Automation Regions önskar God Jul

Ledare · Sven-Arne Paulsson • Processledare · 2008-12-17

Automationsindustrin i Mälardalen har ett mycket framgångrikt år 2008 bakom sig. Största problemet har varit att skaffa kompetens för att svara upp mot behoven! Vår industri är utpräglat kunskapsintensiv och är en nyckelfaktor för svensk konkurrenskraft.

Det kommer att vara av stor betydelse när nu mörkare moln tornar upp sig vid horisonten. I förra veckan startade kampanjen ”1000jobb.se” där en stor del av jobben är just högkvalificerade teknikjobb inom automation. Otroligt positivt!

2008 är har också varit Automation Regions första riktiga verksamhetsår. Efter vårt uppstartsmöte på Västerås slott i våras kom processledningen på Mälardelens högskola på plats efter sommaren och det är nu full fart framåt. Under året har en stor mängd arrangemang och initiativ genomförts; sammanlagt åtta nätverksmöten med intressanta ämnen och ett högt deltagande. Vårt senaste möte var julminglet förra veckan, där över 70 deltagare njöt av ett glittrande Automation Center i Teknikbyn.

Utöver mötesplatser har arbetet i de olika arbetsgrupperna kommit igång. Konkreta förslag runt rekrytering och kompetens är på väg från Kompetensgruppen. Samtidigt har Kommunikationsgruppen startat och funderar på hur vi gemensamt kan få ut mer av våra kommunikationspengar. Just synlighet för branschen är det som medlemsföretagen önskat sig mest i arbetet med Automation Region. Ny hemsida och ny broschyr, där vi försöker åskådliggöra vad automation egentligen handlar om, är på väg.

Under 2009 har vi gemensamt mängder av stora uppgifter framför oss. Ni som ännu inte är medlemsföretag i Automation Region, engagera er och bidra därmed till vår viktiga framtidsbransch! Därmed vill vi i processledningen för Automation Region, det vill säga Helena Jerregård, Björn Stenvall och jag själv, önska alla Automation Regions vänner från akademi, region och företag en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!

Sven-Arne Paulsson Processledare