Gör framgångsrika affärer i Norge

Fokus på automatisering och digitalisering – Seminarium om Norge

Gör framgångsrika affärer i NorgeVälkommen till en spännande förmiddag om affärsmöjligheter och utmaningar i Norge den 22 mars på expectrum i Västerås. Mötet inleds med frukostmingel och därefter berättar flera medarbetare från Business Swedens Oslokontor om hur marknaden ser ut i Norge och vilka utmaningar man står inför. Hur ser marknaden och affärsmöjligheterna ut? Ämnen som behandlas är bland annat:

 • Den norska ekonomin och dess utveckling
 • Affärsmöjligeheter
 • Kulturskillnader
 • Administrativ hantering vid export till Norge
 • Automatisering och digital utveckling i Norge

För de företag som redan nu är på väg till Norge anordnas en workshop efter det öppna föredraget. Under workhopen tas respektive bolags utmaningar upp och deltagarna får konkreta tips och goda råd i en ”runda-bordsdiskussion”. Workhopen har 10 platser och anmälan till denna sker på plats. Under workshopen ställer vi oss frågorna:

 • Hur ser värdekedjan ut?
 • Hur kvalificerar man sig som leverantör?
 • Vilken etableringsstrategi kan man välja?
 • Vilka etableringsformer är aktuell för mitt företag?
 • Vad tänka på när man funderar på distributionssätt?
 • Hur väljer vi distributionssätt?

Seminariet annordnas av Västmanlands Internationaliseringsråd. Välkommen med din anmälan senast den 17 mars!

Den 27-29 april anodnas en resa till konferensen Digitalisering av nordisk industri i Oslo den 28 april. Automation Region bjuder på bussresa till och från Oslo och deltagare betalar konferensavgift och boende. Mer information kommer inom kort på Automation Regions hemsida.

Varmt välkommen!
Västmanlands Internationaliseringsråd

Praktisk information

Tid: tisdagen den 22 mars 2016 klockan 7.30-9.00 frukost och föredrag
(9.00-11.00 workshop)

Plats: expectrum, the HUB, Kopparbergsvägen 10, Västerås

Anmälan: snarast genom länken här ovan, dock senast 17 mars, "Jag vill anmäla mig".

Utskriftsversion: Ladda ner pdf »

Mer information: Kontakta Marie Gidlund, Business Sweden,
marie.gidlund@business-sweden.se

Program

07.30 – Välkommen, frukosten står framdukad

07.45-9.00 Gör framgångsrika affärer i Norge
Korta och innehållsrika presentationer varvas med diskussion, Business Sweden, Oslo

09.00-11.00 – Workshop
En workshop för företag som precis är på väg att ta steget mot den noska marknaden. Anmälan sker på plats och antalet platser är begränsat till tio.

11.00 Avslut

Om Business Sweden: Business Swedens syfte är att hjälpa svenska företag att nå sin fulla internationella potential. Det gör vi genom strategisk rådgivning och praktiskt stöd, såväl i Sverige som på nära 50 av världens mest intressanta marknader. Mer information finns på: www.business-sweden.se

Om Automation Region: Automation Region är ett samarbetsprojekt med syfte att stärka och synliggöra världsledande automationsindustri och dess stora automations- och produktionskunnande. Automation Region har  ca. 130 medlemmar och partners. Mer information finns på www.automationregion.com

sidfot Internationaliseringsrådet

Värdorganisation och finansiering

VINNVÄXT-vinnaren Automation Region är en samverkansplattform vid Mälardalens högskola som samlar SME, stora bolag, akademi och offentlig sektor – sammanlagt över 120 engagerade medlemmar och samarbetspartner. Automation Region arbetar även för att marknadsföra regionens automationskompetens, stimulera innovationer och säkra branschens långsiktiga kompetensförsörjning.