Gamification – ett lyft för svensk industri

Frukostmöte i Västerås den 10 januari

Susanne Timsjö

Gamification är ett område som under det senaste året väckt ett stort intresse hos industrin. Det kan beskrivas som en process för att använda speltänk och spelattribut för att skapa engagemang; det rör sig inte om att förvandla produkter i industrin till spel. PiiAs programchef Susanne Timsjö arbetar med människans behov i fokus med sikte på en säker industri där verktyg, system, produkter och tjänster är designade för att göra användarna av dem lika effektiva som engagerade.

– Det handlar om att identifiera mänskliga grundmotivationer med hjälp av tänket från spelvärlden, vars design är till för att fånga oss, berättar Susanne. Detta vill vi utnyttja för att designa meningsfulla system och produkter.

Välkommen till ett frukostmöte om hur speltänk kan inspirera och utveckla industrin. Susanne Timsjö berättar också mer om PiiA:s nästa utlysning som öppnar i början av januari 2017.

Karolina Winbo, processledare · 021-10 73 77 · karolina.winbo@automationregion.com
 

Praktisk information

Tid: Tisdag den 10 januari 2016, kl 07.15 - 09.30

Plats: expectrum Circle HUB, Kopparbergsvägen 10, Västerås

Anmälan: Via länken ovan, "Jag vill anmäla mig"

Utskriftsversion: Ladda ner pdf »

Agenda

07.15 – Välkommen till expectrum, frukosten står framdukad

07.45 – På gång inom Automation Region
Karolina Winbo, processledare Automation Region

07.50 – Gamification – ett lyft för svensk industri
Susanne Timsjö, programchef PiiA

09.00 – Mingel med automationskollegor

09.30 – Avslutning

Värdorganisation och finansiering

VINNVÄXT-vinnaren Automation Region är en centrumbildning vid Mälardalens högskola som samlar SME, stora bolag, akademi och offentlig sektor – sammanlagt över 120 engagerade medlemmar och samarbetspartner. Automation Region arbetar för att marknadsföra svensk automationskompetens, stimulera innovationer och säkra branschens långsiktiga kompetensförsörjning.