Öppna Big Data-lösningar, visualisering och interaktivitet hjälper företagens omställning till industriell digitalisering

Frukostmöte i Stockholm den 12 april

Petter Wannerberg och Elin Sjöström

Den 12 april träffar du medlemsföretaget Nodd som vrider och vänder symbolspråk samt samverkanspartnern Interactive Institute Swedish ICT som är ett experimentellt forskningsinstitut med fokus på design och IT.

Genom öppna BigData-lösningar kan tjänster göras tillgängliga för alla och flyttas närmare individen. Det öppnar upp för kreativa och samverkande processer och nya tankesätt där interaktivitet och visualisering kan användas för att uppnå effektivare produktion och bättre lönsamhet.

Johan Lundell
, vd på bolaget Nodd, berättar om sin innovativa metod kring symboler och symbolsystem för förbättrad kommunikation. På samma sätt som med ritningar, kartor och noter skapas nya, specifika språk som är lätta att förstå och minskar risken för missförstånd. www.nodd.se

Niklas Johansson och Stina Wessman från Interactive Institute Swedish ICT, som är ett experimentellt forskningsinstitut med fokus på IT, innovation, design och visualisering, delar med sig av resultat från flera spännande projekt där man analyserat kopplingen mellan användarupplevelser, beteendeförändring, affärsmodeller och vikten av design.

  • Quantified self - hur sensorer genom direkt feedback påverkar vår inställning och omställning till uppsatta klimatmål. Läs mer.
  • Open Energy Playground - En öppen plattform som ska göra det snabbare och enklare att utveckla smarta energitjänster. Läs mer.
  • Power Aware Cord - Ett forskningsprojekt som handlade om att visualisera det osynliga och skapa en medvetenhet. Nu finns den på marknaden. Läs mer.

Välkommen till ett frukostmöte som visar nya möjligheter för industrin att bättre kunna se och kontrollera varje process i sin omställning från industriell automation till industriell digitalisering.

Varmt välkommen!
Gunnar Iggendal · 070-333 65 95 · gunnar.iggendal@automationregion.com

Praktisk information

Tid:  Tisdag den 12 april 2016, kl 07.45 - 09.30

Plats: Stockholm Business Region · Drottninggatan 33 · Stockholm (vid Sergels torg)

Anmälan: Via länken ovan, "Jag vill anmäla mig"

Utskriftsversion: Ladda ner pdf »

Agenda

07.45 – Välkommen till Stockholm Business Region – frukosten står framdukad!

08.00 – På gång inom Automation Region och Stockholm Business Region 
Gunnar Iggendal och Torbjörn Bengtsson

08.15 – Full kontroll över kommunikationen med symbolspråk
Johan Lundell, Nodd

08.45 – Interactive Institute skapar interaktivitet med kunden
Stina Wessman och Niklas Johansson, Interactive Institute Swedish ICT

09.15 – Mingel med automationskollegor

09.30 – Avslutning

Automation Regions aktiviteter i
Stockholm genomförs i samarbete med
Scanautomatic & Processteknik.

Mer information: www.scanautomatic.se

Värdorganisation och finansiering

VINNVÄXT-vinnaren Automation Region är en centrumbildning vid Mälardalens högskola som samlar SME, stora bolag, akademi och offentlig sektor – sammanlagt över 120 engagerade medlemmar och samarbetspartner. Automation Region arbetar även för att marknadsföra regionens automationskompetens, stimulera innovationer och säkra branschens långsiktiga kompetensförsörjning.