Medlemmars och partners aktiviteter

 • Nu gör AI världens hamnar säkrare och effektivare

  Artikel · 12 september 2023

  Flera hundra miljoner containrar fraktas över världshaven varje år. Nu ska AI göra på- och avlastningen smartare, effektivare och säkrare. – Vi använda kameror, AI och maskininlärning för att automatisera och förbättra beslutsunderlaget för hamnens kranförare, säger Isak Rydhäll, ingenjör inom computer vision på BitSim NOW.

  Läs mer om möjligheterna med AI
 • Här är automation nyckeln till cirkularitet

  Artikel · 12 september 2023

  1997 öppnades portarna till ACS Clothing i Glasgow. Då positionerat som en uthyrningsfirma för högtidskläder, numera som en delautomatiserad cirkulär business, helt rätt i tiden. För let’s face the fact, textil- och modebranschen står för närmare tio procent av de globala utsläppen, och det är hög tid att vi förändrar invanda beteenden och konsumtionsmönster. Att hyra, uppgradera och cirkulera plagg är ACS affärsmodell, och den fungerar. Men hur? Flera liknande svenska företag har startats men de flesta har fått lägga ner på grund av bristande lönsamhet.

  Läs mer om lärdomarna från Skottland
 • Erbjudande: lös dina problem med hjälp av startups

  Artikel · 23 augusti 2023

  Vill du utforska möjligheten till samarbete med innovativa bolag med banbrytande teknologi som kan göra ditt företag ännu smartare? Vid Ignites matchmaking i samband med Automation Summit får ditt företag chansen att träffa upp till sju utvalda startups som matchar dina behov.

   

  Läs mer om matchmakingen
 • Soligt mingel blev startskottet för samarbete

  Artikel · 28 juni 2023

  Att göra skillnad nationellt i en internationell kontext. Järnvägsklustret, Electrification Hub och Automation Region fördjupar samarbetet för att stärka regionens företag och bygga branschöverskridande nätverk mot elektrifiering, järnväg, och automation.

  Läs mer om samarbetet
 • ChatGTP ur ett amerikanskt och europeiskt perspektiv

  Notis · 28 juni 2023

  Har du någon gång hört talas om ChatGPT? Skämt åsido, vi vill tipsa om en sändning från USA. Ett spännande seminarium med många intressanta diskussioner kring integritet, data och säkerhet.

  Titta på webbinariet
 • AI - lektion ett

  Artikel · 22 juni 2023

  Alla pratar om AI men få tydliggör begreppet. Nu får du möta Lisa Widlund, förändringsledare på AI Sweden, som förklarar innebörden och ger konkreta tips. – AI behöver inte vara så svårt, med rätt hjälp är det enklare än många tror, säger Lisa.

  Läs mer

Finansiering:

Automation Region är en centrumbildning vid: