AR loggo
 

banner
Ja TackVilka kommerTipsa   PDF-version Utskriftsversion
banner

Januari
Tisdag
08

Frukostmöte 8/1 med Prevas
Flexibilitet och lönsamhet med MES i tillverkningen

– dessutom efterföljande möte kring utlandsrekrytering och om vår Portugalresa!

Välkommen till 2013 års första frukostmöte! Vi inleder med Rickard Norin från Prevas som diskuterar kring flexibilitet och lönsamhet med MES i tillverkning. Sedan följer en presentation av erfarenheterna från rekryteringsresan till Portugal samt information från Arbetsförmedlingen om stöd till såväl arbetssökande som till företagen.

Rickard Norin från Prevas inleder frukostmötet den 8 januari med att diskutera kring flexibilitet och lönsamhet med MES i tillverkning. MES (Manufacturing Execution System) är ett samlingsnamn för system som tillhandahåller funktioner inom ramarna för produktionsstöd. Denna presentation diskuterar lärdomar från, och rekommenderade tillvägagångssätt för, implementation av MES ur ett värdeperspektiv och därtill hur värdet kan behållas och förädlas i takt med förändring och aktuella trender.

Därefter presenteras erfarenheterna från rekryteringsresan till Portugal som Automation Region och ett antal medlemsföretag genomförde i slutet av oktober. Intresset var rekordstort med över 4 000 besökande ingenjörer; kön ringlade lång framför Automation Regions monter! Det förlängda mötet avslutas med en diskussion kring de svårigheterna med utlandsrekrytering samt planering inför intervjuer med de arbetssökande från Portugal.

Plats: Automation Center i Kopparlunden · Sintervägen 12 · Västerås
Datum: Tisdag den 8 januari 2013 · 07:30-10:00

Program:

07:30 Välkommen till Automation Center
– frukosten står framdukad!
07:40 Senaste nytt inom Automation Region
Helena Jerregård · Processledare
07:45 Flexibilitet och lönsamhet med MES i tillverkningen
Rickard Norin · Prevas
08:30 Erfarenhetsöverföring – att rekrytera från utlandet
Nina von Krusenstierna · Projektledare ARKEN
10:00 Avslut

 
Mellan 09:30-10:30 arrangeras ett parallellt spår i Västerås Science Parks hörsal med Vinnovas Karin Eriksson och Lena Svendsen om UDI (Utmaningsdriven Innovation) – se separat inbjudan och anmälan på hemsidan.

Anmäl dig på via knappen ovan – varmt välkommen!
Helena Jerregård · Processledare Automation Region

 
Automation ger oss de verktyg som behövs för långsiktigt säker produktion med uppfyllda miljökrav. Mälardalen är en ledande region för automation. Här har stora och små företag samlats i mängd med produkter och applikationskunnande i världsklass. Företagsklustret Automation Region syftar till att ta tillvara denna mångfald och ytterligare utveckla vår globala position och kompetens inför framtiden. Läs mer om oss och våra aktiviteter på vår hemsida.