AR loggo
 

banner
Ja TackVilka kommerTipsa   PDF-version Utskriftsversion
banner

November
Tisdag
05

Frukostmöte den 5 november med nydisputerad forskare och Produktionslyftet

Teknikföretagets förnyelse & ökad förbättringskraft

Även denna gång blir det ett ”dubbelt” frukostmöte med föreläsningar inom skilda områden. Nydisputerade Joakim Netz är med sin doktorsavhandling, där han forskat på företag som satsar på nya affärsområden, både välpublicerad och högaktuell. Produktionslyftet, som nyligen fått ytterligare förlängning, kan i sin tur erbjuda ett väldokumenterat stöd till företag som vill förbättra och effektivisera sina processer.

Joakim Netz inleder med att presentera slutsatserna från sin doktorsavhandling. I en tid där kriser och osäkra affärsmiljöer biter sig fast i företag ökar kraven på dess förnyelse genom att nya affärsområden utvecklas samtidigt som klimatet hårdnar. Medan en del forskning pekar på rutiner i strategiarbetet som lösning på problemet, pekar andra rön på att problemen ändå kvarstår. Varför klarar vissa teknikföretag att förnya sig kontinuerligt medan andra släpar efter trots investeringar i nya och adekvata teknikaffärer såväl som enkla rutiner i strategiarbetet?

Därefter tar Daniel Gåsvaer över med en kort presentation av Produktionslyftet, den nationella satsningen där företagen utvecklar sin egen inneboende förmåga att förbättra sin konkurrenskraft. Produktionslyftet tillämpar principer som bygger på Lean, men utgångspunkten är företagens egna styrkor och värderingar. Hittills har över 160 företag påbörjat sitt arbete med Produktionslyftet och flera utvärderingar och genomlysningar visar på imponerande resultat.

 
Plats: Automation Center i Kopparlunden · Sintervägen 12 · Västerås
Datum: Tisdag den 5 november 2013 · 07:30-09:00
Program:  
07:30 Välkommen till Automation Center
– frukosten står framdukad!
07:40 Nyheter inom Automation Region
Mikael Klintberg · Processledare
07:45 Teknikföretagets förnyelse i kortsiktiga affärsmiljöer
Joakim Netz · Forskare Mälardalens högskola
08:15 Produktionslyftets satsning för effektivare företag
Daniel Gåsvaer · Företagskontakter Produktionslyftet
08:30 Fortsatt mingel med automationskollegor
09:00 Avslut

Frukostmötet är kostnadsfritt och alla automationsintresserade är välkomna.
Anmäl dig på via knappen ovan!

Varmt välkommen!
Mikael Klintberg · Processledare · 021-10 70 13
mikael.klintberg@automationregion.com

 
Automation ger oss de verktyg som behövs för långsiktigt säker produktion med uppfyllda miljökrav. Mälardalen är en ledande region för automation där stora och små företag samlas med produkter och applikationskunnande i världsklass. Företagsklustret Automation Region syftar till att ta tillvara denna mångfald och ytterligare utveckla vår globala position och kompetens inför framtiden.