Nya vägar till automation, affärer och
bättre lönsamhet i företag

Frukostmöte i Stockholm den 24 januari

Mikael Joki, vd på Eskilstuna ElektronikPartner AB (EEPAB), har utvecklat sitt företag med automation och samverkan som viktiga ledstjärnor. Under hela sin "automations-resa" har han samverkat i olika FoI, Forskning och Innovationsprojekt, vilka haft avgörande betydelse för utveckling och affärsnytta.

Vi får ta del av Mikaels spännande ”resa” och hur det praktiskt kan gå till, regionalt som nationellt, med samverkan i innovationssatsningar som Mälardalen Industrial Technology Center (MITC) och det strategiska innovationsprogrammet Smartare Elektroniksystem.

Niklas Olsson från MITC och Magnus Svensson från Smartare Elektroniksystem berättar om sina roller i samarbetet. Vi får också en uppdatering om kommande utlysningar och hur man gör för att söka medel för att utveckla sitt företag!

Slutligen får vi några smakprov på intressanta kundcase – från Koenigseggs extrema sportbilar till EKG-utrustning och mjölktankar.

Varmt välkommen till ett frukostmöte om hur små och medelstora företag kan utvecklas och uppnå bättre produktivitet och lönsamhet genom automation och samverkan i FoI-projekt.

Gunnar Iggendal · 070-333 65 95 · gunnar.iggendal@automationregion.com
Torbjörn Bengtsson · 070-472 80 06 · torbjorn.bengtsson@stockholm.se
 

Mälardalen Industrial Technology Center, MITC, hjälper företag att utvecklas genom att matcha deras behov med högskolan. Genom samverkan, kunskapsöverföring, konkreta projekt, forskning och innovation hittar de nya sätt att ta sig an industrins utmaningar för att omsätta kompetens till konkurrenskraft.

Det strategiska innovationsprogrammet Smartare Elektroniksystem arbetar i bred samverkan mellan branschföreträdare, forskningsinstitut och universitet för att öka konkurrenskraft och tillväxt i svensk industri. Varje år genomförs två utlysningar – en större för forsknings- och innovationsprojekt och en mindre för genomförbarhetsstudier.
  

Praktisk information

Tid:  Tisdag den 24 januari 2017, kl 07.30 - 09.30

Plats: Invest Stockholm (f.d. Stockholm Business Region) • Drottninggatan 33 • Stockholm (vid Sergels torg)

Anmälan: Via länken ovan, "Jag vill anmäla mig"

Utskriftsversion: Ladda ner pdf »

Agenda

07.30 – Välkommen till Invest Stockholm – frukosten står framdukad

08.00 – På gång inom Automation Region och Invest Stockholm 
Gunnar Iggendal och Torbjörn Bengtsson

08.10 – Företagsutveckling med hjälp av FoI – min ”automationsresa” 
Mikael Joki, vd Eskilstuna ElektronikPartner EEPAB

08.30 – Samverkan i FoI-projekt – nya möjligheter för industrin!
Niklas Olsson, koordinator MITC

08.50 – Utveckla ditt företag – sök medel och samverka!
Magnus Svensson, programchef Smartare Elektroniksystem

09.10 – Mingel med automationskollegor

09.30 – Avslutning

Automation Regions aktiviteter i
Stockholm genomförs i samarbete med
Scanautomatic & Processteknik.

Mer information: www.scanautomatic.se

Värdorganisation och finansiering

VINNVÄXT-vinnaren Automation Region är en centrumbildning vid Mälardalens högskola som samlar SME, stora bolag, akademi och offentlig sektor – sammanlagt över 120 engagerade medlemmar och samarbetspartner. Automation Region arbetar för att marknadsföra svensk automationskompetens, stimulera innovationer och säkra branschens långsiktiga kompetensförsörjning.