AR loggo
 

banner
Tipsa   PDF-version Utskriftsversion
banner


Teknikkurs för tjejer 10 juni – 5 juli 2013

Utmana tjejerna med teknik!

Vi diskuterar inte könsrelaterade skillnader i intresset för teknik, men vi kan konstatera att antalet sökande till teknikutbildningar på alla nivåer inte är särskilt högt. Och det ökar knappast. En av våra främsta målsättningar att säkra kompetensförsörjningen till branschen. En naturlig del i det arbetet är – förutom att initiera och förbättra exempelvis automationsutbildningar på högskolenivå – att lägga grunden genom att väcka teknikintresset hos barn och ungdomar.

Uppdrag sökes

Responsen på förra sommarens ”Hello World” var mycket positiv. Kursen startar den 10 juni och sträcker sig över fyra spännande veckor. Den arrangeras både i Eskilstuna och i Västerås.

Nu söker vi uppdragsgivare som kan ge kursdeltagarna skarpa projekt att jobba med under kursen. Ett exempel på uppdrag kan vara webbbaserad kommunikation. Kursen omfattar programmering, kommunikation och design med syftet att designa interaktiva budskap eller funktioner för en bestämd målgrupp. Hör av dig till oss med dina projektidéer senast den 20 maj – men gärna redan idag!

Som uppdragsgivare behöver du:

  • lämna en tydlig beställning på uppdraget
  • ha en kontaktperson tillgänglig som bollplank för eleverna under kursens gång (10 juni – 5 juli)
  • medverka vid projektredovisningen den 5 juli
  • betala en kostnad på 5000 kronor som täcker kurskostnader.

Som uppdragsgivare är du mer än välkommen att komma och presentera din verksamhet för kursdeltagarna, eller bjuda in dem till ett studiebesök. Kursen äger rum i högskolans lokaler.

Kontakta oss
För intresseanmälan och mer information, kontakta

Johan Sundström, kursansvarig
Akademin för Innovation, Design & Teknik
johan.sundstrom@mdh.se, 016 - 15 36 39

Karolina Winbo, Automation Region
karolina.winbo@mdh.se, 021-10 73 77

 
Automation ger oss de verktyg som behövs för långsiktigt säker produktion med uppfyllda miljökrav. Mälardalen är en ledande region för automation. Här har stora och små företag samlats i mängd med produkter och applikationskunnande i världsklass. Företagsklustret Automation Region syftar till att ta tillvara denna mångfald och ytterligare utveckla vår globala position och kompetens inför framtiden. Läs mer om oss och våra aktiviteter på vår hemsida.