AR loggo
 

banner
Tipsa   PDF-version Utskriftsversion
banner

Någon att lämna ledartröjan till

Ledare, 2014-02-28: Helena Lundin, Kommunikationschef Prevas och ordförande i Automation Regions kommunikationsgrupp

Vilka fantastiska framgångar vårt svenska längdlandslag levererade från OS i Sotji! Man kan bara glädjas, beröras och känna stolthet när både damerna och herrarna lyckades ta guld i stafetterna. Här har vi något att lära, även inom näringslivet. Framgång föder framgång, det är allmänt känt. Resan dit är det intressanta och därefter också hur man förvaltar en framgång. Inget händer av en slump. Det finns tecken på ljusare tider för nordiska industriföretag men mycket står fortfarande på spel. Vi måste behålla ledartröjan och säkerställa att verksamheter stannar kvar i Sverige och Norden. För att säkra produktföretagens tillväxt krävs en innovationstakt som är snabbare än någonsin tidigare. Samtidigt måste industrin förbättra och finslipa sina processer för produktion och tillverkning för att fortsätta vara konkurrenskraftig. Här är automation en viktig ingrediens.

Läs mer »

Vi laddar upp inför M.A.X-mässan!

Artikel 2014-02-28

Den 18-21 mars är det dags för den andra upplagan av industrimässan M.A.X – Manufacturing & Automation Expo – på Stockholmsmässan i Älvsjö. Automation Region medverkar med en samlingsmonter för medlemsföretag och partner och bidrar dessutom med flera spännande seminarier.

Johan Eklund

Johan Eklund (till vänster) tillsammans med kollegan Magnus Edblom vid
Automation Summit i september 2013. Sälj, sälj, sälj!
 
Automation Region är på plats i en centralt placerad monter tillsammans med fem av medlemsföretagen – Robotdalen, Koteko, LP Innovation, Westermo Data Communications och Beijer Electronics.

– Vi har släppt en rad nya produkter under hösten och därför ligger mässan helt rätt i tiden för oss, säger, säger Johan Eklund, Key Account Manager på Beijer Electronics.

Läs mer »

Nya medlemmar – Colly Components och Industriqompetens

Notis 2014-02-28

Colly Components levererar komponenter och kompletta funktionslösningar till industrin. Viktiga kunder finns inom automotive, samt bland maskinbyggare och montörer. Företaget har 40 anställda och förutom huvudkontoret i Stockholm finns säljkontor i Norge och Finland.

– Vi har gjort en resa från att vara en specialiserad leverantör av fästelement till att nu profilera oss med helhetslösningar som inkluderar automation. Genom engagemanget i Automation Region vill vi lära känna våra branschkollegor bättre och utveckla nya samarbeten och affärsmöjligheter, säger Pär Ideström, försäljningschef Automation på Colly Components.

Industriqompetens Västra Mälardalen är verksamma inom bemanning, utbildning och företagsutveckling med fokus på teknikintensiva företag. De förmedlar också statliga utvecklingsmedel och är till exempel involverade i administrationen av det nya ramprogrammet Horizon 2020.

– Företagen i Automation Region ligger i framkant inom automation och produktionsutveckling. Vi vill vara med för att fånga upp nya tekniktrender och bättre kunna följa vilken kompetens som efterfrågas. Samtidigt hoppas jag att vi kan bidra med vårt kunnande inom utbildning och rekrytering, säger Monica Oldenstedt, vd på Industriqompetens.

Vi önskar Colly Components och Industriqompetens välkomna som nya medlemmar i Automation Region!

Ställ ut på Expectrum – möjligheternas mötesplats

Notis 2014-02-28

Den regionala utvecklingen i Mälardalen är beroende av att det finns mötesplatser där skolelever, forskare, innovatörer, företagare och näringslivsorganisationer kan träffas och hitta nya samarbetsformer. Utvecklingscentrumet Expectrum är en sådan mötesplats som drivs av Västerås stad i samarbete med näringslivet.

Läs mer »

Sponsra en student och öppna företagets fönster mot världen

Notis 2014-02-27

Under sommaren hålls världsutställningen International Horticultural Exhibition 2014 i Qingdao, Kina. Västerås stad vill ge 100 gymnasieungdomar möjligheten att sommarjobba vid den Svenska paviljongen på mässan. Företagen i länet kan sponsra med resestipendier till studenterna och de som väljer att stödja initiativet får fin exponering, både på mässan och i Västerås.

Läs mer om projektet »

Affärsutvecklingsgruppen söker förstärkning

Automation Regions Affärsutvecklingsgrupp arbetar övergripande för att generera fler affärer för medlemmarna. Verksamheten är medlemsdriven och fungerar genom att gruppens medlemmar föreslår olika aktiviteter och sedan aktivt deltar för att driva dessa. Aktiviteterna har i regel fokus på sälj och nätverksbyggande och gruppen träffas normalt en gång i månaden. Nu söker Affärsutvecklingsgruppen fler medlemmar – vill du vara med och skapa nya affärer?

Lämna förslag, mer information och anmälan »

Kommande aktiviteter

Frukostmöte den 4 mars: Beställarkompetens med Prevas

Ett gott arbete i beställningen minimerar risken för kostsamma problem och svårigheter längre fram. Vid frukostmötet berättar Bernt Henriksen från Prevas hur beställarkompetensen kan förbättras på 45 minuter.

Pssst! Du vet väl att du som medlem i Automation Region kan bjuda med dig gäster till våra frukostmöten? Se bara till att anmäla både dig själv och dina gäster via hemsidan!

Mer information och anmälan »

Medlemsmöte med årsmötesförhandlingar den 7 mars

Välkommen till Automation Regions medlemsmöte och öppna årsmöte i Västerås. Mötet inleds med lunch och därefter följer inspirationsföreläsningar och årsmötesförhandlingar.

Mer information och anmälan »

Genomförda aktiviteter

Dubbelt frukostmöte i Stockholm

Den 17 februari presenterades Horizon 2020, EUs nya program för forskning och innovation, samt den första utlysningen inom Processindustriell IT och Automation (PiiA) vid ett frukostmöte på Stockholm Business Region.

Ta del av presentationerna »

Branschträff automation

Fredagen den 7 februari arrangerade Etablering Västerås och Västerås Stad en branschträff med fokus på automation. Automation Regions medlemmar var inbjudna för att ge sin syn på hur företagsklimatet i Västerås kan utvecklas framöver.

Läs mer »

Frukostmöte med PiiA och Smart Living Challenge den 4 februari

Vid frukostmötet den 4 februari presenterades den första utlysningen inom PiiA, Processindustriell IT och Automation, av programchef Anders OE Johansson från SICS i Västerås. Olle Dierks från Munktell Science Park gav en introduktion till Smart Living Challenge, en internationell innovationstävling där idéer för hållbar utveckling och energismart levnadssätt bidrar till nya produkter och tjänster.

Läs mer och ta del av presentationerna »

 
Automation ger oss de verktyg som behövs för långsiktigt säker produktion med uppfyllda miljökrav. Mälardalen är en ledande region för automation där stora och små företag samlas med produkter och applikationskunnande i världsklass. Företagsklustret Automation Region syftar till att ta tillvara denna mångfald och ytterligare utveckla vår globala position och kompetens inför framtiden.