Genomförda aktiviteter

Bokrelease: AI och människor 5 år senare

Seminarium · 2023-05-10

Vid releasen av AI och människor 5 år senare medverkar några av författarna och presentera sina kapitel. Vi får bland annat lyssna på Jonas Stier, sociolog och professor, Cecilia Magnusson Sjöberg, professor i rättsinformatik och Daniel Akenine, teknikchef för Microsoft, representanter från Ericsson, polisen och försvarshögskolan samt flera andra.

Visa deltagarlista

Framtidens kontrollrum

Workshop · 2023-04-27

Tillsammans kan vi förbättra arbetsmiljön för operatörer i vår svenska industri! Det finns ett stort behov av att förbättra för våra medarbetare som jobbar med att styra och övervaka produktionen. Med den här workshoppen vill vi diskutera med dig som är slutanvändare, systemintegratörer, leverantörer och ämnesexperter.

Visa deltagarlista

Så når du den amerikanska marknaden

Webbinarium · 2023-04-27

Vill du testa dina produkter och tjänster på marknaden i USA men har svårt att nå ut? Wait no more! Vi bjuder tillsammans med Green Transition Initiative (GTI) och Processindustriell IT och Automation (PiiA) in till ett webbinarium där vi berättar mer om vårt pilotprojekt och vilken stöttning du och din organisation kan få.

Visa deltagarlista

Årsmöte 2023

Årsmöte · 2023-03-15

Välkommen till Automation Regions årsmöte 2023 – på plats i Västerås med lunch före och efterföljande mingel. Vi följer upp det gångna året och diskuterar hur vi på bästa sätt kan stödja utvecklingen av den svenska industrin framöver.

Visa deltagarlista

Vad kan Sverige lära av Kaliforniens innovationssystem?

Webbinarium · 2023-03-09

Vill du veta hur innovationssystemet i Kalifornien fungerar, och hur det blev så framgångsrikt? Då är det här mötet för dig. Du får också höra hur vi i Sverige kan inspireras och vad som görs på nationell nivå för att vi ska bli en mer innovativ nation.

Visa deltagarlista

Kan AI skala upp återvinning av textilier?

Webbinarium · 2023-03-08

Ett seminarium där vi djupdyker i hur AI, automation och visualisering möjliggör omställningen mot mer hållbar modeproduktion och konsumtion. Tillsammans med Science Park Borås bjuder vi in er för att ta del av projektet Mikrofabriker där vi med hjälp av kompetens från industrin applicerar befintlig teknik i en remake-maskin för att skapa en mer hållbar textilbransch.

Visa deltagarlista

Visualisera din produktionsprocess

Seminarium · 2023-03-07

Genom att visualisera processer sparas både tid, pengar och resurser. Visualisering är därför ett hett ämne, inom både industrin och andra sektorer. Inom processindustrin ökar kraven på anpassning och flexibilitet. Det gäller att snabbt kunna gå från små batcher till massproduktion eller tvärtom, och att erbjuda kundanpassade och prisvärda produkter i små serier.

Visa deltagarlista

Visual Lift – lär dig mer om visualisering

Webbinarium · 2023-03-03

Här kommer vi dela med oss av kunskap och insikter kring hur du kan ta nästa steg för att effektivisera din produktion genom visualisering. Du kommer få se konkreta case där visualisering bidrar till mer hållbara lösningar – både i produktion och i leverans till kund.

Visa deltagarlista

Kom i gång med AI-stöd inom processindustrin

Workshop · 2022-12-08

Automation Region och RISE i Västerås bjuder in till en workshop för tillverkande företag inom processindustrin där vi diskuterar möjligheter med AI. Antalet platser är begränsat – max två personer per företag kan delta.

Visa deltagarlista

IndTech GTI Electro Mobility Event

Webinar · 2022-11-28

During this event we would like to discuss this topic from a holistic system perspective looking at the future of mobility (2030 perspective), and how global collaborations could be a key in building this future together.

Visa deltagarlista

Automation Summit 2022

Konferens · 2022-11-17

Automation Regions klassiska konferens Automation Summit är tillbaka och genomförs den 17 november i Västerås. Under förmiddagen besöker vi industriföretag och under eftermiddagen bjuds det på föredrag, diskussioner och mingel.

Visa deltagarlista

Night Aut Liseberg

Social aktivitet · 2022-10-18

Välkommen till en exklusiv Night Aut i anslutning till branschmässorna Scanautomatic och ProcessTeknik i Göteborg. Vi avslutar den första mässdagen på absolut bästa sätt med mingel, roliga aktiviteter och middag på Liseberg.

Visa deltagarlista

Leverantörsoberoende gränssnitt MTP – demo och fördjupning

Webbinarium · 2022-10-13

Inom processindustrin ökar kraven på anpassning och flexibilitet. Det gäller att snabbt kunna gå från små batcher till massproduktion eller tvärtom, och att erbjuda kundanpassade och prisvärda produkter i små serier. För att uppnå denna nivå av flexibilitet krävs modularisering av såväl maskiner som processer.

Visa deltagarlista

Effektivisera din produktion genom att visualisera data

Seminarium · 2022-09-29

Automation Region och RISE bjuder in till ett seminarium i Digicore-labbet, med inspiration och fördjupning kring visualisering i produktionsprocesser. Välkommen att ta del av presentationer och diskussion om digitala tvillingar, produktionseffektivitet och nyttan av att visualisera data.

Visa deltagarlista

Managing complex challenges

Meet Up iHubs · 2022-09-01

Solving complex challenges in complex environments demands structure and a strong leadership. To find out how Sweden can organize and build structures for R&I collaboration, we have invited Christian Rangen from Norway for arranging the workshop.

Visa deltagarlista

Automation Region Scramble

Social aktivitet · 2022-08-26

Välkommen till Automation Region Scramble – en golftävling som spelas på Skerike golfklubb i Västerås den 26 augusti 2022. Under dagen får du tillfälle att bekanta dig med studenter från robotikprogrammet på Mälardalens universitet, branschkollegor samt representanter från Automation Region.

Visa deltagarlista

Automation Expo – konkurrenskraftig produktion i Mälardalen

Automation Expo · 2022-05-24

Automation Region bjuder tillsammans med ABB Robotics och Mälardalens universitet in till ett industritekniskt Automation Expo i Kungsledens sportcenter på Finnslätten i Västerås. Passa på att knyta nya kontakter och inhämta inspiration för utveckling och förbättring av din verksamhet.

Visa deltagarlista

Utställarinbjudan: Automation Expo i Västerås

Automation Expo · 2022-05-24

Automation Region bjuder tillsammans med ABB Robotics och Mälardalens universitet in till ett industritekniskt Automation Expo i Kungsledens sportcenter på Finnslätten i Västerås. Som medlem i Automation Region har du möjlighet att medverka som utställare utan kostnad.

Visa deltagarlista

Elmia Automation

Automationsmässa · 2022-05-10

Den 10-13 maj är det dags för Elmia Automation i Jönköping. Automation Region ansvarar för konceptet Automationscentralen, där vi erbjuder vägledning till företag som vill investera i automatisering och robotisering. Elmia Automation har arrangerats sedan 2012 och utställarna utgörs till stor del av systemintegratörer samt robot- och komponentleverantörer.

Visa inbjudan

Industrimötet Karlstad – IndTech och Twin Transition

Industrimötet Sverige™ · 2022-04-26

Genom initiativet Industrimötet Sverige samlar Automation Region företag, organisationer och investerare i samtal kring utveckling och kritiska tillväxtfaktorer inom industriell teknologi. Den 26 april möter vi industriföretag i Karlstad för en workshop om industriell utveckling. Vi summerar resultatet från workshoppen i ett öppet möte med representanter från regionens företag, akademi och offentlig sektor.

Visa deltagarlista

AI in manufacturing – why it matters

Webinar · 2022-04-22

AI can be used to improve and evolve processes and ways of working across the entire value chain in manufacturing companies. In this webinar, we will give an introduction to how AI can be applied in multiple areas of manufacturing, and how you can get started with AI as an expert in your field.

Visa deltagarlista

Möjligheter att internationalisera för svenska techbolag

Informationsmöte · 2022-03-24

Automation Region arbetar tillsammans med Business Sweden och det strategiska innovationsprogrammet PiiA för att stärka Swedish IndTech. Vi bjuder in till en digital träff för att berätta om Business Swedens exportcoaching och affärsutvecklingsprogrammet Leap Accelerator. Inbjudan riktar sig särskilt till svenska industriella techbolag och vi kommer att presentera möjligheter och förutsättningar för att delta i programmet.

Visa deltagarlista

Årsmöte 2022

Årsmöte · 2022-03-24

Välkommen till Automation Regions årsmöte 2022 – på plats i Västerås med efterföljande afterwork och mingel. Vi följer upp det gångna året och diskuterar hur vi på bästa sätt kan stödja utvecklingen av den svenska industrin framöver.

Visa deltagarlista

Digitala tvillingar – standardisering och industriella användningsfall

Workshop · 2021-11-17

Välkommen till en workshop med fokus på standardisering med exempel från industrin. Lyssna till en av de globala ledarna för arbetet med standardisering för digitala tvillingar inom det internationella standardiseringsorganet ISO. Vi ger också en övergripande bild av standarders värdeskapande roll i industrihistorien och vad som händer nu när industrin digitaliseras.  

Visa deltagarlista

Syntetiskt data och AI inom industriella system

Webbinarium · 2021-11-17

Automation Region och RISE bjuder in till ett interaktivt webbinarium om syntetiskt data och AI inom industriella system. Till skillnad mot traditionellt data som består av verkliga observationer är syntetiskt data konstruerat. Motiv till att använda syntetiskt data kan till exempel vara kostnad för att inhämta verkliga observationer, integritetsfrågor eller data kopplat till något som inträffar sällan.

Visa deltagarlista

Industrimötet Östersund

Industrimötet Sverige™ · 2021-10-20

Genom initiativet Industrimötet Sverige™ samlar Automation Region företag, organisationer och investerare i samtal kring utveckling och kritiska tillväxtfaktorer inom industriell teknologi. Den 20 oktober möter vi industriföretag i Östersund för en workshop om industriell utveckling. Vi summerar resultatet från workshoppen i ett öppet möte med representanter från regionens företag, akademi och offentlig sektor.

Visa deltagarlista

AI as a sustainability enabler

IndTech seminar · 2021-10-13

Grab your favourite cup of coffee and enjoy listening in to a keynote and a fireside chat with AI and sustainability experts from the Nordics and Silicon Valley moderated by Silicon Vikings discussing how AI can be a driving force in transforming towards a more sustainable society.

Visa deltagarlista

Industrimötet Skellefteå

Industrimötet Sverige™ · 2021-09-28

Genom initiativet Industrimötet Sverige™ samlar Automation Region företag, organisationer och investerare i samtal kring utveckling och kritiska tillväxtfaktorer inom industriell teknologi. Den 28 september möter vi industriföretag i Skellefteå för en workshop om industriell utveckling. Vi summerar resultatet från workshoppen i ett öppet möte med representanter från regionens företag, akademi och offentlig sektor.

Visa deltagarlista

Industry Day – From innovation to transformation

Konferens · 2021-09-07

The Industry Day is organized by Automation Region and focuses on the development of the industry – From innovation to transformation. During this day we gather representatives from both industry and academia to explore and define critical areas related to the transformative trends that effect the industry today and in the near future.

Visa inbjudan

Vill du vara med och automatisera svensk textilindustri?

Workshop · 2021-09-02

Textilindustrin har hittills inte automatiserats i speciellt stor utsträckning, mycket på grund av tillgång till billig arbetskraft i låglöneländer. Vid workshoppen kommer ett svenskt företag verksamt inom stickade plagg att presentera en utmaning. Vi söker deltagare med erfarenhet från automationsområdet som kan ge sina perspektiv och konkreta råd inför en kommande automatisering.

Visa deltagarlista

Artificiell intelligens för korta produktionsserier – fördjupning

Workshop · 2021-08-25

Automation Region och RISE bjuder in till två tillfällen med fördjupad fortsättning på workshoppen Artificiell intelligens för korta produktionsserier. Dessa tillfällen riktar sig till företag inom tillverkningsindustrin med många men korta produktionsserier inom exempelvis metall-, plast-, och glasproduktion. Vi vänder oss i första hand till dig som är verksam inom tillverkande industri och har egen praktisk erfarenhet att dela med dig av.

Visa deltagarlista

Nordic IndTech Connect

Matchmaking · 2021-06-09

Warmly welcome to this collaboration process aiming to connect the dots between Nordic industry and emerging tech from Silicon Valley, giving you as an industry company in the Nordics’ the opportunity to meet emerging technology companies from Silicon Valley and from the Nordic countries in one-on-one meetings.

Visa deltagarlista

Artificiell intelligens för korta produktionsserier

Workshop · 2021-06-08

Artificiell intelligens har stor potential att förbättra kvalitetsavsyning och flexibla automationslösningar men existerande lösningar har främst applicerats på stora produktionsvolymer. Inom industrin finns det ett stort behov av att utveckla nya AI-metoder som kan hantera korta produktionsserier snabb omkonfigurering och omkalibrering. Automation Region och RISE bjuder in till en workshop  som riktar sig till företag inom tillverkningsindustrin med många men korta produktionsserier inom exempelvis metall-, plast-, och glasproduktion.

Visa deltagarlista

Combining AI and Innovation Management

Webbinarium · 2021-06-01

Welcome to this fireside chat aiming to increase the awareness of how AI can enable innovation, giving you the opportunity to listen in to a fireside chat with guests from Silicon Valley bringing the AI view point to a discussion about how AI and Innovation Management intervene, followed by an interactive discussion in smaller groups.

Visa deltagarlista

Kombinera Lean med Business Model Innovation för framgångsrik digital transformation

Webbinarium · 2021-05-20

Runt 70 procent av satsningarna på att digitalisera verksamheten misslyckas. För att lyckas är det avgörande att företaget har en tydlig bild av vad de vill uppnå och en förståelse för varför det är viktigt att utveckla verksamheten. Vid vårt kostnadsfria lunchseminarium med Veronika Grozdanovska, Chief Innovation Officer på Novotek, får du inblick i hur de fem Lean-principerna kan engagera medarbetare och utveckla kundrelationer. Värm på matlådan och koppla upp dig vid 12.00.

Visa deltagarlista

Nätverk för tjänstefiering

Seminarieserie · 2021-05-19

Automation Region lanserar ett nätverk för produktfokuserade företag som vill utveckla sin tjänsteverksamhet. Kompetensnätverket erbjuder ett forum för omvärldsbevakning och erfarenhetsutbyte kring affärsutvecklingsfrågor kopplat till tjänsteområdet.

Visa deltagarlista

Lansering – Swedish IndTech 2021

Webbinarium · 2021-05-04

Den globala marknaden för IndTech – tekniken som gör industrin smartare – beräknas vara värd mer än 400 miljarder USD med en tillväxttakt på 7 procent per år. Den svenska IndTech-branschen mäter sig storleksmässigt med basindustrin men växer betydligt snabbare. Den 4 maj presenterar vi rapporten Swedish IndTech 2021 som belyser framväxten av ett nytt svenskt styrkeområde.

Visa deltagarlista

Så lyckas du med ditt pilotprojekt

Webbinarium · 2021-04-27

Välkommen till ett seminarium som fokuserar på att komma igång. Digitaliseringsprojekt väcker många frågor och ställer nya krav på organisationen – kunskap om tekniska lösningar, nya roller, arbetssätt, styrning med mera. Vi tror att det bästa sättet att öka kompetensen inom digitalisering är att genomföra konkreta aktiviteter.

Visa deltagarlista

Visualisering av produktionssystem

Workshop · 2021-03-16

Välkommen till en digital workshop där vi arbetar med ett konkret case kring ett fiktivt företag som vill modernisera sin produktionsmiljö med hjälp av olika visualiseringslösningar. Aktiviteten genomförs inom projektet Visual Lift som drivs av Visual Sweden, Linköpings universitet, Norrköping Science Park, Region Örebro, Region Östergötland, Region Sörmland, Region Västmanland och Automation Region.

Visa deltagarlista

Can AI ethics tell us when not to invent?

Webbinarium · 2021-03-02

If you find interest in AI Ethics and Innovation Management don’t miss next week’s discussion with Larry Medsker. It will be a very interesting discussion on how AI might affect our lives in the future, and how implications, benefits, and risks affect the way we manage AI-related innovation.

Visa deltagarlista

How to transform towards a data-driven industry

Webbinarium, Workshop · 2021-02-03

Welcome to a workshop about how to transform a process industry or automation company towards using a more data driven approach. A data-driven approach to drive efficient and responsive production and manufacturing systems is clearly the way forward, but to do so companies need to change the way they work and collaborate.

Visa deltagarlista

Visualisering av data

Webbinarium · 2021-01-19

Vid webbinariet presenteras case och exempel från industrin och vi får även veta mer om hur tillverkande SME-företag kan arbeta med visualisering. Dessutom – visste du att du kan ta med dig din egen data och experimentera i ett visualiseringslabb under vägledning av erfarna forskare?

Visa deltagarlista

Nordic Indtech Talk December

Webbinarium · 2020-12-16

Warmly welcome to the first Nordic IndTech Talk. Grab your favourite cup of coffee, tea or maybe some Swedish Glögg and enjoy listening in to this fireside chat with industry experts from the Nordics and Silicon Valley moderated by Nordic Innovation House discussing how emerging technologies will transform the industry sector globally, deep diving into topics such as challenges and opportunities related to gathering, analysing and leveraging industry data.

Visa deltagarlista

Visualiseringsteknik för industrin

Webbinarium · 2020-12-02

Visualisering med digital teknik är ett starkt växande område inom både forskning och industri. Visualiseringslösningar ger möjligheter att lösa befintliga och kommande utmaningar i vår uppkopplade värld. Webbinariet arrangeras av Visual Sweden.

Visa deltagarlista

Industry data analysis workshop

Webbinarium · 2020-11-17

The aim of this online workshop is to identify and define common challenges and pain points working with gathering and analyzing data, and how we might overcome them together. You will get the possibility to brainstorm with companies from a diverse background involving both Nordics and Silicon Valley based industry as well as data technology companies.

Visa deltagarlista

Days of iHubs Sweden: Teknikdriven innovation

Webbinarium · 2020-07-02

Många branscher och företag upplever ett massivt förändringstryck som ställer höga krav på väl fungerande innovations- och förnyelseprocesser. Under denna digitala konferensdag – som utgör dag två av Days of iHubs Sweden – tittar vi närmare på några av de tekniker och koncept som möjliggör och driver utveckling.

Visa deltagarlista

Mikrofabriker – var med och utforska framtidens smarta textilproduktion

Webbinarium · 2020-06-16

Vi söker projektpartner till projektet Mikrofabriker – företag som är intresserade av att utforma innovativa, effektiva och hållbara produktionskoncept för textilindustrin. En rad olika leverantörer och kompetenser behövs, till exempel inom systemintegration, logistik, additiv tillverkning, sensorsystem, AI och innovationsledning. Välkommen på informationsträff!

Visa deltagarlista

ISPIM Innovation Conference

Webbinarium · 2020-06-08

ISPIM invites researchers, managers, executives and consultants, with a passion for innovation management, to the ISPIM Innovation Conference to engage, explore, belong and enjoy.

Visa deltagarlista

Möte i Kommunikationsgruppen den 29 maj

Möte i utvecklingsgrupp · 2020-05-29

WEBBMÖTE – Möten i våra utvecklingsgrupper hålls via webben i Teams fram till och med maj 2020. Detta med anledning av den fortsatta spridningen av coronaviruset. Du som är medlem i gruppen kommer att få kalenderinbjudningar till kommande möten via e-post.

Visa deltagarlista

Möte i Forsknings- och innovationsgruppen den 29 maj

Möte i utvecklingsgrupp · 2020-05-29

WEBBMÖTE – Möten i våra utvecklingsgrupper hålls via webben i Teams fram till och med maj 2020. Detta med anledning av den fortsatta spridningen av coronaviruset. Du som är medlem i gruppen kommer att få kalenderinbjudningar till kommande möten via e-post.

Visa deltagarlista

Möte i Affärsutvecklingsgruppen den 25 maj

Möte i utvecklingsgrupp · 2020-05-25

WEBBMÖTE – Möten i våra utvecklingsgrupper hålls via webben i Teams fram till och med maj 2020. Detta med anledning av den fortsatta spridningen av coronaviruset. Du som är medlem i gruppen kommer att få kalenderinbjudningar till kommande möten via e-post.

Visa deltagarlista

Möte i Kommunikationsgruppen den 24 april

Möte i utvecklingsgrupp · 2020-04-24

WEBBMÖTE – Möten i våra utvecklingsgrupper hålls via webben i Teams fram till och med maj 2020. Detta med anledning av den fortsatta spridningen av coronaviruset. Du som är medlem i gruppen kommer att få kalenderinbjudningar till kommande möten via e-post.

Visa deltagarlista

Möte i Forsknings- och innovationsgruppen den 24 april

Möte i utvecklingsgrupp · 2020-04-24

WEBBMÖTE – Möten i våra utvecklingsgrupper hålls via webben i Teams fram till och med maj 2020. Detta med anledning av den fortsatta spridningen av coronaviruset. Du som är medlem i gruppen kommer att få kalenderinbjudningar till kommande möten via e-post.

Visa deltagarlista

Möte i Affärsutvecklingsgruppen den 20 april

Möte i utvecklingsgrupp · 2020-04-20

WEBBMÖTE – Möten i våra utvecklingsgrupper hålls via webben i Teams fram till och med maj 2020. Detta med anledning av den fortsatta spridningen av coronaviruset. Du som är medlem i gruppen kommer att få kalenderinbjudningar till kommande möten via e-post.

Visa deltagarlista

Kallelse till årsmöte 2020

Årsmöte · 2020-03-25

Som kontaktperson för ett medlemsföretag i den ideella föreningen Automation Region kallas du till årsmöte den 25 mars. Mötet kommer att genomföras på distans.

Visa deltagarlista

Inspirationsdag hos Eberspächer i Nyköping

Seminarium · 2020-03-12

Välkommen till en inspirationsdag med seminarieprogram och fabriksvandring på Eberspächer i Nyköping. Vi fokuserar på verksamhetsutveckling med hjälp av automatisering och robotisering. Aktiviteten arrangeras av MITC, Eberspächer, Robotlyftet samt Automation Region.

Visa deltagarlista

Affärer och samverkan med företag i tyska Nürnberg

Paketresa · 2020-03-10

Automation Region bygger vidare på det strategiska samarbetet med Tyskland. Den 11 mars hålls konferensen Integrated Plant Engineering Conference, IPEC, och i samband med det arrangeras en paketresa där företag erbjuds att följa med. Syftet är att knyta kontakter och skapa möjligheter för affärer och innovation.

Visa deltagarlista

Den autonoma fabriken – Stockholm

Frukostmöte i Stockholm · 2020-02-05

Föreställ dig en fabrik där robotar, automatiserade fordon, sensorer, styrenheter, råmaterial, produkter och databaser kommunicerar med varandra i realtid och agerar automatiskt på återkoppling från systemet. Välkommen till ett frukostseminarium med fokus på den autonoma fabriken!

Visa deltagarlista

Den autonoma fabriken – Västerås

Frukostmöte i Västerås · 2020-02-04

Föreställ dig en fabrik där robotar, automatiserade fordon, sensorer, styrenheter, råmaterial, produkter och databaser kommunicerar med varandra i realtid och agerar automatiskt på återkoppling från systemet. Välkommen till ett frukostseminarium med fokus på den autonoma fabriken!

Visa deltagarlista

Framtidens flexibla robotautomation Stockholm

Frukostmöte i Stockholm · 2019-11-21

Industriproduktionen har länge dominerats av låg mix och hög volym men genomgår nu en tydlig förändring där kunderna kräver anpassning och korta serier. Samtidigt börjar små och medelstora företag införa automationsteknik och robotar i allt högre grad. Hur ser efterfrågan ut, vad driver utvecklingen och hur kan vi säkerställa att modern automationsteknik verkligen bidrar till produktivitetsvinster?

Visa deltagarlista

Framtidens flexibla robotautomation Västerås

Frukostmöte i Västerås · 2019-11-19

Industriproduktionen har länge dominerats av låg mix och hög volym men genomgår nu en tydlig förändring där kunderna kräver anpassning och korta serier. Samtidigt börjar små och medelstora företag införa automationsteknik och robotar i allt högre grad. Hur ser efterfrågan ut, vad driver utvecklingen och hur kan vi säkerställa att modern automationsteknik verkligen bidrar till produktivitetsvinster?

Visa deltagarlista

Inbjudan till Automation Expo hos Volvo Cars

Automation Expo · 2019-11-07

Robotlyftet, Göteborgs Tekniska College (GTC) och Automation Region bjuder in till Automation Expo hos Volvo Cars i Göteborg den 7 november. Välkommen att diskutera möjligheter för automation och digitalisering med robotleverantörer och systemintegratörer. Det kommer också finnas möjlighet att göra en rundvandring i mindre grupper i Volvo Cars karossfabrik (ta med egna skyddsskor).

Visa deltagarlista

Välkommen till HUB2019

Konferens · 2019-11-06

Konferensen HUB2019 arrangeras i Västerås den 6 november med cirka 350 deltagare från energibranschens hela ekosystem. Bland talarna finns politiker, företagsledare, digitala rådgivare och mediaprofiler. Medlemmar i Automation Region deltar till rabatterat pris.

Visa deltagarlista

Att leda digital transformation

Frukostmöte i Stockholm · 2019-10-24

Framväxten av digital teknik och nya affärsmodeller driver på förändringstakten men ställer samtidigt krav på ett förändrat ledarskap. Vid detta frukostmöte visar vi hur du ställer om din organisation så att den blir mer snabbrörlig. Vi diskuterar hur digitalisering kan användas som ett verktyg för innovation, konkurrenskraft och tillväxt.

Visa deltagarlista

Att leda digital transformation

Frukostmöte i Västerås · 2019-10-22

Framväxten av digital teknik och nya affärsmodeller driver på förändringstakten men ställer samtidigt krav på ett förändrat ledarskap. Vid detta frukostmöte visar vi hur du ställer om din organisation så att den blir mer snabbrörlig. Vi diskuterar hur digitalisering kan användas som ett verktyg för innovation, konkurrenskraft och tillväxt.

Visa deltagarlista

Automation Summit 2019 – sista anmälningsdag den 5 oktober

Konferens · 2019-10-09

Automation Summit utforskar transformativa trender – hur kan vi agera enskilt och tillsammans för att tillvarata möjligheter inom automation och digitalisering? Hur utvecklar vi industritekniska lösningar för effektiv produktion, lönsamma affärer och ökad svensk konkurrenskraft? 2019 års konferens genomförs i Västerås den 9 oktober.

Visa deltagarlista

Automation Expo Nässjö

Automation Expo · 2019-09-25

Trä- och möbelföretagen (TMF) och Automation Region bjuder in till Automation Expo på Träcentrum i Nässjö den 25 september. Expot arrangeras parallellt med TMF:s konferens Digital Produktionsdag som fokuserar på hur automation och digitalisering kan skapa värde inom träindustrin.

Visa deltagarlista

Kompetensutmaningen – hur påverkar den tekniska utvecklingen framtidens arbete?

Frukostmöte i Stockholm · 2019-09-05

Utvecklingen av ny teknik går snabbt och det finns en osäkerhet kring hur kompetensbehoven kommer att förändras. Välkommen till ett frukostmöte där vi diskuterar framtidens arbete och hur vi kan uppnå en effektiv arbetsfördelning mellan människa och maskin.

Visa deltagarlista

Workshop om industrins transformation – Göteborg

Workshop · 2019-09-04

Automation Region, IVA och Svenska Mässan bjuder in till en workshop där vi utforskar transformativa trender och skapar handlingsplaner för automation och digitalisering. Hur kan vi agera – enskilt och tillsammans – för att hantera utmaningar och tillvarata möjligheter?

Visa deltagarlista

Kompetensutmaningen – hur påverkar den tekniska utvecklingen framtidens arbete?

Frukostmöte i Västerås · 2019-09-03

Utvecklingen av ny teknik går snabbt och det finns en osäkerhet kring hur kompetensbehoven kommer att förändras. Välkommen till ett frukostmöte där vi diskuterar framtidens arbete och hur vi kan uppnå en effektiv arbetsfördelning mellan människa och maskin.

Visa deltagarlista

Workshop om industrins transformation – Skellefteå

Workshop · 2019-08-20

Automation Region, IVA och Svenska Mässan bjuder in till en workshop där vi utforskar transformativa trender och skapar handlingsplaner för automation och digitalisering. Hur kan vi agera – enskilt och tillsammans – för att hantera utmaningar och tillvarata möjligheter?

Visa deltagarlista

Möjligheter med additiv tillverkning av robottillbehör

Frukostmöte med workshop i Stockholm · 2019-06-27

Digitaliseringen utvecklar och utmanar alla samhällsfunktioner. Hur arbetar våra myndigheter med omvärldsbevakning och hur anpassar de sina strategier? Hur och av vem utvecklas framtidens tekniska lösningar? Vid frukostmötet möter du myndigheten som ansvarar för den svenska infrastrukturplaneringen samt ett ungt teknikbolag som utmanar etablerade affärsmodeller och tankesätt.

Visa deltagarlista

Möjligheter med additiv tillverkning av robottillbehör

Frukostmöte med workshop i Västerås · 2019-06-25

Additiv tillverkning av gripverktyg och andra robottillbehör skapar förutsättningar för flexibla produktionskedjor och korta serier i den smarta industrin. Vad är möjligt att göra idag och hur ser framtiden ut? Hur kan AI och autonoma sensorsystem kopplas på för att optimera processen?

Visa deltagarlista

MDH Conference on Engineering Design – MCED

Konferens · 2019-06-03

Välkommen till två inspirerande halvdagar där vi tillgängliggör internationell teknikbaserad forskning. Civilingenjörsprogrammets masterstudenter presenterar forskning från ett urval av nya teknikområden. Träffa nästa generation civilingenjörer och uppdatera dig om ny teknikforskning. De har koll – har du?

Visa deltagarlista

Digitalisering av Sveriges infrastruktur

Frukostmöte i Stockholm · 2019-05-16

Digitaliseringen utvecklar och utmanar alla samhällsfunktioner. Hur arbetar våra myndigheter med omvärldsbevakning och hur anpassar de sina strategier? Hur och av vem utvecklas framtidens tekniska lösningar? Vid frukostmötet möter du myndigheten som ansvarar för den svenska infrastrukturplaneringen samt ett ungt teknikbolag som utmanar etablerade affärsmodeller och tankesätt.

Visa deltagarlista

Digitalisering av Sveriges infrastruktur

Frukostmöte i Västerås · 2019-05-14

Digitaliseringen utvecklar och utmanar alla samhällsfunktioner. Hur arbetar våra myndigheter med omvärldsbevakning och hur anpassar de sina strategier? Hur och av vem utvecklas framtidens tekniska lösningar? Vid frukostmötet möter du myndigheten som ansvarar för den svenska infrastrukturplaneringen samt ett ungt teknikbolag som utmanar etablerade affärsmodeller och tankesätt.

Visa deltagarlista

Inspirationsdag – Smartare Elektroniksystem

Konferens, Seminarium · 2019-04-25

Välkommen till en inspirationsdag som arrangeras av Smartare Elektroniksystem tillsammans med Svensk Elektronik, PhotonicSweden och Automation Region. Ta del av smarta lösningar och bekanta dig med våra svenska spetsområden inom elektronik. Du får också tillfälle att träffa experter och branschkollegor samt möjlighet att knyta nya affärskontakter.

Visa deltagarlista

Workshop om industrins transformation – Umeå

Workshop · 2019-04-12

Automation Region, IVA och Svenska Mässan bjuder in till en workshop där vi utforskar transformativa trender och skapar handlingsplaner för automation och digitalisering. Hur kan vi agera – enskilt och tillsammans – för att hantera utmaningar och tillvarata möjligheter?

Visa deltagarlista

Workshop on business models for digitalization

Workshop · 2019-04-11

Välkommen till en högaktuell workshop om Digital Business Model Innovation – det vill säga hur digital teknik kan användas för att utveckla din affärsmodell, skapa nya värdeproducerande möjligheter och identifiera intäktsströmmar i industriella ekosystem.

Visa deltagarlista

Smarta tekniker i samklang – praktiska exempel och framtidsvisioner

Frukostmöte i Stockholm · 2019-03-29

Datalager fylls med data och datorerna blir allt bättre på att tolka den. Under frukostmötet visar vi goda exempel från pågående projekt. Vi gör också en spaning kring framtidens möjligheter där tekniker som AI, ML, AR och IoT är i total samklang. Vad blir människans roll?

Visa deltagarlista

Smarta tekniker i samklang – praktiska exempel och framtidsvisioner

Frukostmöte i Västerås · 2019-03-26

Datalager fylls med data och datorerna blir allt bättre på att tolka den. Under frukostmötet visar vi goda exempel från pågående projekt. Vi gör också en spaning kring framtidens möjligheter där tekniker som AI, ML, AR och IoT är i total samklang. Vad blir människans roll?

Visa deltagarlista

Digital innovation @Västerås

Lunchseminarium · 2019-03-18

Nu är det dags att gå från ord till handling, samarbete är den bästa lösningen för att lyckas med digitalisering och höjd innovationsförmåga. Automation Regions medlemmar Atea, Acando, och expectrum bjuder tillsammans med HiQ in till en inspirationseftermiddag.

Visa deltagarlista

Innovationslots – möt finansiärer

Seminarium · 2019-02-13

Välkommen till en dag med fokus på finansieringsmöjligheter för forskning och innovation!

Visa deltagarlista

Så implementerar du AI och dataanalys

Frukostmöte med Do-tank i Stockholm · 2019-01-31

Ta med era utmaningar så arbetar vi tillsammans fram idéer för hur AI och dataanalys kan förbättra er verksamhet!

Visa deltagarlista

Så implementerar du AI och dataanalys

Frukostmöte med Do-tank i Västerås · 2019-01-29

Ta med era utmaningar så arbetar vi tillsammans fram idéer för hur AI och dataanalys kan förbättra er verksamhet!

Visa deltagarlista

Automation Expo hos Enics – utställare

Automation Expo – utställarinbjudan · 2019-01-24

Elektroniktillverkaren Enics och Automation Region bjuder in till Automation Expo den 24 januari. Vid expot berättar Enics om hur de arbetar för att ta sig an framtidens utmaningar. De visar också hur de använder kollaborativa robotar, uppkopplade automatlager och automatisk avsyning i sin elektroniktillverkning.

Visa deltagarlista

Automation Expo hos Enics – besökare

Automation Expo – besökarinbjudan · 2019-01-24

Elektroniktillverkaren Enics och Automation Region bjuder in till Automation Expo den 24 januari. Vid expot berättar Enics om hur de arbetar för att ta sig an framtidens utmaningar. De visar också hur de använder kollaborativa robotar, uppkopplade automatlager och automatisk avsyning i sin elektroniktillverkning. Automationsföretag ställer ut sina lösningar och presenterar den senaste tekniken för effektiva företag.

Visa deltagarlista

Kan spelteknik och gaming ta automationsindustrin till nästa level?

Seminarium · 2018-11-01

Välkommen till ett lunchmöte i samband med Västmanlands nya gamingevent och framtidssatsning NorthSpawn. Du får insikt och praktiska exempel i hur spelteknik och digitala verktyg kan användas för att utveckla industrins konkurrenskraft.

Visa deltagarlista

Samlingsmonter på Scanautomatic och ProcessTeknik

Automation Expo – utställarinbjudan · 2018-10-09

Under fackmässorna Scanauomatic och ProcessTeknik den 9-11 oktober erbjuder Automation Region fem utställarplatser i en samlingsmonter. Erbjudandet riktar sig till medlemmar i Automation Region och i första hand till små och medelstora företag.

Visa deltagarlista

Paketresa till Scanautomatic och ProcessTeknik

Paketresa · 2018-10-09

Följ med Automation Region och ABB till Scanautomatic och ProcessTeknik i Göteborg. Vi erbjuder en fullmatad paketresa med tåg tur och retur, två dagar på mässan, övernattning på Hotel Panorama samt en helkväll på The Concept.

Visa deltagarlista

Night Aut – festkväll i Göteborg

Social aktivitet · 2018-10-09

I anslutning till Scanautomatic och ProcessTeknik samt konferensen Automation Summit bjuder Automation Region in till en exklusiv festkväll för våra medlemmar, samarbetspartner och övriga vänner.

Visa deltagarlista

Missa inte Automation Summit 2018

Konferens · 2018-10-09

Automation Summit samlar ledande beslutsfattare för att diskutera utmaningar och möjligheter och hur vi på bästa sätt kan investera i Sveriges industriella framtid. Automation Summit 2018 genomförs den 9 oktober i Göteborg, i anslutning till fackmässorna Scanautomatic & ProcessTeknik.

Visa inbjudan

Välkommen till PiiA Summit 2018

Konferens · 2018-10-04

PiiA Summit är samlingspunkten för intressenter inom svensk processindustri. Det är en mötesplats för företag och forskningsparter som vill medverka till strategisk förnyelse inom PiiA.

Visa inbjudan

Smart start för automatisering och digitalisering

Workshop · 2018-10-04

Under hösten arrangerar vi ett antal kostnadsfria workshoppar där vi berättar mer om verktyget och utmanar dig och din organisation att ta nästa steg i er utveckling. Vi startar på expectrum i Västerås den 4 oktober – välkommen att starta din automationsgenerator!

Visa deltagarlista

Automation Expo i Borås (PILAR)

Automation Expo – utställarinbjudan · 2018-09-25

I anslutning till PILAR-seminariet genomförs ett Automation Expo, där leverantörer av automationslösningar har möjlighet att visa upp sina produkter och tjänster.

Visa deltagarlista

PILAR seminarium och Automation Expo Borås

Automation Expo – besökarinbjudan · 2018-09-25

Välkommen till ett seminarium inom pilotprojektet Automationsutmaningen (PILAR), ett delprojekt inom regeringens satsning "Robotlyftet". Under en heldag fokuserar vi på nya, flexibla automationslösningar för i första hand tillverkande företag.

Visa deltagarlista

Automation Expo i Landskrona (PILAR)

Automation Expo – utställarinbjudan · 2018-09-18

I anslutning till PILAR-seminariet genomförs ett Automation Expo, där leverantörer av automationslösningar har möjlighet att visa upp sina produkter och tjänster.

Visa deltagarlista

PILAR seminarium och Automation Expo Landskrona

Automation Expo – besökarinbjudan · 2018-09-18

Välkommen till ett seminarium inom pilotprojektet Automationsutmaningen (PILAR), ett delprojekt inom regeringens satsning "Robotlyftet". Under en heldag fokuserar vi på nya, flexibla automationslösningar för i första hand tillverkande företag.

Visa deltagarlista

Automation Expo i Karlstad (PILAR)

Automation Expo – utställarinbjudan · 2018-09-11

I anslutning till PILAR-seminariet genomförs ett Automation Expo, där leverantörer av automationslösningar har möjlighet att visa upp sina produkter och tjänster.

Visa deltagarlista

PILAR seminarium och Automation Expo Karlstad

Automation Expo – besökarinbjudan · 2018-09-11

Välkommen till ett seminarium inom pilotprojektet Automationsutmaningen (PILAR), ett delprojekt inom regeringens satsning "Robotlyftet". Under en heldag fokuserar vi på nya, flexibla automationslösningar för i första hand tillverkande företag.

Visa deltagarlista

PILAR seminarium och Automation Expo Luleå

Automation Expo – besökarinbjudan · 2018-09-03

Välkommen till ett seminarium inom pilotprojektet Automationsutmaningen (PILAR), ett delprojekt inom regeringens satsning "Robotlyftet". Under en heldag fokuserar vi på nya, flexibla automationslösningar för i första hand tillverkande företag.

Visa deltagarlista

Automation Expo i Luleå (PILAR)

Automation Expo – utställarinbjudan · 2018-09-03

I anslutning till PILAR-seminariet genomförs ett Automation Expo, där leverantörer av automationslösningar har möjlighet att visa upp sina produkter och tjänster.

Visa deltagarlista

Almedalen - Om kompetensförsörjning

Seminarium · 2018-07-04

Välkommen till seminarier om framtidens kompetensförsörjning med frågor som:

  • Hur lyfter vi den digitala kompetensen för fortsatt överlevnad och utveckling?
  • Kan ett digitalt visualiseringsverktyg ge fler sökande till bristyrken?

Visa deltagarlista

Almedalen - Artificiell intelligens och människor

Seminarium · 2018-07-03

Välkommen till ett seminarium om artificiell intelligens och människor.  Seminariet kommer diskutera ett antal frågor som till exempel : vad är det bästa sättet att interagera med artificiell intelligens och hur kan det förändra relationerna mellan människor?  Är algoritmer rättssäkra och fördomsfria eller förstärker de fördomar i samhället? Hur kan vi arbeta mot ett framtida algoritmstyrt samhälle som är både rättssäkert, rättvist, transparent och säkert?

Visa deltagarlista

Automation Expo hos Komatsu – utställare

Automation Expo – utställarinbjudan · 2018-04-25

Komatsu, Umeå kommun och Automation Region bjuder in till expo på Tegelbruksvägen 1 i Umeå den 25 april. Under expot kommer Komatsu berätta om dagens verksamhet och framtida utmaningar.

Visa deltagarlista

Automation Expo hos Komatsu – besökare

Automation Expo – besökarinbjudan · 2018-04-25

Komatsu, Umeå kommun och Automation Region bjuder in till expo på Tegelbruksvägen 1 i Umeå den 25 april. Under expot kommer Komatsu berätta om dagens verksamhet och framtida utmaningar.

Visa deltagarlista

Öppet årsmöte med tioårsjubileum

Årsmöte · 2018-03-23

Välkommen till Automation Regions öppna årsmöte. Mötet inleds med lunch och formella årsmötes­förhandlingar och därefter uppmärksammar vi vårt tioårsjubileum. Mötet avslutas med kaffe, tårta och mingel.

Visa deltagarlista

Automation Expo i Västerås – AR och VR

Automation Expo – besökarinbjudan · 2018-02-06

Automation Region bjuder in till Automation Expo i anslutning till morgonens frukostmöte. Här har du möjlighet att ta del av de senaste lösningarna inom förstärkt- och virtuell verklighet (AR och VR).

Visa deltagarlista

Prisutdelning i Smart Industri

Seminarium · 2018-02-01

Under 2017 har IVA tagit pulsen på digitaliseringen i små och medelstora svenska företag. Hur ligger de till och vad utgör deras största utmaningar? Den 1 februari presenteras svaren samtidigt som priset i Smart industris företagstävling delas ut för andra gången.

Visa deltagarlista