Affärsmöjligheter för svensk IndTech i Tjeckien

Notis · 2021-06-29

Tjeckiska industriföretag har länge varit konkurrenskraftiga inom industriell tillverkning i Centraleuropa. Digitaliseringen förändrar dock förutsättningarna, vilket innebär att företagen måste anpassa sig och leta nya och innovativa lösningar.

– Detta skapar betydande affärsmöjligheter för de medlemsföretag i Automation Region som är verksamma inom IndTech – området där den svenska industritraditionen möter den nya digitala teknikscenen, säger Daniel Boqvist, programansvarig för forskning- och innovation på Automation Region.

Den 21 juni representerade Daniel Boqvist den svenska industrin som talare på webbinariet IoT & Industry 4.0 business opportunities in the Czech Republic, som arrangerades av Business Sweden. På webbinariet – som fokuserade på just affärsmöjligheter för svenska IndTech-företag i Tjeckien – presenterade Daniel Boqvist området Swedish IndTech för ledande experter och både privata och statliga intressenter.

– Intresset för samarbeten med svenska företag är stort. I Sverige finns många världsledande IndTech-företag, flera av dem är dessutom medlemmar i Automation Region, säger Daniel Boqvist.

Vill du veta mer om affärsmöjligheter inom IndTech-området? Kontakta daniel.boqvist@automationregion.com