Hur man framtidssäkrar ett kraftvärmeverk

Frukostmöte hos PRC Engineering i Stockholm den 19 november

Jämtkrafts kraftvärmeverk i Lugnvik har varit i drift i drygt tio år och producerar värme och el av biprodukter från skogsbruk, sågverk och rivningsvirke. För att säkerställa elproduktionen i Östersund krävdes en uppgradering av styrsystemet, Siemens PCS7, som styr turbinerna. 

Styrsystemet var installerat på Windows XP, ett operativsystem som inte längre supportas av Microsoft. Därför uppgraderades både operativsystemet och PCS7 och samtidigt byttes Power Solutions-biblioteket, ett gammalt, branschspecifik bibliotek, mot APL-biblioteket (Advance Process Library) som är ett modernt, öppet och standardiserat bibliotek i de senaste versionerna av PCS7.

Välkommen till ett frukostmöte där du får veta hur Jämtkraft fick ett modernt, öppet och framtidssäkert kraftvärmeverk som ger trygghet och valfrihet vid kommande uppdateringar. Hervé Currat, säljansvarig för norra Norden, berättar om den tekniska lösningen och hur projektet startade. Nils Carlsson, tidigare turbinserviceingenjör, berättar om fördelarna med ett icke branschspecifikt bibliotek.

Varmt välkommen!

Gunnar Iggendal · 070-333 65 95 · gunnar.iggendal@automationregion.com
 

Praktisk information

Tid: Onsdag den 19 november 2014, kl 07.45 - 09.30

Plats: PRC Engineering, Kungsgatan 88, Stockholm. Parkering: Kungsbron P-hus, Östra Järnvägsgatan 21 eller Rådhusgaraget, Kungsholmsgatan 33, cirka 5 minuter promenad. T-bana: Blå linje till station Rådhuset, cirka 2 minuter promenad. Pendeltåg: Till T-Centralen, cirka 5 minuter promenad.

Utskriftsversion: Ladda ner pdf »

Agenda

07.45 – Välkommen till PRC Engineering – frukosten står framdukad!

08.00 – På gång inom Automation Region 
Gunnar Iggendal

08.15 – Hur man framtidssäkrar ett kraftvärmeverk
Hervé Currat och Nils Carlsson, PRC Engineering

09.00 – Mingel med automationskollegor

09.30 – Avslutning

Automation Regions aktiviteter i
Stockholm genomförs i samarbete med
Scanautomatic & Processteknik.

Mer information: www.scanautomatic.se

 

Mälardalen är en ledande region för automation där stora och små företag samlas med produkter och applikationskunnande i världsklass. Företagsklustret Automation Region syftar till att ta tillvara denna mångfald och ytterligare utveckla vår globala position och kompetens inför framtiden.