• Man håller upp en stor vinstcheck framför sig

  Oscar är Årets wildcard i idétävling

  Notis · 31 maj 2024

  Idélab är ett innovationskontor med bas på Mälardalens universitet. De erbjuder studenter, forskare och medarbetare rådgivning inom idé- och affärsutveckling. Varje år arrangerar de en idétävling med flera tävlingskategorier. Priset för Årets wildcard sponsras av Automation Region och vinnare blev Oscar Karlsson Blackbright.

  Läs mer om Oscars idé
 • Tre män och två kvinnor står framför en trappa inomhus.

  Svensk industri och Silicon Valley – strategiskt samarbete för framtiden

  Artikel · 31 maj 2024

  Ett amerikanskt startup-bolag specialiserat på AI besöker Mälardalens universitet i Eskilstuna som ett resultat av ett långsiktigt arbete med att koppla svensk industri till teknologins epicentrum – Silicon Valley. Men varför är det viktigt för Sverige?

  Läs mer om besöket
 • Collage med porträtt på man och kvinna.

  111 miljoner till utveckling av smart automatisering, robotteknik och digital infrastruktur

  Pressmeddelande · 22 maj 2024

  För att stärka Sveriges ledande ställning inom smart industri och hållbar produktion, har KK-stiftelsen beviljat 48 miljoner kronor till Mälardalens universitet för forskning inom avancerad automatisering och robotteknik. Med ytterligare medel från industriella partner och universitetet landar hela satsningen på 111 miljoner kronor över åtta år.

  Läs mer om MARC
 • Kunskapsspridning och möte med branschen på Elmia Automation

  Notis · 21 maj 2024

  Den 14-17 maj var Automation Region i Jönköping för att möta automationsbranschen, sprida kunskap och bygga nya relationer på Elmia Automation. Det blev en fullmatad vecka där vi bland annat ansvarade för ett omfattande seminarieprogram och diskuterade utvecklingsmöjligheter med företag i Automationscentralen.

  Läs mer om veckan på Elmia Automation
 • Hej nya medarbetare

  Notis · 6 maj 2024

  Här på vårkanten har vi förstärkt Automation Regions team med två fantastiska nya medarbetare – Åsa Lagerstedt och Petra Ärlsjö. Som Business controller kommer Åsa Lagerstedt framförallt fokusera på ekonomistyrning och rapportering av projekt. Petra Ärlsjö går in i rollen som Business developer, där hon bland annat kommer arbeta med medlemsrelationer, utvecklingsprojekt och affärsutveckling. Hej och välkomna!

  Bekanta dig med Automation Regions medarbetare →

 • Samtal om framtidens industri och samhällsutveckling

  Notis · 3 maj 2024

  ARRAY Tech Day samlade industriledare, doktorander, forskare och ingenjörer till ett samtal om framtidens industri och samhällsutveckling. Konferensen genomfördes den 25 april på Steam Hotel i samarbete mellan Automation Region och Automation Region Research Academy (ARRAY) vid Mälardalens universitet.

  Läs mer om konferensen

Finansiering:

Automation Region är en centrumbildning vid: