AR loggo
 

banner
Ja TackVilka kommerTipsa   PDF-version Utskriftsversion
banner

Augusti
Torsdag
15

Nytta & nöje i dubbelt luncharrangemang den 15 augusti

Från grafen till Forska&Väx

Välkommen till ett annorlunda dubbelarrangemang på Automation Center i Västerås. Helena Theander från Chalmers Industriteknik är lika erfaren som framgångsrik beträffande Forska&Väx-ansökningar och hon delar här med sig av sin erfarenhet. Dessutom leder Helena Theander arbetet med att skapa en strategisk innovationsagenda för Nobelprisade grafen – det tvådimensionella materialet!

Lunchseminariet den 15 augusti omfattar två olika arrangemang och du väljer själv om du vill gå på det ena eller andra – eller varför inte båda? Vi inleder med seminariet kring möjligheter med och samarbeten runt det ”nya” materialet grafen och avslutar sedan med en workshop kring frågeställningar rörande Forska&Väx-ansökningar och dess möjligheter varvade med konkreta företagsexempel.

12:00 · Grafen – seminarium om möjligheter och samarbeten
Grafen är en form av kol som till stora delar har samma egenskaper som grafit. Nobelpriset i fysik tilldelades 2010 Andre Geim och Konstantin Novoselov ”för banbrytande experiment rörande det tvådimensionella materialet grafen”.

Helena Theander är ansvarig för samverkan med små och medelstora företag i det stora grafenflaggskeppet som startar i oktober med en budget på 1 miljard euro. Här får du veta mer om de olika användningsområden som grafen har samt hur ditt företag kan medverka i agendaarbetet och flaggskeppet.

13:00 · Forska&Väx – workshop med erfarenhetsutbyte och skrivartips
Automation Regions processledare Helena Jerregård hälsar välkommen med en kort introduktion till Forska&Väx, varefter Helena Theander ger sina bästa tips och råd kring att skriva Forska&Väx-ansökningar. Därefter delar företagen Q-Tagg och Avure med sig av sin erfarenhet – och resultat – av stödet från Forska&Väx.

Innan bensträckarpaus diskuteras i panel nyckelfaktorer i Forska&Väx-arbetet: Vad var avgörande för att ansökan blev bra? Hur identifierades marknadsbehoven? Hur kan effektmålen kvantifieras? Hur påvisades forskarteamets kvalitet? Med fler …

Vi avslutar med en uppdelad workshop, där ena delen vänder sig till dig som vill komma igång med målet är att lämna in en ansökan längre fram. Den andra vänder sig till dig som redan är igång med en ansökan – du får den bedömd och kan diskutera förbättringspotential.

15:15 räknar vi med att avsluta med möjlighet till egen rådgivning därefter.Arrangemanget är kostnadsfritt för medlemmar i Automation Region och Västerås Science Park. Anmäl dig via knappen ovan!

För frågor och mer information kontakta:
Maria Olsson · 0760-51 18 57 · maria.olsson@vasterassciencepark.se
Helena Jerregård · 021-10 70 13 · helena.jerregard@automationregion.com

 
Automation ger oss de verktyg som behövs för långsiktigt säker produktion med uppfyllda miljökrav. Mälardalen är en ledande region för automation där stora och små företag samlas med produkter och applikationskunnande i världsklass. Företagsklustret Automation Region syftar till att ta tillvara denna mångfald och ytterligare utveckla vår globala position och kompetens inför framtiden.