AR loggo
 

banner
Ja TackVilka kommerTipsa   PDF-version Utskriftsversion
banner

Mars
Tisdag
05

Frukostmöte 5/3 med ABB och Europa Institutet

Framtidens automationssystem i det Smarta Elnätet

Framtidens Smarta Elnät innebär både nya krav och möjligheter vad gäller morgondagens automationssystem; Kenneth Fridholm från ABB ger en övergripande bild av trender och utmaningar. Dessutom berättar Malin Olsson från Europa Institutet om ett kommande matchmaking-event i Eskilstuna – välkommen!

Inledningsvis ger Malin Olsson från Europa Institutet i Västerås en kort introduktion till ett kommande matchmaking-event i Eskilstuna på Robotdalens arrangemang Robotics Innovation Challenge. Eventet kallas Productivity Connect och är korta och effektiva affärsmöten med potentiella kunder, leverantörer och samarbetspartners som du själv valt ut i förväg.

Därefter ger Kenneth Fridholm från ABB i sin presentation en översikt över trender inom miljö-, energi- och automationsområdet, vilka alla öppnar upp för nya möjligheter och krav på framtidens automationssystem och dess koppling till Smarta Elnät.

BildPlats: Automation Center i Kopparlunden · Sintervägen 12 · Västerås
Datum: Tisdag den 5 mars 2013 · 07:30-09:00

07:30 Välkommen till Automation Center
– frukosten står framdukad!
07:40 Nyheter inom Automation Region
Helena Jerregård · Processledare
07:45 Productivity Connect – matchmaking i Eskilstuna
Malin Olsson · Europa Institutet
07:50 Framtidens automationssystem i det Smarta Elnätet
Kenneth Fridholm · ABB
08:30 Affärsmingel med automationskollegor
09:00 Avslut

Anmäl dig via knappen ovan – varmt välkommen!
Helena Jerregård · Processledare Automation Region

 
Automation ger oss de verktyg som behövs för långsiktigt säker produktion med uppfyllda miljökrav. Mälardalen är en ledande region för automation. Här har stora och små företag samlats i mängd med produkter och applikationskunnande i världsklass. Företagsklustret Automation Region syftar till att ta tillvara denna mångfald och ytterligare utveckla vår globala position och kompetens inför framtiden. Läs mer om oss och våra aktiviteter på vår hemsida.