AR loggo
 

banner
Tipsa   PDF-version Utskriftsversion
banner

April
Fredag
26

Akademisk högtid vid Mälardalens högskola den 26 april

Akademisk högtid arrangeras för att installera högskolans nya professorer, promovera nya doktorer och hedra årets hedersdoktorer. Årets Akademisk högtid, den åttonde i ordningen, hålls fredagen den 26 april i Västerås. Torsdagen den 25 april föreläser de professorer som ska installeras, i samband med Hedersdoktorernas dag och på eftermiddagen föreläser några av högskolans hedersdoktorer.

Bland föreläsarna hittar vi Kurt-Lennart Lundbäck, vd Arcticus Systems, och Luciënne Blessing, professor i Engineering Design and Methodology vid Université de Luxembourg. Kurt-Lennart Lundbäck föreläser under rubriken ”Dåtid till realtid, en resa i tid och rum”, en betraktelse av dator- och mjukvaruutveckling under 70 år i ett samhällsperspektiv. Luciënne Blessings föreläsning är kallad “Designed to use and love”. Hon fokuserar på några avgörande fall inom interaktionen mellan människa och maskin samt på forskningsresultat och nya angreppssätt. Hennes föreläsning hålls på engelska.

Se hela programmet här.

 
Automation ger oss de verktyg som behövs för långsiktigt säker produktion med uppfyllda miljökrav. Mälardalen är en ledande region för automation. Här har stora och små företag samlats i mängd med produkter och applikationskunnande i världsklass. Företagsklustret Automation Region syftar till att ta tillvara denna mångfald och ytterligare utveckla vår globala position och kompetens inför framtiden. Läs mer om oss och våra aktiviteter på vår hemsida.