AR loggo
 

banner
Tipsa   PDF-version Utskriftsversion
banner

Balansgång

Ledare, 2013-11-29: Jenny Sjödahl • Local Business Unit Manager • ABB Control Technologies
 

  På ABB Control Technologies utvecklar och säljer vi det världsledande styrsystemet 800xA. En utmaning som vi delar med våra kunder är att attrahera ungdomar till automationsbranschen. Hur ändrar vi deras bild av exempelvis operatörsarbete? ABB arbetar oerhört mycket med såväl ergonomi som design, eftersom det är avgörande för att skapa en attraktiv arbetsplats för våra kunder.! 


Läs mer »

Klustersamverkan för färre förseningar

Artikel 2013-11-29

Automation Regions medlemsföretag Bombardier och Addiva har sedan flera år ett nära samarbete, där det större företaget drar nytta av Addivas nisch- och specialistkunskap. Deras gemensamma arbete har bland annat resulterat i AddTrack, ett system för såväl tågoperatörer som tågtillverkare som leder till färre oplanerade stopp.

Läs mer »

Vi välkomnar XMReality som medlem

Notis 2013-11-29

XMReality AB levererar mobila lösningar för Remote Guidance, primärt för industriella användare som behöver lösa tekniska problem just när och där de uppstår, guidade via internet av en avlägsen expert. Genom att kombinera innovativ, mobil bredbandsteknik med Augmented Reality gör de det möjligt att få audiovisuell guidning på distans lika effektivt som om en expert stod vid sidan om och instruerade.

Läs mer »

Vilken mässa vill du delta på?

Notis 2013-11-29

Ifjol arrangerade Automation Region både mässdeltagande och kringarrangemang vid ett par tillfällen. Vi deltog med samlingsmonter på MAX i Stockholm/Älvsjö liksom på Scanautomatic/ProcessTeknik i Göteborg – till Göteborg anordnade vi även en gruppresa. Dessa mässor arrangeras återigen under nästa år; MAX redan i mars och Scanautomatic/ProcessTeknik i oktober.

Läs mer »

Förnyelse och förbättringsarbete

Notis 2013-11-29

Frukostmötet den 5 november med tema kring förnyelse och förbättringsarbete lockade ett drygt 20-tal deltagare. Huvudföreläsare var Joakim Netz (bilden) som presenterade slutsatserna i sin doktorsavhandling där han forskat på företag som satsar på nya affärsområden.

Läs mer »

Möte med aktiv affärsutvecklingsgrupp

Notis 2013-11-29

Den 21 november var det möte och ”aktivitetsdag” för medlemmarna i affärsutvecklingsgruppen samt ett studiebesök som var öppet för alla medlemmar. Affärsutvecklingsgruppen under ledning av Christer Gerdtman står bland annat bakom klustersatsningar som Automation Expo och Automationsnästet.

Läs mer »

MITC – Mälardalen Industrial Technology Center

Notis 2013-11-29

MITC vid Mälardalens högskola har skapats för att bättre matcha näringslivets och högskolans olika behov, ett initiativ som givetvis är intressant också för Automation Region. Den 21 november arrangerade de ett event för att dela med sig av erfarenheter, resultat och framgångar av samverkan mellan akademi och näringsliv i regionen, något som lockade ett drygt 100-tal deltagare till Eskilstuna.

Dagen bjöd på flera föreläsningar, däribland från Produktionslyftsföretaget Eepabs vd Mikael Joki. Produktionslyftet, som Automation Region också samverkat med en del under hösten, är samverkanspartner till MITC. Eventet avslutades med norrmannen Anders Indset (bilden) som talade mycket inspirerande under rubriken ”Key Drivers of European Manufacturing”.

Kommentera »

 
Automation ger oss de verktyg som behövs för långsiktigt säker produktion med uppfyllda miljökrav. Mälardalen är en ledande region för automation där stora och små företag samlas med produkter och applikationskunnande i världsklass. Företagsklustret Automation Region syftar till att ta tillvara denna mångfald och ytterligare utveckla vår globala position och kompetens inför framtiden.