AI och människor 5 år senare

Bokrelease i Stockholm den 10 maj

Fem år har gått sedan boken Människor och AI kom ut. Ur den samlade mänsklighetens perspektiv är detta inte mer än en blinkning. Likväl har mycket hänt – en pandemi, återigen krig i Europa och en fortsatt hypersnabb digital utveckling med mera. Vad gäller AI så fortsätter frågorna att hopa sig.

Vad händer om det dyker upp en maskin som kan göra korrekta framtidsförutsägelser? Har vi kommit närmare en AI som kan tänka själv? Har vi förstått bättre hur vi kan kontrollera utvecklingen? Kommer framtidens underrättelsetjänster vara AI-baserade? Kanske är din nästa chef en algoritm? Vore det inte skönt?

Vid releasen av boken AI och människor 5 år senare medverkar några av författarna och presentera sina kapitel. Vi får bland annat lyssna på Jonas Stier, sociolog och professor, Cecilia Magnusson Sjöberg, professor i rättsinformatik och Daniel Akenine, teknikchef för Microsoft, representanter från Ericsson, polisen och försvarshögskolan med flera.

Mer information och anmälan hos addAI →

Initiativet addAI är ett samarbete mellan experter från akademi och industri med syfte att utforska hur samhället påverkas av smarta algoritmer och AI.

Praktisk information

Datum: Onsdag den 10 maj 2023
Tid: Klockan 18:00 till 21:00 · Lägg till i kalender
Plats: F7 Möten, Fleminggatan 7 i Stockholm · Karta