Medlemmars och partners aktiviteter

 • genrebild av sjukhuskorridor

  Så använder du teamets fulla kapacitet

  Notis · 23 november 2022

  Med kompetensbrist och ett stort rekryteringsbehov har kapacitetsplanering inom både vården och industrin blivit alltmer avgörande. I ett unikt projekt möts de två vitt skilda branscherna för att utbyta erfarenheter och lära från varandra.

  Lär mer om utmaningarna med kapacitetsplanering →
 • Möt våra talare på Automation Summit

  Notis · 8 november 2022

  Vår klassiska konferens Automation Summit är tillbaka i Västerås den 17 november. Det blir en dag fylld av inspiration, innovation och nätverkande, där vi tillsammans hittar nya vägar framåt – för industrins och för Sveriges bästa. Här presenterar vi talarna lite närmare.

  Läs mer om våra talare
 • En glimt av framtiden

  Notis · 21 oktober 2022

  Scanautomatic har stängt portarna för den här gången och vi summerar en mässa full av energi, ny teknik och stor potential för svensk industri. Tack till alla medlemmar och samarbetspartners – nya och gamla bekantskaper för bra och lärorika dagar i Göteborg i vår monter IndTech Lounge.

  Läs mer om våra dagar på Scanautomatic
 • MDU Solar Team utmanar på Scanautomatic

  Notis · 19 oktober 2022

  Under Scanautomatic-mässan ställer MDU Solar Team ut i IndTech Lounge. Det är en grupp studenter från Mälardalens universitet som bygger en soldriven bil. Studenterna Hanna Broulliette, Carl-Johan Höglind, Linnéa Ramstedt och Arman Sheikhani visar upp solcellsbilen och pratar om ny teknik, studentliv och utmaningen att utveckla ett soldrivet fordon från grunden.

   

  Läs mer om MDU Solar Team
 • Exjobb visar potentialen med händelsestyrd kommunikation

  Notis · 18 oktober 2022

  Årets vinnare i tävlingen Automation Student är Anna Bengtsson och Sofie Nilsson från civilingenjörsprogrammet i maskinteknik på Lunds tekniska högskola. I sitt examensarbete har de undersökt hur trådlös reglering kan förbättras genom att modifiera regleralgoritmen och basera kommunikationen av styr- och mätsignaler på händelser i stället för fasta tidsintervall.

  Läs mer om vinnarna
 • Nätverk och ny teknik i Skellefteå

  Notis · 14 oktober 2022

  Den 4 oktober arrangerade vi Automation Expo på T2 College i Skellefteå. Förutom utställning och mingel fick besökarna ta del av korta presentationer inom bland annat robotisering, kompetensutveckling, aktuella produktionsfrågor och additiv tillverkning. Tack till alla utställare och besökare för en inspirerande dag!

  Läs mer om Automation Expo i Skellefteå

Finansiering:

Automation Region är en centrumbildning vid: