Tidigare nyheter

Här kan du ta del av ledartexter, artiklar och notiser som har publicerats på Automation Regions webbplats.

Efter smartphonen och beyond

Ledare · Rebecka Cedering Ångström, Principal Researcher, Ericsson · 26 februari 2021

Om jag får önska något så är det att fler av oss tar tillfället i akt och funderar kring framtiden med AI. Ta chansen att diskutera med dina kollegor och vänner. Våga ställa frågor om vad som händer sen – efter smartphonen och beyond.

Läs Rebecka Cedering Ångströms ledare

Tjänsteaffären blir uppdragsutbildning vid MDH

Artikel · 26 februari 2021

Efter en lyckad pilotomgång startar nu Automation Regions utbildning Tjänsteaffären som uppdragsutbildning vid Mälardalens högskola. Utbildningen är till för produktfokuserade företag som med hjälp av digitalisering vill utveckla sin tjänsteverksamhet, något som har potential att öka lönsamheten.

Läs artikeln om utbildningen Tjänsteaffären

”Det går att påverka det vi trodde var omöjligt”

Notis · 26 februari 2021

Catarina Berglund, processledare på Automation Region, intervjuas i det senaste numret av näringslivstidningen Framgång. Om pandemins påverkan på automationsföretag, om framtiden och om Automation Regions roll som samverkansnav när industrin ställde om till att producera skyddsutrustning till vården.

Läs hela intervjun med Catarina Berglund

Webbinarium: How to transform towards a data-driven industry

Notis · 26 februari 2021

Workshopen 2nd Nordic IndTech Talk − How to transform towards a data-driven industry genomfördes den 3 februari 2021. Nu kan du se Keynote-presentationerna av Prachi V. Vakharia (Safe AI), Ari Rantala (MoGroup) och Peter Burman (Mine Automation) i efterhand.

Se presentationerna från workshopen

Webbinarium om implementering av AI

Notis · 25 februari 2021

Rebecka Cedering Ångström, Principal Researcher på Ericsson, delade vid webbinariet Adopting AI in organizations lärdomar från en studie med över 2 500 beslutsfattare som nyligen startat sin AI-resa. Presentationen följdes av en paneldiskussion där Johan Frisell, Trell Technologies, Ivo Kukavica, Telia, och Nina Bozic, Innovationsledarna och RISE, deltog.

Läs mer och se webbinariet i efterhand

Webbinarium om kontinuerligt lärande

Notis · 25 februari 2021

Den 16 februari föreläste Mikael Weimarck, Westim Consulting AB, på webbinariet Kontinuerligt lärande – vad är det och hur får vi till det?

Läs mer och se webbinariet i efterhand

Webbinarium om AI-året 2020

Notis · 25 februari 2021

Initiativet AddAI arrangerade den 5 februari ett webbinarium där de delade och diskuterade reflektioner från AI-året 2020 och blickade mot framtiden.

Läs mer och se webbinariet i efterhand

Nytt nätverk för produktföretag som vill utveckla sin tjänsteverksamhet

Notis · 18 februari 2021

Automation Region startar nu ett nytt kompetensnätverk för produktfokuserade företag som vill utveckla sin tjänsteverksamhet. Kompetensnätverket, som har plats för ett begränsat antal deltagare, kommer att träffas digitalt vid tre tillfällen under våren 2021, med start den 10 mars.

Läs mer om kompetensnätverket

I motgång finns möjligheter att utvecklas

Ledare · Christer Gerdtman, vd Motion Control · 29 januari 2021

1996 tog Sverige ett rejält it-kliv med hem-pc och stora satsningar på bredband. Omkring 2007 kom de smarta mobilerna som accelererade utvecklingen av digitala tjänster och affärsmodeller. 2020 var året då våra möten och mötesplatser blev digitala och då vi lärde oss att distansarbete kan fungera riktigt bra.

Läs Christer Gerdtmans ledare

Mikrofabriker för hållbar och lokal textilproduktion

Artikel · 29 januari 2021

I samverkan med Science Park Borås undersöker Automation Region nya sätt att automatisera småskalig textilproduktion. Genom samarbetet skapas möjligheter för automationsföretag att hitta nya affärsmöjligheter inom textilindustrin, där det finns stor utvecklingspotential för automatiserade tillverkningsprocesser.

Läs artikeln om projektet Mikrofabriker
Visa samtliga