vill vara kontakten in till ert företag och därmed erhålla information om portalen och de erbjudanden som Automation Regions företag kommer att få genom den.

Läs mer »

Hello World 2013

Notis 2013-08-23

Hello World är en sommarkurs med syfte att erbjuda tjejer en ökad inblick i teknik samtidigt som de får en inblick i högskolevärlden. Årets sommarkurs avslutades den 4e juli med 24 tjejer från Västerås och 20 från Eskilstuna, som alla tog sig genom de skarpa uppdragen från företag som Addiva Vikingen, Eskilstuna Kommun/Energirådgivningen, Expectrum, Motion Control och ABB – stort tack till dessa företag som därmed aktivt stödjer arbetet för att sprida teknikintresset i alla åldrar!

Läs mer »

Uppskattat om Forska&Väx den 15 augusti

Notis 2013-08-23

Det annorlunda dubbelarrangemanget på Automation Center med föredrag om det tvådimensionella materialet grafen i kombination med en workshop kring Vinnovas Forska&Väx visade sig vara lyckat. Trots två relativt specialiserade områden lockade arrangemanget ett 20-tal deltagare, som verkligen uppskattade informationen. Speciellt workshopen om Forska&Väx ledde till många givande diskussioner och vi lär få anledning att återkomma i ämnet.

Kommentera »

Har du huvudet bland molnen?

Notis 2013-08-23

 

Om inte är det kanske dags. ”Molnet” är högaktuellt och här finns både pengar och gråa hår att spara för företag. Alla som har det minsta med IT att göra bör lära sig grunderna kring vad Molnet står för, vilket Automation Regions medlemsföretag Capgemini tagit fasta på. Tillsammans med Microsoft erbjuder de ett frukostseminarium i Västerås den 19 september med tema ”Would your company consider moving to the Cloud?” Platsen är Ingenjör Bååths Gata 5, tiden 07:30-09:30. Anmäl dig på www.capgemini.se/events.

Kommentera »

Top Packaging Summit 23-24 October

Notis 2013-08-23

Innovation is indeed the key to success in the industry and with the theme ”Open up for Packaging Innovation” this year’s conference promises to be truly inspiring. The conference is taking place in Lund, Sweden on the 23rd and 24th of October 2013. This is the third time we are setting up Top Packaging Summit by Packbridge and just like last year it will be held at the Scandic Star Hotel in Lund, Sweden. Register for Top Packaging Summit at www.toppackagingsummit.com.

Kommentera »

En av Europas bästa arbetsplatser

Notis 2013-08-23
 


 
 

Automation Regions medlemsföretag Frontit har placerat sig bland Europas bästa arbetsplatser i kategorin 40-500 anställda. Priset delades ut på galan Great Place to Work European Awards den 27 juni i Dublin, där Frontit placerade sig på 27e plats. Frontits koncern-vd Anneli Angeling var på plats i Dublin för att ta emot priset.

– Vi ser det här som ett kvitto på att vi är på rätt väg, säger Anneli. Vårt mål är att utveckla verksamheter och individer till sin fulla potential och det gäller både våra medarbetare och självklart även våra kunder. Vi vill bli branschens bästa arbetsgivare och vi är på god väg.

Automation Region gratulerar å det djupaste!

Kommentera »

 
 
 
Automation ger oss de verktyg som behövs för långsiktigt säker produktion med uppfyllda miljökrav. Mälardalen är en ledande region för automation där stora och små företag samlas med produkter och applikationskunnande i världsklass. Företagsklustret Automation Region syftar till att ta tillvara denna mångfald och ytterligare utveckla vår globala position och kompetens inför framtiden.