AR loggo
 

banner
Ja TackVilka kommerTipsa   PDF-version Utskriftsversion
banner

Februari
Tisdag
04

Frukostmöte den 4 februari

Första PiiA-utlysningen och Smart Living Challenge – “How on earth can we live smarter”?

Vid årets andra frukostmöte presenteras den första utlysningen inom PiiA, Processindustriell IT och Automation, av programchef Anders OE Johansson från SICS i Västerås. Olle Dierks från Munktell Science Park ger en introduktion till innovationstävlingen Smart Living Challenge, en internationell tävling där idéer för hållbar utveckling och energismart levnadssätt bidrar till innovativa produkter och tjänster.

Den första utlysningen för det strategiska innovationsområdet PiiA, Processindustriell IT och Automation, är nu öppen. Programmet är beviljat 110 miljoner kronor mellan 2014 och 2016 och kommer därefter sannolikt att fortsätta på en nivå om minst 40 miljoner kronor per år. För medlemsföretagen i Automation Region finns det flera öppningar att delta i utlysningen.

Värdskapet för PiiA ligger hos SICS i Västerås och programmet är formerat utifrån tre organisationer: Process IT Innovations, Processindustriellt centrum och Automation Region. Bakom satsningen står Vinnova, industrin, Energimyndigheten och Formas. Under frukostmötet ges möjlighet att diskutera konkreta projektförslag och projektkonsortier med Anders OE Johansson.

Smart Living Challenge är en öppen, internationell innovationstävling som syftar till att generera affärsmöjligheter och idéer för hållbar livsstil i urbana miljöer. Olle Dierks från Munktell Science Park ger en introduktion till tävlingen som är uppdelad i utmaningar inom områdena Eat, Live och Move.

Smart Living Challenge pågår under januari till juni 2014. Juryn utser därefter 15 vinnare, både svenska och internationella, som får besöka ett tiotal utvalda spjutspetsprojekt i Sverige. Där får de chansen att möta behovsägare och andra aktörer för utveckling och förverkligande av den egna innovationen.

Tid: Tisdagen den 4 februari 2014, 07.30-09.00
Plats: Automation Center i Kopparlunden, Sintervägen 12, Västerås

Program:

07:30 Välkommen till Automation Center
– frukosten står framdukad!
07:40 Nyheter inom Automation Region
Mikael Klintberg · Processledare
07:45 Ny utlysning inom Processindustriell IT och Automation, PiiA
Anders OE Johansson • SICS Västerås
08:30 Introduktion till Smart Living Challenge
Olle Dierks • Munktell Science Park
08:45 Affärsmingel med automationskollegor
09:00 Avslut

Mer information om PiiA:
www.processindustriellautomation.se

Mer information om Smart Living Challenge:
www.smartlivingchallenge.com

Frukostmötet är kostnadsfritt och alla automationsintresserade är välkomna.
Anmäl dig via knappen ovan!

Varmt välkommen!
Mikael Klintberg · 021-107013 · mikael.klintberg@automationregion.com

 
Automation ger oss de verktyg som behövs för långsiktigt säker produktion med uppfyllda miljökrav. Mälardalen är en ledande region för automation där stora och små företag samlas med produkter och applikationskunnande i världsklass. Företagsklustret Automation Region syftar till att ta tillvara denna mångfald och ytterligare utveckla vår globala position och kompetens inför framtiden.