Internationalisering genom digitalisering 

Sverige har som land en hög digital mognad, god infrastruktur och bra tillgång till kompetens inom digitalisering. De små och medelstora företagen visar dock oroväckande låg grad av digitalisering när de ska exportera. Enligt Business Swedens rapport ”Internationalisering genom digitalisering” har endast vartannat litet eller medelstort företag rätt digital kompetens. Orsaken uppges vara brist på personal med relevant kunskap och svårighet att finansiera en digital strategi.

Välkommen till ett inspirerande seminarium där du får lära dig mer om internationalisering och digitala strategier samt utbyta erfarenheter med deltagande experter och företag!

Varmt välkommen!
Automation Region och Business Sweden
  

Praktisk information

Tid: Tisdag den 24 november, Registrering och frukost kl 8.00, konferens kl 8.30-10.30

Plats: expectrum, the Hub, Kopparbergsvägen 10, Västerås.

Anmälan: Senast den 17 november via e-post till ulrika.dillner@business-sweden.se

Mer information: Inbjudan i pdf-format »

Program

Välkommen, introduktion och exempel på svenska företags syn på, och strategi för, att göra affärer i Västeuropa, Johan Snellman, Vice-President Western Europe, Business Sweden.

Digitalisering utifrån ett klusterperspektiv, Mikael Klintberg, Processledare, Automation Region.

Förutsättningar och framgångsfaktorer för digitalisering i svenska företags internationella marknadsföring och försäljning, Mimmi Goude, Senior Projektledare, Business Sweden Norge presenterar en nyligen publicerad studie om digitalisering.

Vad har svenska företag att vinna på digitalisering? Irene Ek, Senior Innovation Analyst, Tillväxtanalys ger sin syn på digitalisering med fokus på internationalisering och appliceringsområden inom B2B.

Hur arbetar vi strategiskt med digitalisering i samband med internationalisering? Inspirerande paneldiskussion med företagsrepresentanter och publiken ledd av Irene Ek.

Nyheter om tjänster för små – och medelstora företag, Marie Gidlund, Regional Exportrådgivare Business Sweden.

 

Mälardalen är en ledande region för automation där stora och små företag samlas med produkter och applikationskunnande i världsklass. Företagsklustret Automation Region syftar till att ta tillvara denna mångfald och ytterligare utveckla vår globala position och kompetens inför framtiden.