Kvällsbild Västerås Sky line

Inbjudan till STORMÖTE ENERGI
– Hur ser energibranschens framtid ut i Västerås och Västmanland?

Under tre år har samverkansplattformen ECC, Energy Competence Center, varit med och analyserat, positionerat och stärkt Västmanlands och Västerås energisektor som ett ledande kompetenscenter. Tillsammans med energibranschen tittar vi nu framåt mot tre nya år där vår region fortsätter att:

  • leverera Sveriges högsta exportvärde
  • positioneras som Sveriges ledande energinav
  • kompetensförsörja och kompetensförstärka branschen med talangfulla tjejer och killar

Västerås och Västmanland är ledande inom både kraft och automation, och det finns stora möjligheter att samverka kring kompetensförsörjning, forskning och utveckling och de aspekter som behövs för att stärka Västerås som Sveriges energihuvudstad och Västmanland som ledande kompetenscenter. Tillsamman med Automation Region bjuder därför ECC in branschen till ett stormöte med energitema på expectrum.

Deltagare: Per Eckemark, divisionschef Power systems ABB, Aziz Dag, vd Westinghouse, Magnus Hemmingsson, vd Mälarenergi, Björn Ivedal tf sitechef Bombardier och Peter Mellberg, global teknisk chef Bombardier och Björn Nordén, projektledare ECC.

Samlingen innehåller inspel, panelsamtal och tankar kring samverkansplattformen ECC:s planer för 2015-2018 och smågruppsamtal. Vi inbjuder publilken som en viktig samtalspart under mötet.

Varmt välkommen!
ECC – Energy Competence Center, Björn Nordén och Samuel Strömgren
Automation Region, Karolina Winbo och Mikael Klintberg

Praktisk information

Tid: måndagen den 21 september kl 10.00 till 12.00

Plats: expectrum, the Hub, Kopparbergsvägen 10, Västerås.

Anmälan: Via länken ovan

Utskriftsversion öppen inbjudan: Ladda ner pdf »

Program

9.45 – Kaffe serveras

10.00 – ECC och Automation Region hälsar välkommen

Presentation och introduktion
Björn Nordén, projektledare ECC

10.15  – STORMÖTE ENERGI
Per Eckemark, divisionschef Power systems ABB, Aziz Dag, vd Westinghouse, Magnus Hemmingsson, vd Mälarenergi, Björn Ivedal tf sitechef Bombardier och Peter Mellberg, global teknisk chef Bombardier

11.50 – Avslutning och mingel

Om ECC: Under tre år har ABB, Bombardier, Westinghouse, Mälarenergi, Mälardalens högskola, Länsstyrelsen, Västerås stad, Jobba i Västerås och Kokpunkten samverkat för att positionera Västerås och Västmanland som ett världsledande energikompetetenscenter. Mer information finns på www.eccsweden.se 

Om Automation Region: Automation Region är ett samarbetsprojekt med syfte att stärka och synliggöra världsledande automationsindustri och dess stora automations- och produktionskunnande. Automation Region har  ca. 130 medlemmar och partners. Mer information finns på www.automationregion.com

 

Mälardalen är en ledande region för automation där stora och små företag samlas med produkter och applikationskunnande i världsklass. Företagsklustret Automation Region syftar till att ta tillvara denna mångfald och ytterligare utveckla vår globala position och kompetens inför framtiden.