Medlemmars och partners aktiviteter

 • Elin Glimberg

  Välkommen Elin Glimberg

  Notis · 20 september 2022

  I september får vi på Automation Region förstärkning av Elin Glimberg som går in som projektledare för utveckling av event och content. Hon kommer att arbeta med strategisk kommunikation och uppföljning av effekter av våra aktiviteter och projekt.

  Läs mer om Elin Glimberg
 • Svensk industri behöver en levande innovationsmiljö

  Ledare · Catarina Berglund, processledare Automation Region · 1 juli 2022

  I en debattartikel i Ny Teknik beskriver vi vad som krävs för att fortsätta utveckla en hållbar och konkurrenskraftig svensk industri: ”En levande innovationsmiljö är avgörande för att regeringens industristrategi ska kunna förverkligas och för att det svenska indtech-undret ska fortsätta att växa.”

  Men vad är egentligen en levande innovationsmiljö? Och hur kan enskilda företag, investerare, forskare, eller anställda inom exempelvis vårdsektorn med behov av digitala verktyg få tillgång till en sådan miljö? För mig är svaret enkelt – innovationsmiljön utgörs av den samlade kompetensen och möjligheterna inom nätverket.

  Läs Catarina Berglunds ledare
 • Debatt: ”Sverige kan bli världsledande inom industriell digitalisering”

  Notis · 30 juni 2022

  Svensk industri står inför en digital transformation som kommer kräva omfattande investeringar under de närmaste åren. I en debattartikel i tidningen Ny Teknik pekar Automation Region och PiiA ut fyra områden som kräver särskilda satsningar och fokus från politiken.

  Läs debattartikeln hos Ny Teknik →

 • Westermos monter med personal och besökare

  Automation Expo gör comeback

  Notis · 29 juni 2022

  Den 25 maj genomfördes ett första Automation Expo efter pandemin. Automation Regions medlemsföretag visade upp smarta produkter och tjänster inom automation, robotik och produktionsteknik på Kungsledens Sportcenter i Västerås. Arrangörer för dagen var Automation Region och Mälardalens universitet.

  Läs mer om Automation Expo i Västerås
 • Ny bok om AI ur ett innovationsperspektiv

  Notis · 26 juni 2022

  I den nyutgivna boken Artificial Intelligence and Innovation Management ger internationella experter sin syn på hur AI påverkar hur företag och organisationer driver sin verksamhet, gör affärer och innoverar. Helena Blackbright, innovationsforskare på Mälardalens universitet och projektledare på Automation Region, är tillsammans med Stoyan Tanev, professor på Carleton University i Kanada, redaktör för boken.

  – AI-teknologin är nu så generellt användbar att den förväntas få stor inverkan på innovationstakten i många olika sektorer, säger Helena Blackbright. Den möjliggör radikalt förnyade processer för värdeskapande, samtidigt som allt fler uppgifter kan automatiseras och maskiner börjar överträffa människans kognitiva förmåga.

  Läs mer och beställ boken
 • Grön omställning i samarbete med amerikanska techbolag

  Notis · 24 juni 2022

  Tillsammans med PiiA och GTI (Green Transition Initiative) har Automation Region startat programmet IndTech GTI Program. Syftet är att påskynda den gröna omställningen inom den svenska industrin i samarbete med techbolag i Silicon Valley. Under hösten genomförs en serie samtal med utvalda aktörer i Sverige och USA för att identifiera lämpliga strategier och arbetssätt.

  Läs mer om programmet

Finansiering:

Automation Region är en centrumbildning vid: