Kompetensförsörjning workshop

Workshop kring framtidens kompetensförsörjningssystem

Välkommen till en workshop där vi tillsammans skapar framtidens kompetensförsörjningssystem inom processindustriell IT och automation! Workshopen hålls på expectrum i Västerås den 15 oktober klockan 10.00 till 14.30.

På uppdrag av svenska basindustrier och dess automationsföretag genomför projektet PiiA Academy en kartläggning av dessa branschers kompetensförsörjning. En del i arbetet är workshops med industri- och automationsföretag för att sprida och validera de resultat vi får fram. Därför bjuder vi nu in dig som antingen arbetar med kompetensförsörjning inom ditt företag, t.ex. personalvetare, utbildningssamordnare, avdelningschefer och/eller linjechefer, eller som på något sätt arbetar med automation inom industri, t.ex. ansvarig för automationsavdelningen, systemingenjörer, instrumentingenjörer eller andra styrsystemspecialister, till en workshop där vi tillsammans skapar framtiden!

Mikael Söderström är projektledare för PiiA Academy och håller i workshopen. Med som föredragshållare är Bernt Henriksen från Prevas AB.

Anmäl dig genom att klicka på "Jag vill anmäla mig" här ovan. Antalet platser är begränsat till 40 personer. Vi vill ha din anmälan senast den 9 oktober.

Varmt välkommen!
PiiA Academy, Mikael Söderström
Automation Region, Karolina Winbo

Praktisk information

Tid: torsdagen den 15 oktober kl 10.00 till 14.30

Plats: expectrum, the Hub, Kopparbergsvägen 10, Västerås.

Anmälan: genom länken här ovan, "Jag vill anmäla mig". Senast den 9 oktober.

Utskriftsversion öppen inbjudan: Ladda ner pdf »

Program

10.00 – Välkommen och introduktion

10.15 PiiA Academy; resultat så här långt

11.00 – Hur stämmer PiiA:s resultat med era eller era kunders utmaningar? 

12.00 – Gemensam lunch

13.00 Så gör jag
Bernt Henriksen, Prevas AB

13.30 Framtiden, vad bör PiiA Academy fokusera på?

Om PiiA Academy: PiiA Academy är en nationell kraftsamling för att möta det långsiktiga och starkt uttalade behov av kompetensförsörjning som företagen inom PiiAs område har uttryckt genom PiiAs nationella FUI-agenda och syftar till att utveckla en verksamhet som, i samverkan med de FUI-miljöer som samverkar inom PiiA, kan hålla ihop och driva på den nationella kompetensförsörjningen inom PiiAs innovationsområde. PiiA Academy

Om Automation Region: Automation Region är ett samarbetsprojekt med syfte att stärka och synliggöra världsledande automationsindustri och dess stora automations- och produktionskunnande. Automation Region har  ca. 130 medlemmar och partners. Mer information finns på www.automationregion.com

 

Mälardalen är en ledande region för automation där stora och små företag samlas med produkter och applikationskunnande i världsklass. Företagsklustret Automation Region syftar till att ta tillvara denna mångfald och ytterligare utveckla vår globala position och kompetens inför framtiden.