AR loggo
 

banner
Tipsa   PDF-version Utskriftsversion
banner

Bekräftelse på att vi är på rätt väg

Ledare, 2013-10-31: Mikael Klintberg • Processledare
 

Bild   Nu har det snart gått en månad sedan jag började min nya tjänst som processledare tillsammans med Karolina Winbo på Automation Region. Det känns otroligt bra med det höga engagemang som finns bland alla medlemmar och samarbetspartner inom Automation Region, en avgörande faktor för ett medlemsdrivet kluster. I den nya processledningen har vi redan genomfört en strategidialog med styrelsen under oktober där vi gick igenom dagsläget och skapade en gemensam bild av nuläget. Vi har nu en bra överblick om vilka utmaningar och möjligheter vi har tillsammans.


Läs mer »

Äggstra smidig automationslösning

Artikel 2013-10-31

Svenska Lantägg investerar för att stärka konkurrenskraften. En effektiv, intuitiv och framtidssäker automationsmiljö ger Skaraföretaget rätt verktyg för att kvalitetssäkra och effektivisera produktionen – läs om ett automationsexempel från Vantec Systems och Siemens i en annorlunda miljö.

Läs mer »

Vi välkomnar Level 21 som ny medlem!

Notis 2013-10-31

Level21 är ett management konsultföretag som hjälper industriföretag att vara långsiktigt konkurrenskraftiga. Deras kunder använder dem för att effektivisera och utveckla portfölj- och projektstyrning, produktutveckling, produktion, processer och flöden. De skapar hållbara förbättringar och resultat. Level21 är strukturerade, fokuserade, jordnära och snabbrörliga och gör allt för att vässa sina kunders affärer. Läs mer på www.level21.se.

Kommentera »

Lyckat Automation Expo på Seco Tools i Fagersta

Notis 2013-10-31

Den 24 oktober hölls Automation Expo i Fagersta hos värden Seco Tools AB i Fagersta. Med 110 deltagare var succén given och dagens största problem var att smörgåsarna tog slut … Platsen för dagen var Seco Tools hörsal och Training Center där de 13 utställande företag och en ständig ström av besökare fick lokalen att bubbla av aktivitet under hela expot.

Läs mer »

Automation Region efterlyser!

Notis 2013-10-31

Automation Region söker företag som kan tänka sig vara värd för ett Automation Expo, företrädesvis större företag som har lokaler för utställning och föreläsning. Vi söker i första hand slutkunder som expovärdar, där våra medlemsföretag och besökare kan träffa varandra och värdens representanter i dennes lokaler för att uppnå enkla och effektiva möten. Företagen behöver inte vara medlemmar i Automation Region. Skicka ditt förslag till mikael.klintberg@automationregion.com!

Kommentera »

Frukostmöte med Elit och Business Sweden

Notis 2013-10-31

– och avtackning av Helena Jerregård!

Den 1 oktober var det ett lite speciellt frukostmöte på Automation Center i Västerås. Inte nog med ett intressant föredrag från medlemsföretaget Elit och deras speciellt inbjudne Anthony Smith från Storbritannien kring beröringsfri temperaturmätning; på plats var även partnerorganisationen Business Sweden med ett spännande exportcase kallat ”Från Irsta till Indien”. Dessutom passade ledning och medlemmar på att inofficiellt avtacka vår tidigare processledare Helena Jerregård, vilket säkerligen lockade en del av de cirka 50-talet intresserade deltagarna.

Läs mer »

Finland – ett litet land där det händer mycket!

Notis 2013-10-31

Business Sweden i Finland arbetar med att bearbeta den finska marknaden för svenska företag. I Finland finns ett antal områden som de fokuserar på lite djupare under 2013/2014 med intressanta affärsmöjligheter för svenska företag inom ett antal branscher: Miljö- och energiteknik, byggnation och medicinteknik. Deras mål är att inom samtliga av dessa områden etablera ett samarbete som skapar direktkontakt med nyckelaktörer i Finland, där Business Sweden kan fungera som en affärsaccelerator och genväg in till affärer i Finland.

Läs mer »

Handelskammaren Mälardalen bjuder till konferens i Sydafrika

Notis 2013-10-31

Företag verksamma inom IT och Klimat/Miljö inbjuds att delta i Nordic Southern Africa Business Forum i Kapstaden den 14-15 november. Syftet med konferensen är att främja handel och investeringar mellan företag inom ICT, Greentech och Agribusiness i Norden och södra Afrika. Handelskammaren bjuder på konferensavgift, matchmakingkostnad och hotell, medan deltagande företag står för resan. Konferensen är lagd så att deltagande företag från Norden också kan delta i konferensen Building Africa’s Digital Economy den 12-14 november. Mer information finns på www.handelskammarenmalardalen.se (se ”Utbildningar & event”).

Kommentera »

Rekord för Jobb Shop i september

Notis 2013-10-31

Jobb Shop genomfördes den 10 september i Västerås, i år på Aros Congress Center vilket var en väldigt passande lokal. Som vid tidigare arrangemang bussades intresserade ingenjörer in från kringliggande städer, bland annat kom det hela 60 personer med den chartrade Kista-bussen. Antalet utställande företag var 17 – något färre än fjol – medan besökarantalet på 350 personer innebar nytt rekord. Vi hoppas kunna återkomma med statistik kring hur många nya anställningar som Jobb Shop lett till när den pågående enkätundersökningen är klar.

Kommentera »

First Lego League den 9 november

Notis 2013-10-31

First Lego League är en spännande och lärorik kunskaps- och tekniktävling för barn och ungdomar (10-16 år) som i Västerås främst arrangeras för elever på grundskolan. Varje år kommer ett nytt och inspirerande uppdrag med ett samhällsaktuellt tema. I uppdragen finns inget facitsvar, utan lagen kan arbeta fritt genom att använda sin uppfinningsrikedom och kreativitet och själv välja hur stor insats de ska lägga i projektet.

Läs mer »

Smartare sätt att köra tåg

Notis 2013-10-31

Som ett av de första delresultaten i STREAM-projektet har ett examensarbete om smartare sätt att köra tåg presenterats. Det är Panagiotis ”Panos” Gkortzas som under ett seminarium på Bombardier presenterade ett arbete han gjort vid Mälardalens högskola: ”Study on optimal train movement for minimum energy consumption.” Panos studie är indelad i tre delar, där den första är ett förslag till modell för beräkning av energiförbrukning. Den andra är en presentation av en metod baserad på dynamisk programmering och Hamilton-Jacobi-Bellman ekvationen, medan den tredje delen är en fallstudie som inkluderar presentation av en preliminär algoritm som utvecklats inom examensarbetet.

Läs mer »

 
Automation ger oss de verktyg som behövs för långsiktigt säker produktion med uppfyllda miljökrav. Mälardalen är en ledande region för automation där stora och små företag samlas med produkter och applikationskunnande i världsklass. Företagsklustret Automation Region syftar till att ta tillvara denna mångfald och ytterligare utveckla vår globala position och kompetens inför framtiden.