Från prototyp till serieproduktion med 3D-printning

3D-print från Digital Mechanics

Rapid Prototyping, friformsframställning, additiv tillverkning, 3D-printning. Begreppen är många men alla handlar om verktygslös tillverkning av produkter direkt från en 3D CAD-ritning. 

Hittills har 3D-printning mest använts för att snabbt ta fram en eller ett par prototypdetaljer i plast men tack vare nya material och nya tekniker tar nu additiv tillverkning steget in i fullvärdig serieproduktion. Mycket komplexa detaljer kan nu tillverkas i stora antal med god ekonomi, både i plast och i olika metallegeringar som aluminium, rostfritt stål, titan, verktygsstål och nickelkobolt.

Anders Sjöberg från Digital Mechanics ger oss en uppdaterad bild av området och vilka möjligheter som finns idag – och i framtiden. Välkommen till ett frukostmöte där du får veta hur 3D-printning kan bidra till effektivare produktion och bättre lönsamhet!

Varmt välkommen!

Mikael Klintberg, Processledare
021-10 70 13, mikael.klintberg@automationregion.com
 

Praktisk information

Tid: Tisdag den 4 november 2014, kl 07.20 - 09.00

Plats: Expectrum (Skrapan), Västerås

Utskriftsversion: Ladda ner pdf »

Agenda

07.20 – Välkommen till expectrum, frukosten står framdukad

07.35 – Nyheter inom Automation Region 
Mikael Klintberg, Processledare Automation Region

07.40 – Från prototyp till serieproduktion med 3D-printning
Anders Sjöberg, delägare Digital Mechanics och Your 3D Print

08.30 – Mingel med automationskollegor

09.00 – Avslutning

 

Mälardalen är en ledande region för automation där stora och små företag samlas med produkter och applikationskunnande i världsklass. Företagsklustret Automation Region syftar till att ta tillvara denna mångfald och ytterligare utveckla vår globala position och kompetens inför framtiden.