AR loggo
 

banner
Ja TackVilka kommerTipsa   PDF-version Utskriftsversion
banner

December
Tisdag
03

Frukostmöte den 3 december på Automation Center i Västerås

Kreativa idéer för smartare energianvändning

– med workshop för innovation och generering av nya affärer

Energi är ett fantastiskt område för innovation. Det finns mängder av möjliga framtida lösningar som kan få stor påverkan på ekonomi, miljö och människa. När det gäller energismarthet i boendemiljö så finns det utrymme för produkter och tjänster som kan handla om allt från energiproduktion, energivisualisering och beteendefrågor till effektivisering.

Ur ett automationsperspektiv så finns det mängder av möjligheter till att skapa nya affärer som också kan göra stor nytta. Under workshopen kommer du tillsammans med processledare Cecilia Hyrén från MaxMe AB att få vara med och ta fram idéer kring morgondagens energismarta boende. Workshopen kan skapa nytta för dig och ditt företag och generera affärer.

Frukostmötet inleds med en inspirationsföreläsning av Jonas Tannerstad, vars titel är Chef El & Automation, på Örebrobostäder. Jonas lovade att äta upp sin hatt om han inte skulle lyckas sänka Örebrobostäders elenergiförbrukning med 25 procent fram till 2015. Han behöver dock inte äta upp hatten – de nådde det uttalade målet redan vid maj i år! Jonas kommer prata om hur en stor del av att detta realiserats genom en kombination teknik, organisation och beteende.


 
 

– Vi är helt säkra på att vi kan använda samma metodik för att göra stora besparingar på vår värmeförbrukning, säger Jonas.

Upplägget är en del i Mälardalen Open, en öppen innovationstävling initierad av Automation Region i samverkan med Munktell Science Park. De grundläggande frågeställningarna är framtagna i samarbete med ABB, Bombardier och Schneider-Electric – organisationer med stor kompetens inom energifrågor och innovation och som kommer att finnas delaktiga i processen framåt. I och med att Mälardalen Open är en tävling så finns också möjlighet att vinna priser som kan underlätta arbetet att ta idéerna vidare till förverkligande.

Plats: Automation Center · Sintergatan 12 · Kopparlunden · Västerås

Tid:     Tisdag den 3 december 2013 · 07:30-9:30

Tävlingshemsidan för Mälardalen Open hittar du på http://bit.ly/energismart

Frukostmötet är kostnadsfritt och alla automationsintresserade är välkomna.

Anmäl dig via knappen ovan!
Varmt välkommen!

Mikael Klintberg · 073-662 05 21 · mikael.klintberg@automationregion.com

 
Automation ger oss de verktyg som behövs för långsiktigt säker produktion med uppfyllda miljökrav. Mälardalen är en ledande region för automation där stora och små företag samlas med produkter och applikationskunnande i världsklass. Företagsklustret Automation Region syftar till att ta tillvara denna mångfald och ytterligare utveckla vår globala position och kompetens inför framtiden.