AR loggo
 

banner
Tipsa   PDF-version Utskriftsversion
banner

Förnyelse och förändring

Ledare, 2013-12-19: Processledningen

Ytterligare ett år läggs till handlingarna, ett år av förändring och förnyelse. Förändringar upplever vi i mötet med våra nya och befintliga engagerade medlemmar och i kontakten med våra finansiärer, intressenter och partner. Det är den delen som utvecklar klustret, det är den delen som också inspirerar till vårt fortsatta arbete.

Läs mer »

Företagets kunskapskälla till kontinuerlig förnyelse

Artikel 2013-12-19

Idag står förnyelse högt på agendan hos beslutsfattare i stora företag. Snabba förändringar som globala kriser och teknikskiften utmanar. Nokia är ett i raden av teknikföretag som uppvisar hur snabbföränderliga miljöer kan utmana företagsledningar. När företagets position tas över av andra följer krav på att utveckla något nytt affärsområde som kan förnya existerande affärer. I denna dynamiska miljö följer att etablerade handlingsmönster i affärsutveckling behöver omprövas – kontinuerligt. Här får vi ta del av Joakim Netz högaktuella doktorsavhandling med forskning på företag som satsar på nya affärsområden.

Läs mer »

Glöm inte att anmäla ditt intresse för 2014 års mässor!

Notis 2013-12-19

Vi påminner alla medlemsföretag att vi vill ha in ert intresseunderlag för kommande års mässor – vänligen fyll i enkäten som du hittar här

Kommentera »

Frukostmöte om effektivare företagsprocesser

Notis 2013-12-19

Olika vägar till företagsutveckling lockade nästan 30 deltagare till vårt ”dubbla” frukostmöte hos Stockholm Business Region den 2 december. En gemensam nämnare denna morgon var hur industriföretag kan förbättra och effektivisera sina processer. Vi fick ta del av två exempel på arbetssätt som visar hur företag kan eliminera problem och tröghet inom organisationen och utveckla effektiv och konkurrenskraftig produktion, som långsiktigt får företaget att utvecklas och klara en allt hårdare global konkurrens.

Läs mer »

Affärsutvecklingsgruppen i Automation Region vill bli större

Notis 2013-12-19

Har du sinne för affärer och samarbete? Affärsutvecklingsgruppen i Automation Region söker nya medlemmar! Inom Automation Region finns fyra medlemsdrivna arbetsgrupper där vi arbetar med kommunikation, innovation, kompetens respektive affärsutveckling. Den sistnämnda har sin fokus på att generera affärer genom att driva och genomföra diverse aktiviteter såsom Automation Expo och Automationsnästet.

Läs mer »

Minskad energianvändning ger eko för ekonomin

Notis 2013-12-19


 
  Västerås stad erbjuder kostnadsfri energirådgivning till alla företag i Västerås kommun. Energi- och klimatrådgivarna på Västerås stad kan också informera om hur ditt företag ansöker om stöd i energikartläggning. Visste du att det finns något som kallas energikartläggningscheckar? Det är ett statligt stöd som företag kan ansöka om för att kartlägga sin energiförbrukning. Genom att se över företagets energianvändning kan en hel del pengar sparas. Det är bra både för miljön och företagets framtid.

Läs mer »

Frukostmöte om smartare energianvändning

Notis 2013-12-19

Den 3 december hölls årets sista frukostmöte hos Automation Region, ett kombinerat möte med både föredrag och workshop. Jonas Tannerstad, chef på El & Automation hos Örebrobostäder, höll en inspirationsföreläsning om den kreativa jakten på idéer för smartare energianvändning. Efter föredraget hölls en workshop under ledning av Cecilia Hyrén från MaxMe AB och Olle Dierks från Munktell Science Park. Drygt 25 deltagare deltog på frukostmötet.

Läs mer »

Nominera pristagare för Svenska Monteringspriset 2014!

Notis 2013-12-19

Du är välkommen att föreslå pristagare inom ditt eget företag eller från andra företag – du kan även söka själv, det behöver alltså inte vara någon annan som nominerar. Det finns inga krav på att de nominerade måste vara medlemmar i Monteringsforum. Priset delas ut vid Årets Monteringskonferens den 18 mars i Stockholm. Statuter och övrig information finns här. Frågor besvaras bjorn.langbeck@swerea.se.

Kommentera »

Smartare elektroniksystem för Sverige

Notis 2013-12-19

80 procent av svensk industri är beroende av elektroniksystem för en lönsam och hållbar produktion. En ny forsknings- och innovationsagenda föreslår rejäla satsningar på svenska smarta elektroniksystem. Elektronikens utveckling saknar motstycke. Bättre, billigare, snabbare, mindre – allt går i en hisnande fart. För industriella svenska flaggskepp, inom exempelvis automation, telekom, Life Science, hushållsprodukter och fordon, är inbyggda elektroniksystem helt oumbärliga.

Läs mer »

Ge dina framtida medarbetare den kompetens företaget behöver

Notis 2013-12-19


 
  Svensk industri närmar sig ett generationsskifte. Till 2025 kommer 38 procent av de som idag jobbar inom industrin i Sverige att ha gått i pension. Det innebär att flera års erfarenhet och kompetens försvinner från företagen. Efterfrågan på arbetskraft och kompetens inom området kommer att växa. Teknikcollege Mälardalen ger företagen inom Automation Region möjligheten att forma sina framtida anställda.

Läs mer »

 
Automation ger oss de verktyg som behövs för långsiktigt säker produktion med uppfyllda miljökrav. Mälardalen är en ledande region för automation där stora och små företag samlas med produkter och applikationskunnande i världsklass. Företagsklustret Automation Region syftar till att ta tillvara denna mångfald och ytterligare utveckla vår globala position och kompetens inför framtiden.