Workshop Smart Living Challenge

Smart Living Challenge

Vi har nöjet att bjuda in dig till Smart Living Challenge, en internationell innovationstävling som syftar till att generera affärsmöjligheter och idéer för en hållbar livsstil i urbana miljöer.

Tävlingen är uppdelad i tre kategorier: ’Live’, ’Move’ och ’Eat’, det vill säga hur vi kan leva, resa och äta smartare och mer hållbart. Den drivs av Munktell Science Park (Eskilstuna) i samverkan med Svenska institutet, Vinnova och SISP (Swedish Incubators & Science Parks) och Automation Region.

I Västerås är Västerås Science Park, Packaging Arena, ALMI, Järnvägsklustret och Automation Region värdar. Inom tävlingen genomförs ett antal processledda workshops över hela världen, varav en här i Västerås. 

Vi har tillsammans med Bombardier och några andra av våra medlemmar valt att fokusera på följande frågeställningar:

  • Hur kan en smart förpackningslösning för bröd som minskar spill se ut? 
  • What can transportation between food store and home that use electrical propulsion look like?

Att delta i Smart Living Challenge ger dig en erfarenhet att arbeta i en innovativ process som mycket väl kan fungera i ditt vardagliga arbete. Du får också möjlighet att nätverka med personer från både förpackningsindustrin och automationsindustrin. Resultatet kan bli en produkt eller en tjänst som redan finns, är under utveckling, eller något helt nytt! 

Under dagen bjuds det också på flera intressanta presentationer. Jessica Alenbring, vd för Erikslunds shoppingcenter, berättar om hur de arbetar med hållbarhetsfrågor. Ove Nee, chef för Train Control and Management Systems på Bombardier, presenterar Bombardiers innovationsplan för att möta framtidens samhällsutmaningar. Medverkar gör också Martin Hörberg från ICA.

Du som deltagare får chansen att vara idéspruta i en kreativ process där ni tillsammans i grupper tar fram tävlingsbidrag inom det aktuella temat. Vinnande bidrag får möjlighet att vara med på nobelfestens efterfest! 

Missa inte denna dag som ger dig nya infallsvinklar, nya kontakter och nya idéer. Platserna är få, så vi behöver ditt svar snarast!

Karolina Winbo, Processledare
021-10 73 77, karolina.winbo@automationregion.com
  

Praktisk information

Tid: Måndag den 16 juni 2014, 09.00 - 13.00 inklusive lunch

Plats: Expectrum (Skrapan), Västerås

Anmälan: Via http://bit.ly/slcv-as senast den 10 juni

Läs mer: Flygblad i pdf-format »

 

Mälardalen är en ledande region för automation där stora och små företag samlas med produkter och applikationskunnande i världsklass. Företagsklustret Automation Region syftar till att ta tillvara denna mångfald och ytterligare utveckla vår globala position och kompetens inför framtiden.