Automation Expo i Arboga med SAAB som värd

Robotmuseet i ArbogaTorsdagen den 19 november bjuder Automation Region in till ett annorlunda Automation Expo. Expot hålls på Robotmuseet i Arboga där delar av Arbogas industrihistoria visas upp. En historik som har stark koppling till SAAB och den verksamhet som bedrivs i Arboga än idag.

Värd för eventet är SAAB i Arboga och under Automation Expo kommer flera representanter från SAAB att finnas på plats. Olle Ytterberg, Director Business Development och Catarina Lindholm, Head of Commercial Development berättar om verksamheten hos SAAB och de utmaningar och möjligheter man ser framöver. Fredrik Bruhn är adjungerad professor i robotik och flygelektronik vid Mälardalens högskola och håller ett föredrag om pålitligheten inom industriell IoT.

- För ett teknik och forskningsintensivt  företag som SAAB är det viktigt att följa med teknikutvecklingen även i andra branscher än vår. Vi behöver bli mer synliga i vår omvärld. Vi återinvesterar 20-25% av vår försäljning, i år ca 6 miljarder kr, på FOU i huvudsak i Sverige. SAAB i Arboga är ett av de mest utvecklingsintensiva företagen i regionen. Genom att vara med och arrangera Automation Expo i Arboga vill vi berätta mer om oss och vad vi gör i vår region, berättar Olle Ytterberg från SAAB.

- Arboga har en intressant mix av historia, kultur och teknik. Vi har utvecklats till en högteknologiskt område som bygger på DNA från flygindustyrin. Detta gör det till en inspirerande plats för möten i regionen med det geografiska läget mellan Västerås,  Eskilstuna och Örbero. Genom att skapa mötesplatser för företagen så ökar vi förutsättningarna för nya samarbeten och sporrar till utveckling. Automation expo är ett utmärkt exempel på detta, säger Göran Dahlén, näringslivschef i Arboga kommun.

Automation Expo kommer denna gången ha en annorlunda inramning där de utställande företagen har montrar i den permanenta utställningen på Robotmuseet. Företaget TelliQ har sina lokaler i samma byggnad som Robotmuseet och håller öppet för besökarna på expot. TelliQ utvecklar tjänster inom mobil datainsamling bland annat i form av elektroniska körjournaler, positioneringstjänster och kontroll över användande av fordon och maskiner.

Program

11.00 – Automation Expo öppnar
11.30 – Möjligheter och utmaningar hos SAAB – Olle Ytterberg och Catarina Lindholm
12.00 – Lättare lunch
13.00 – Hur pålitlig är industriell IoT? – Fredrik Bruhn, Mälardalens högskola
14.00 – Avslut

Efter klockan 14.00 erbjuds en guidad rundvandring på Robotmuseet, anmälan sker på plats.

Tillsammans skapar vi en mötesplats för nya kontakter och samarbeten. Automation Expo är öppet för allmänheten, deltagandet är gratis och vi bjuder på en lättare lunch. Vi ser gärna att du anmäler dig via fliken här ovan så att vi kan beräkna förtäringen. Automation Expo i Arboga sker i nära samarbete med SAAB, Arboga Kommun och näringslivsenheten i Arboga.

Lista över utställande företag »

Varmt välkommen!

Arbetsgruppen för affärsutveckling i Automation Region

Anmälan: Via länken ovan, "Jag vill anmäla mig"

Tid: Expot är öppet kl 11.00 - 14.00, torsdagen den 19 november 2015.

Plats: Robotmuseet i Arboga, Glasbruksgatan 1. (Parkering finns i anslutning till expot)

Mer information: Kontakta Anna Sandberg på 021-15 17 67 eller anna.sandberg@automationregion.com.

Utskriftsversion: Ladda ner pdf »

 

Mälardalen är en ledande region för automation där stora och små företag samlas med produkter och applikationskunnande i världsklass. Företagsklustret Automation Region syftar till att ta tillvara denna mångfald och ytterligare utveckla vår globala position och kompetens inför framtiden.