AR loggo
 

banner
Tipsa   PDF-version Utskriftsversion
banner

April
Onsdag
24

Mälardalens högskola i Västerås den 24 april

STREAM bjuder in till en intressant workshop!

Professor Peter Fritzson från SICS EAST/Linköpings universitet håller en workshop i verktyget OpenModelica. På förmiddagen hålls en översiktlig genomgång där Peter presenterar verktygets potential, medan det under eftermiddagen blir mer avancerade övningar i OpenModelica.

Peter Fritzson är en av de ledande experterna vad gäller användningen och utvecklingen av OpenModellica. Eftersom det är ett ”open source”-verktyg som utvecklas kontinuerligt blir OpenModelica allt mer kraftfullt. I STREAM kan det vara ett intressant verktyg för flera av demonstratorerna och inom ramen för projektet finns resurser för vidareutveckling av OpenModelica.


 
 

Plats: Mälardalens högskola · Västerås

Datum: Onsdag den 24 april 2013 · 09:00-16:00

Om STREAM:

I STREAM-projektet skapas nya, konkurrenskraftiga automationslösningar. Det görs genom integration och vidareutveckling av dagens teknik för automatiserad tillståndsövervakning, diagnos, planering och optimering av befintliga system. STREAM leds av forskare från SICS i Västerås och Kista och genomförs i samarbete med Mälardalens högskola, Blue Institute, SICS East, ABB, Addiva, Bombardier och Prevas.

Anmäl dig till lenab@sics.se senast den 19 april.

Varmt välkommen!

Helena Jerregård · Processledare · 021-10 70 13
helena.jerregard@automationregion.com

 

 

 
Automation ger oss de verktyg som behövs för långsiktigt säker produktion med uppfyllda miljökrav. Mälardalen är en ledande region för automation. Här har stora och små företag samlats i mängd med produkter och applikationskunnande i världsklass. Företagsklustret Automation Region syftar till att ta tillvara denna mångfald och ytterligare utveckla vår globala position och kompetens inför framtiden. Läs mer om oss och våra aktiviteter på vår hemsida.