Kompetensgruppen

Automation Regions Kompetensgrupp har en spjutspetsfunktion för att vara med och säkra automations- och digitaliseringskompetensen lokalt, regionalt och nationellt. Just nu sker en industriell revolution som i grunden förändrar och fördjupar teknikens plats i arbetslivet och i industrin. De digitala teknikerna gör att det inte längre går att ducka för teknikens plats på arbetsmarknaden, oavsett om man jobbar med industriell produktion, vård & omsorg eller administration.

Kompetensgruppen har bland annat på sitt bord att vara med och öka intresset för teknik, digitalisering och automation hos unga, öka den digitala förståelsen hos medarbetare på Automation Regions medlemsorganisationer samt öka andelen utrikesfödda akademiker som jobbar med automation.

Kompetensgruppen leds av Björn Nordén från Jobba i Västerås och ECC. Den som är intresserad att medverka i gruppens arbete är välkommen att kontakta Björn, bjorn@jiv.se.

Möte på expectrum den 18 oktober 2018. Uppe från vänster: Harri Levänen, Bernt Henriksen, Pamela Ernlund, Catarina Berglund, Annelie Nyström, Nina Åxman och Elin Sjöström. Nere från vänster: Samuel Strömgren, Björn Nordén, Kina Siberg och Hanna Wiljebrand.

Medlemmar i gruppen

Nina Åxman, Bombardier Transportation
Catarina Berglund, Automation Region
Pamela Ernlund, Quintus Technologies
Bernt Henriksen, Automation Region
Harri Levänen, Arotech AB
Elin Löfvendahl, ABB
Björn Nordén, Jiv
Annelie Nyström , AF
Kina Siberg, TRR Trygghetsrådet
Samuel Strömgren , Jiv
Hanna Wiljebrand, Create Business Incubator

Kalender och kommande möten

För kommande möten, se Automation Regions kalender