Tidigare nyheter

Här kan du ta del av ledartexter, artiklar och notiser som har publicerats på Automation Regions webbplats.

Två män i mörka skjortor.

Stark företagskultur och kundsamarbete driver tillväxt hos Sejfo

Artikel · 4 juli 2024

En tydlig riktning och en ny vision har gjort att Automation Regions medlemsföretag Sejfo i Köping hamnat i en uppåtgående kurva med större ordrar, fler medarbetare och en ny anläggning i Göteborg. Hemligheten är god företagsanda och samarbete med kunderna.

Läs mer om Sefjo

Efterlysning: Examensarbeten inom automation

Artikel · 3 juli 2024

Tävlingen Automation Student uppmärksammar årets bästa examensarbeten inom automationsområdet. Syftet är att lyfta fram unga talanger och framtida ledare inom industrin, och samtidigt öka företagens kunskap om vad som händer vid akademin.

Läs mer om tävlingen Automation Student
Man håller upp en stor vinstcheck framför sig

Oscar är Årets wildcard i idétävling

Notis · 31 maj 2024

Idélab är ett innovationskontor med bas på Mälardalens universitet. De erbjuder studenter, forskare och medarbetare rådgivning inom idé- och affärsutveckling. Varje år arrangerar de en idétävling med flera tävlingskategorier. Priset för Årets wildcard sponsras av Automation Region och vinnare blev Oscar Karlsson Blackbright.

Läs mer om Oscars idé
Tre män och två kvinnor står framför en trappa inomhus.

Svensk industri och Silicon Valley – strategiskt samarbete för framtiden

Artikel · 31 maj 2024

Ett amerikanskt startup-bolag specialiserat på AI besöker Mälardalens universitet i Eskilstuna som ett resultat av ett långsiktigt arbete med att koppla svensk industri till teknologins epicentrum – Silicon Valley. Men varför är det viktigt för Sverige?

Läs mer om besöket
Collage med porträtt på man och kvinna.

111 miljoner till utveckling av smart automatisering, robotteknik och digital infrastruktur

Pressmeddelande · 22 maj 2024

För att stärka Sveriges ledande ställning inom smart industri och hållbar produktion, har KK-stiftelsen beviljat 48 miljoner kronor till Mälardalens universitet för forskning inom avancerad automatisering och robotteknik. Med ytterligare medel från industriella partner och universitetet landar hela satsningen på 111 miljoner kronor över åtta år.

Läs mer om MARC

Kunskapsspridning och möte med branschen på Elmia Automation

Notis · 21 maj 2024

Den 14-17 maj var Automation Region i Jönköping för att möta automationsbranschen, sprida kunskap och bygga nya relationer på Elmia Automation. Det blev en fullmatad vecka där vi bland annat ansvarade för ett omfattande seminarieprogram och diskuterade utvecklingsmöjligheter med företag i Automationscentralen.

Läs mer om veckan på Elmia Automation

Hej nya medarbetare

Notis · 6 maj 2024

Här på vårkanten har vi förstärkt Automation Regions team med två fantastiska nya medarbetare – Åsa Lagerstedt och Petra Ärlsjö. Som Business controller kommer Åsa Lagerstedt framförallt fokusera på ekonomistyrning och rapportering av projekt. Petra Ärlsjö går in i rollen som Business developer, där hon bland annat kommer arbeta med medlemsrelationer, utvecklingsprojekt och affärsutveckling. Hej och välkomna!

Bekanta dig med Automation Regions medarbetare →

Samtal om framtidens industri och samhällsutveckling

Notis · 3 maj 2024

ARRAY Tech Day samlade industriledare, doktorander, forskare och ingenjörer till ett samtal om framtidens industri och samhällsutveckling. Konferensen genomfördes den 25 april på Steam Hotel i samarbete mellan Automation Region och Automation Region Research Academy (ARRAY) vid Mälardalens universitet.

Läs mer om konferensen

Årsmötet på en minut

Notis · 3 maj 2024

Den 26 mars hölls årsmöte för Automation Region på Hotel Plaza i Västerås. Till ny ledamot i styrelsen valdes Gabriel Carlin från Stockholm Region EU Office. Han kommer in med ett EU-perspektiv som förstärkning av styrelsens fokus på internationalisering.

Läs mer om årsmötet

Projekt Cloudia – Mälarenergi flyttar produktionsdata och analys till molnet

Artikel · 26 april 2024

Alla produktionsanläggningar, oavsett om de producerar prylar eller värme, blir förr eller senare daterade. System och funktioner måste uppdateras för att hänga med i teknik- och samhällsutvecklingen. I projektet Cloudia har två av Automation Regions medlemmar – Mälarenergi och Sigholm – samarbetat för att skapa ett säkert molnbaserat system för insamling, analys och visualisering av produktionsdata.

Lär mer om Cloudia
Visa samtliga