Kunskapsdag i Båstad – Industri 4.0

Den 23 juni genomförde Mentor Communications och Automation Region en kunskapsdag om den nya industriella revolutionen i anslutning till Entreprenörs­veckan i Båstad. Samarbete och människans roll i teknikskiftet gick som en röd tråd genom dagen, som lockade omkring 200 intresserade åhörare. Här hittar du dokumentation från dagen.

Mentor Communications, som bland annat ger ut tidningen Process Nordic, arrangerade för andra året Entreprenörsveckan på Hotell Skansen i Båstad. Automation Region stod som värd för ett av de seminarier som arrangerades, en kunskapsdag på temat ”Industri 4.0”. Rubriken är hämtad från Tysklands statliga satsning på digitalisering, Industrie 4.0, och frågan som hänger i luften är naturligtvis – hur kan Sveriges konkurrenskraft stärkas med hjälp av digitalisering?

 

Mälardalen är en ledande region för automation där stora och små företag samlas med produkter och applikationskunnande i världsklass. Företagsklustret Automation Region syftar till att ta tillvara denna mångfald och ytterligare utveckla vår globala position och kompetens inför framtiden.