AR loggo
 

banner
Ja TackVilka kommerTipsa   PDF-version Utskriftsversion
banner

Februari
Tisdag
05

Frukostmöte 5/2 med Addiva och Bombardier

Färre förseningar och mindre krångel med tåget

Välkommen till en live-visning av Addtrack, det nyaste systemet som hjälper till att identifiera felen i tid! De tåg som levereras från Bombardier följs upp på ett sätt som optimerar underhållet och undviker tågstopp med hjälp av statistik och visualiseringsteknik.

Addtrack används bland annat för att hjälpa stora järnvägsbolag att svepa igenom stora mängder händelsedata från tågen för att upptäcka om något skiljer sig från det normala. Det går att se såväl om ett tåg skiljer sig i beteende från övriga tåg, som att ett tåg ändrat sitt beteende över tiden. De hittade avvikelserna visualiseras på ett tydligt och intuitivt sätt så att det snabbt går att identifiera när ett problem uppstår. På det sättet hjälper systemet till att hitta avvikelser tidigt innan det leder till mer allvarliga fel. Vinsterna är att operatören dels får en god överblick över tillståndet på sin vagnpark, dels att de kan undvika dyrbara haverier genom att ta hand om problemen i tid.

Plats: Automation Center i Kopparlunden · Sintervägen 12 · Västerås
Datum: Tisdag den 5 februari 2013 · 07:30-09:00

Program:

07:30 Välkommen till Automation Center
– frukosten står framdukad!
07:40 Nyheter inom Automation Region
Helena Jerregård · Processledare
07:45 Färre förseningar och mindre krångel med tåget
Tomas C Persson · Ola Sellin · Bombardier
Amel Muftic · Addiva
08:30 Mingel med automationskollegor
09:00 Avslut

Anmäl dig via knappen ovan! – varmt välkommen!
Helena Jerregård · Processledare Automation Region

 
Automation ger oss de verktyg som behövs för långsiktigt säker produktion med uppfyllda miljökrav. Mälardalen är en ledande region för automation. Här har stora och små företag samlats i mängd med produkter och applikationskunnande i världsklass. Företagsklustret Automation Region syftar till att ta tillvara denna mångfald och ytterligare utveckla vår globala position och kompetens inför framtiden. Läs mer om oss och våra aktiviteter på vår hemsida.