AR loggo
 

banner
Tipsa   PDF-version Utskriftsversion
banner

Spännande steg för ökad samverkan

Ledare, 2013-09-30: Birgitta Öjmertz • Programdirektör Produktionslyftet

Bild
 

Som Helena Jerregård skrev i Produktionslyftets nyhetsbrev i våras är Produktionslyftet och Automation Region årsbarn från 2007 och en ”Perfect Match”. Förändringstakten i vår omvärld ökar och den globala konkurrensen är hård. Ska vi i Sverige ligga steget före våra konkurrenter behöver vi utvecklas snabbare än dem. Då behöver vi både Lean och Automation. Här ser jag en potential att utveckla samarbetet mellan Produktionslyftet och Automation Region, att kombinera mjukvaran i företagens operativsystem med hårdvaran.

Läs mer »

Succé för Automation Summit!

Artikel 2013-09-30

Vi vågade inte sikta för högt när de första planerna lades för Automation Summit. Representanterna från såväl M.A.X-mässan, Scanautomatik/Processteknik och Processindustriell IT och Automation (PiiA) liksom Västerås stad och Automation Region tyckte att vi tog i när vi siktade på 150 deltagare – en gräns vi passerade med råge! Med alla positiva reaktioner och kommentarer känns det som att grunden är lagd för ett återkommande arrangemang!

Läs mer »

Nya processledare – Mikael och Karolina

Notis 2013-09-30

Bild
 

Som de flesta av er har noterat har Automation Region förärats inte bara med en utan två nya processledare. Mikael Klintberg tillträder den 1 oktober och kommer att arbeta tillsammans med tidigare biträdande processledare Karolina Winbo. De båda processledarna tar över efter Helena Jerregård, som ska ägna sig åt sin vd-roll vid SICS Västerås på heltid.

Läs mer »

Ställ ut på Automation Expo i Fagersta

Notis 2013-09-30

Nu är det åter dags för Automation Expo i Fagersta, där vi för två år sedan genomförde ett lyckat och välbesökt arrangemang. Torsdagen den 24 oktober mellan 11:00-14:00 är Automation Expo åter i kommunen – passa på att visa upp er kompetens, boka en utställarplats redan idag!

Läs mer »

Anmäl dig till Top Packaging Summit 23-24 October

Notis 2013-09-30

Packbridge är ett internationellt förpacknings- och logistikkluster för förpackningsindustrin och alla dess intressenter – kunder, leverantörer, forskare och innovatörer. Idén med Packbridge är att skapa en mötesplats som naturligt kopplar samman industri med akademi, forskning med kommersiell tillämpning, och – kanske viktigast – människor med människor.

Läs mer »

Svante Augustsson vinnare av Automation Student 2013

Notis 2013-09-30

Den 5 september delades årets pris ut, den här gången under konferensen Automation Summit. Vinnare blev Svante Augustsson från Högskolan Väst med sitt examensarbete om säkerhetszoner i interaktionen mellan människa och robot. Prisutdelare var Johan Hallén, vd för Westinghouse Electric Sweden, och juryns motivering löd:

Läs mer »

Uppskattat kring kravhantering och test

Notis 2013-09-30

 

Höstens frukostmöten inleddes med en föreläsning riktad till alla med en roll i krav- eller testarbetet. Arrangemanget lockade ett 30-tal besökare som verkligen uppskattade seminariehållaren Ninna Morin från Konsultbolag1, där deltagarna fick konkreta tips och checklistor för stöd kring kravhantering och test.

Kommentera »

App-ropå Cax – den trettonde roboten

Notis 2013-09-30

Bild
 

Boken om Cax har tagits fram av Automation Region för att intressera barn för teknik, robotar och automation. Berättelsen om roboten Cax och flickan Wilma varvas med fakta och roliga experiment där barnen får hänga med Cax och alla robotsläktingar på en spännande och lärorik resa. Nu är en app på väg att lanseras med roboten Cax, ett spel där spelaren tillsammans med Cax skapar energi på olika sätt.

Läs mer »

Låt en student lyfta din verksamhet!

Notis 2013-09-30

Välkommen till Mälardalens högskolas exjobbskväll inom produktutveckling, produktion och logistik den 22 oktober mellan 16:00-19:00 i Eskilstuna (sal Filen & Raspen, Smedjegatan 37). Som arbetsgivare i regionen är du inbjuden för att träffa studenter och ge förslag på examensjobb. Kvällen riktar sig till dig som behöver en ingenjörsstudent inom produktion, innovation, produktdesign och logistik – här kan du få exjobbet på en räkmacka! Mer information och anmälan finns på www.automationregion.com.

Kommentera »

Utställning med Cax på förskola i Trollhättan

Notis 2013-09-30

Vi skriver i detta nummer om ”Cax – den trettonde roboten” och den app som är på väg att tas fram. Boken har blivit mycket väl mottagen och inspirerar barn över hela landet. I Trollhättan anordnade förskolan Fjärilen till och med en egen Cax-utställning, där barnen arbetat med teknik med inspiration och stöd av Cax-boken. Barnen har tillsammans med Cax blivit ingenjörer och även uppfunnit egna robotar, som visades upp på utställningen.

Kommentera »

Har du råd att inte arbeta med mångfald?

Notis 2013-09-30

Västerås stad bjuder in till den första och största Mångfaldsdagen för näringslivet i Västerås. De vill ge dig och ditt företag en möjlighet att ta del av en dag som kommer ge dig kunskap, energi och kraft att arbeta mer och effektivt med mångfaldsfrågor. Föreläsningarna tar upp inspiration, forskning, uppvaknanden, kunskap och motivation som ska leda dig till ett mer framgångsrikt arbete inom mångfald. Dagen är fredag den 22 november, tiden 09:00-15:45 och platsen Omegasalen på Mälardalens högskola i Västerås. Anmäl dig via www.automationregion.com.

Kommentera »

 
Automation ger oss de verktyg som behövs för långsiktigt säker produktion med uppfyllda miljökrav. Mälardalen är en ledande region för automation där stora och små företag samlas med produkter och applikationskunnande i världsklass. Företagsklustret Automation Region syftar till att ta tillvara denna mångfald och ytterligare utveckla vår globala position och kompetens inför framtiden.