Maj 2014 | Läs nyhetsbrevet som pdf »

VINNOVA möter industrins utvecklingsbehov

Ledare, 2014-05-28: Margareta Groth, Enhetschef på VINNOVAs avdelning Produktion och Arbetsliv

Margareta Groth

Konkurrenskraft handlar om att hänga med i samhällets och teknikens utveckling och att hantera förändringar i omvärlden, vilket inte är lätt. Ett aktuellt exempel är den oroande utvecklingen i Ukraina – få aktörer inom industri och forskning tar höjd för sådana scenarier. Samtidigt måste vårt svenska näringsliv upprätthålla ett långsiktigt utvecklingsperspektiv för att vi ska kunna hantera globala utmaningar som befolkningsökning, klimat och miljö.

Kunskapen för att navigera rätt finns där ute – både i Sverige och i resten av världen. Ingen klarar av att göra allt själv, företagen måste samarbeta och kombinera sin kunskap med andra. Var finns den bästa kunskapen? Hur kan jag jobba med dem som har den? Och vill de jobba med mig?

Läs mer »

Prins Daniel mötte Cax (och Håkan)

Håkan Nytorp och prins Daniel

Nyligen var prins Daniel på besök hos ABB i Västerås för att lära sig mer om deras verksamhet. Håkan Nytorp, divisionschef på Process Automation och styrelseordförande i Automation Region, passade på att överlämna två exemplar av vår barnbok Cax, ämnade för prinsessorna Estelle och Leonore. Kunskapen om automation ökar stadigt – nu även inom kungafamiljen!

Ny medarbetare – Anna Sandberg

Anna Sandberg

Under juni får Automation Region en efterlängtad förstärkning – Anna Sandberg kliver in som kommunikatör och administratör på heltid. Hon kommer bland annat att arbeta med Automation Regions aktiviteter, som exempelvis expon, frukostmöten, resor och deltagande vid mässor.

Anna kommer närmast från ett uppdrag för Västmanlands läns museum där hon har varit museitekniker och utställningsformgivare för utställningen "När då var nu – forntidens folk och fä", som öppnade den 24 maj. Sedan i höstas har hon även arbetat deltid för Automation Region.

Välkommen Anna, det här ska bli kul!
  

Full fart på Automation Region

Kommande aktiviter

Den närmaste framtiden är fullmatat med roliga och intressanta automationsaktiviteter – Smart Living Challenge, Expo i Västerås, frukostmöten, Night Aut och mycket annat. Mer information om våra aktiviteter finns på hemsidan.

Spana in samtliga kommande aktiviteter »

Save the date: Automation Expo hos Pfizer i Strängnäs den 18 September

Pfizer Strängnäs

Efter semestern följer vi upp det vinnande konceptet med Automation Expo på ett spännande företag. Genomförandet på Scania i april var en braksuccé och den 18 september slår vi upp portarna hos Pfizer i Strängnäs. Gör en markering i kalendern, mer information kommer!

Informationsmöte om Horisont 2020

Notis 2014-05-13

Den första januari startade ramprogrammet Horisont 2020, EU:s hittills största satsning på forskning och innovation. Budgeten ligger på 80 miljarder euro för perioden 2014-2020. Den 10 juni arrangerar Vinnova tillsammans med Mälardalens högskola ett informationsmöte om möjligheterna med det nya ramprogrammet.

Mer information och anmälan på Vinnovas hemsida »
  

Kommande aktiviteter

Effektiv service och support på distans

Frukostmöte · 2014-06-03

Mer information och anmälan »

Västerås stad bjuder in till branschträff

Branschträff · 2014-06-11

Mer information och anmälan »

Från manuell fabrik till automatiserad produktion

Frukostmöte i Stockholm · 2014-06-12

Mer information och anmälan »

Workshop Smart Living Challenge

Workshop · 2014-06-16

Mer information och anmälan »

Automation Expo på expectrum 17 juni

Minimässa · 2014-06-17

Mer information och anmälan för utställare »
Mer information och anmälan för besökare »

Night Aut 2014

Branschens egen utekväll · 2014-06-17

Mer information och anmälan »

Genomförda aktiviteter

Frukostmöte i Stockholm – beställarkompetens

Frukostmöte · 2014-05-13

Deltagarlista och presentationer »

Automatisering av internlogistik

Frukostmöte · 2014-05-13

Deltagarlista och presentationer »

Produktionsklustrets konferens

Konferens · 2014-05-20 till 2014-05-21

 

Mälardalen är en ledande region för automation där stora och små företag samlas med produkter och applikationskunnande i världsklass. Företagsklustret Automation Region syftar till att ta tillvara denna mångfald och ytterligare utveckla vår globala position och kompetens inför framtiden.